Pietoni, biciclete, masini...bataie de joc!!!
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cl/cl.jpg)
cl spune:
Capcaunule, , mai ales pe
.
Simona, asa e, acolo era locul pistelor, dar mai luau din spatiul alocat strazii si nu le convenea, mai bine sa ramanem fara trotuare si pietonii sa zboare!
Dodo, asa se laudau, ca cei care merg pe unde nu trebuie vor lua amenzi! La role m-am gandit si eu , insa ce faci cand mergi cu bunica, o inveti sa mearga pe role, ca sa aiba pe unde sa circule?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Eu nu am mai auzit niciunde de piste de biciclisti construite pe trotuare...aici sunt construite pe marginea soselei, conform cu directia de mers a autovehiculelor. Biciclistii am vazut ca merg si pe pistele respective si pe trotuare (acolo unde sunt, ca in America nu prea vezi trotuare). Eu cel putin prefer, in zonele aglomerate sa merg pe trotuar, mi-e frica de masinile care vin din spate, dar aici f rar vezi oameni pe trotuar. In Bucuresti, mi se pare o nebunie insa sa amenajezi piste pe trotuare, cel mai mult ma enervau cei care isi parcau masinile pe trotuar, astfel incat de abia mai aveai loc sa treci, chiar ce se intampla cu masinile respective, daca s-au amenajat piste?
Chestia asta are si o parte buna, daca ii obliga pe posesorii de automobile sa isi ia masinile de pe trotuare, pt ca nu sunt asa de multi biciclisti....sau cel putin nu erau atunci cand am plecat eu, si nu cred ca o sa stea nenea politistul sa vada care pieton incalca pista si care nu...
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
![](images/user_woman.png)
ManyHope spune:
... si eu care ma gandeam sa-mi iau o
bicicleta...
te pomenesti ca daca fac nebunia asta, ma trezesc cu vreo sacosa-n cap de la careva dintre voi
ca si eu tot in sectorul 3 m-as preumba
Da sa stiti ca eu am mai avut bicicleta si am umblat destul de mult pe trotoare cu ea, iar chiar daca nu era nici urma de pista amenajata nicaieri, eu n-am calcat pe nimeni niciodata pe trotoar; recunosc ca mai erau si oameni mai speriosi cand ma vedeau cu viteza si se fereau, dar oricum nu ar fi patit nimeni nimica din partea mea, ca mergeam foarte bine si nu aveam nevoie sa se dea cineva la o parte din fata mea, ca ocoleam eu.
Oricum, prea multe biciclete nu sunt si muuuuult mai grav mi se pare cu masinile de pe trotuar !
Nu dati cu...
Natasa spune:
Manyhope, sa stii ca eu merg cu bicicleta, dar nu am probleme cu pietonii (in caz ca am unde sa merg pe trotuar), am probleme cu imbecilii de soferi care nu se asigura cind deschid portiera, cu cei care claxoneaza sa ma dau la o parte atunci cind nu am pe unde sa o iau din cauza masinilor parcate, cu cei care cred ca daca sint intr-o masina li se cuvine totul... Dar eu nu ma las, doar ma bucur cind vad ca trec pe linga siruri interminabile de masini care vor sta acolo in urmatoarele zeci de minute...Vi s-o parea o bucurie sadica, dar m-am saturat de toti burtosii si cucoanele care merg cu masina si daca au juma' de km de facut. Claxoneaza toti ca dementii, blocheaza intersectiile, se injura si pe urma ne miram ca se moare pe capete de boli de inima si atacuri cerebrale. Am auzit cu urechea mea fraze de genul "cum sa merg cu bicicleta, sa creada vecinii ca-s sarantoc si nu-mi mai permit sa platesc benzina?"
Ca sa raspund la subiect, pistele de bicicleta pe care le-au facut sint o bataie de joc, nu le-a gindit nimeni, dar stati linistiti, la cei 2-3 biciclisti care trec pe ele nu vor exista probleme cu pietonii!
Cristina_A spune:
quote:
Originally posted by miereamara
(pistele pentru biciclete) ii obliga pe posesorii de automobile sa isi ia masinile de pe trotuare
Chiar crezi? Eu am indoieli.
![](icon_smile_dead.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Problema e doar in Bucuresti, nu?
Eu cred ca mai degraba ar disparea masinile daca s-ar introduce taxa de parcare in oras - ceva la genul 100-200 EUR/luna.
Si in locurile din centru - 1 EUR ora. Peste noapte - la fel. Cine vrea masina, sa plateasca, asa cum o fac toti cei din tarile civilizate.
S-ar potoli destul de multi asa.
Si ar inceta multe discutii.
Adina + Olivia Q1.04
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
quote:
Originally posted by Cristina_Aquote:
Originally posted by miereamara
(pistele pentru biciclete) ii obliga pe posesorii de automobile sa isi ia masinile de pe trotuare
Chiar crezi? Eu am indoieli.
Rectific: ar trebui sa ii oblige sa isi ia masinile de pe trotuare:)
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Eu cred ca mai degraba ar disparea masinile daca s-ar introduce taxa de parcare in oras - ceva la genul 100-200 EUR/luna.
Si in locurile din centru - 1 EUR ora. Peste noapte - la fel. Cine vrea masina, sa plateasca, asa cum o fac toti cei din tarile civilizate.
![](japonez.gif)
Si ne-ar mai ramane si ceva oxigen de respirat in aerul si asa imbacsit al Bucurestiului.
ralcat spune:
La televizor pe Realitatea Tv am vazut un reportaj despre cum au aparut dungile galbene. Au primit neshte fonduri care trebuiau repede cheltuite ca daca nu ... trebuiau rambursate si pierdeau si alte fonduri. Iar finalul reportajului a fost demential cand arata reporterul cum se curata deja dungile de pe trotuar de bune ce sunt, si zicea "oricum vor trebui toate curatate, pentru ca nu respecta normele UE care zice ca benzile pentru biciclete trebuie sa fie pe carosabil, nu pe trotuar"
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
Karina spune:
quote:
Originally posted by capcaunulquote:
Originally posted by Adina Iulia
Si ne-ar mai ramane si ceva oxigen de respirat in aerul si asa imbacsit al Bucurestiului.
Si sa vezi atunci inghesuiala naibii in mijloacele de transport ! Acum mergi in ele ca in cutia de conserve la orele de virf, atunci cred ca ai renunta si ai merge cu bicicleta, sau pe jos !
Daca ar fi suficiente mijloace de transport in comun, iti garantez ca multi ar renunta la masinile proprii (eu una as fi f. fericita). Dar spune-mi ce sa fac sa ajung de la Plaza in centru ? Decit sa-l iau pe 137 mai bine ma impusc. Iarna ma sufoc (am 1.5 m si in inghesuiala stau cu nasul in hainele altora), iar vara miros subratul tuturor.
Sa nu-mi spui sa merg cu bicileta la serviciu, ca nu pot sa-mi permit sa merg cu fusta si pantof cu toc pe bicicleta. Basca iarna ce fac, imi pun schiuri. Nu masinile sint problema ci transportul in comun si proasta organizare a politiei care nu ia masuri impotriva acelora care incalca regulile de circulatie. Ia sa dea citeva amenzi usturatoare celora care merg pe trotoare, pe linia de tramvai sau pe contrasens, sa vezi cum s-ar mai fluidiza circulatia. Si daca ai transportul in comun asigurat de ce sa mai mergi cu masina ?! Eu una sigur nu as merge, dar pina atunci...
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
![](icon_smile_big.gif)
Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema