Alaptatul - Help Line (6)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

siara un var de-al meu s-a nascut cu "limba legata". doctorii o intrebau pe matusa mea daca copilul suge, ea fiind la primul copil spunea "da". totusi un dr. i-a recomandat taierea acelei pielite.
dupa aceasta operatiune a vazut matusa mea cum trebuie sa suga un copil, tehnica suptului imbunatatindu-se.
cand era cu limba legata, suptul era destul de anemic, dar norocul lui a fost ca matusei mele ii curgeau sanii, si nu trebuia sa se chinuie prea tare.

Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

quote:
Originally posted by kokiy

Buna fetelor,
ma alatur si eu voua pentru a va cere cateva sfaturi. Bebele meu are 5 luni si 1 saptamana , de la 3 luni l-am alimentat mixt ( ziua san, seara formula) . Problema mea este ca mananca foarte des , chiar si din ora in ora . Pediatra mi-a zis sa-l las sa planga si sa-i dau sa manance mai rar ,dar mie mila ca plange mult.De la 4 luni i-am introdus si cereale in masa de seara tocmai pentru a dormi mai satul , dar el tot se scoala de 2 ori pe noapte . I-am introdus la ora 10.00 fructe (intai am dat suc , apoi pulpa), dar daca nu-i dau san dupa se jeleste de nu ma mai inteleg cu el toata ziua . Toate cunostintele mele spun ca e un rasfatat si o sa ajunga sa-mi scoata sanul pe strada sa manance. Intrebarile mele sunt " oare nu-i ajunge laptele de la san?sa-i suplimentez mesele de la san cu formula?". L-am nascut cu 3.700 kg, iar acum are 8.200 kg.

Kokiy ,mami de Claudia (12dec.2001)si bebe Razvan (8 iunie 2007)

sfatul meu este sa-ti schimbi urget pediatrul... Un bebelus se alimenteaza la cerere (cand doreste si cat doreste) Un bebelus nu stie in nici un caz sa te manipuleze la varsta de 5 luni... (nu lua in seama ce-ti spun rudele ci urmeaza-ti instinctul de mama)
E posibil sa fie un puseu de crestere si sa manance mult mai mult decat inainte ... Daca il pui la san cand doreste (chiar si din ora in ora) lactatia se va regla de la sine. Eu nu i-as da formula. Si copilul meu in jur de 5 luni brusc a inceput sa se trezeasca noaptea din ora in ora...cica ar fi un semn ca trebuie inceputa diversificarea (in nici un caz ca trebuie sa suplimentezi cu formula). Copilul meu are zece luni si inca se trezeste de 2-3 ori pe noapte sa pape laptic (iar eu ma mulg cat am si ii dau in bibe pt ca din pacate am facut greseli si acum bebitzu s-a intarcat).
Exista solutii si pentru alaptatul pe strada
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475&SearchTerms=wrap,in
Plus ca sunt haine pentru mame care alapteaza(cu buzunarase in zona sanilor)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

va rog sa ma ajutati si pe mine, ca nu mai stiu ce sa fac!
bebica mea are 10 zile, si nu se satura cu laptele meu. suge-suge, apoi adoarme - dar suge si in somn. dupa o vreme de fapt mai mult molfaie, ca nu trage calumea decat la inceput. o tot gadil, etc dar degeaba. nu trage decat o data la nustiucate molfaituri. cand adoarme, daca o pun in pat, in 2 minute se trezeste si plange si cauta tzatza. o iau iara, schimbam sanul ca sa aiba ce manca, aceeasi poveste. si tooot asa o ora-doua pana nu mai rezist si-i dau 30 ml completare. ii suge cu atata pofta de nu-i adevarat.
incerc sa-mi maresc productia la hectar (la proba suptului am vazut ca se intampla sa ia si numai 10 ml/juma de ora) si sa pompez afara.
insa nu stiu cand sa pompez, dupa masa? si cat de des?
daca completez cu lapte praf, doarme 4 ore.
nu stiu ce sa mai fac, nu vreau nicicum s-o obisnuiesc cu completare, dar mi-e mila de ea ca moare de foame, cauta sanul in disperare saraca, cate o ora-doua stau sa alaptez. nu vreau nici sa se deshidrateze, tot vad cum scoate limbutza afara. intr-o saptamana a luat vreo 70 grame abia.

http://sheknows.com/pregnancy/ticker/pregnancy/pregtickers13-27-1194940800-0.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darleena spune:

Sunt o mamica cu o minune de 7 zile. Ma confrunt si eu cu o problema legata de alaptat.
Nu am mameloane. Am incercat sa o pun pe bebelina la san, insa nu are de unde sa apuce si atunci se enerveaza si incepe sa urle, asa ca am ajuns sa ma mulg pentru a-i da lapte cu biberonul.
As dori din toata inima sa pot sa o alaptez exclusiv de la san, insa nu stiu cum. In maternitate mi s-a spus ca nu am ce sa cer de la copil, ca e ca si cand i-as cere sa suga dintr-o minge....deci nu prea am avut incurajari.
Daca poate cineva sa ma ajute....plz, astept orice sfat.

cu baby KARA (7.11.2007) SI CEL MAI MINUNAT SOT SI TATIC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by dpop

va rog sa ma ajutati si pe mine, ca nu mai stiu ce sa fac!
bebica mea are 10 zile, si nu se satura cu laptele meu. suge-suge, apoi adoarme - dar suge si in somn. dupa o vreme de fapt mai mult molfaie, ca nu trage calumea decat la inceput. o tot gadil, etc dar degeaba. nu trage decat o data la nustiucate molfaituri. cand adoarme, daca o pun in pat, in 2 minute se trezeste si plange si cauta tzatza. o iau iara, schimbam sanul ca sa aiba ce manca, aceeasi poveste. si tooot asa o ora-doua pana nu mai rezist si-i dau 30 ml completare. ii suge cu atata pofta de nu-i adevarat.
incerc sa-mi maresc productia la hectar (la proba suptului am vazut ca se intampla sa ia si numai 10 ml/juma de ora) si sa pompez afara.
insa nu stiu cand sa pompez, dupa masa? si cat de des?
daca completez cu lapte praf, doarme 4 ore.
nu stiu ce sa mai fac, nu vreau nicicum s-o obisnuiesc cu completare, dar mi-e mila de ea ca moare de foame, cauta sanul in disperare saraca, cate o ora-doua stau sa alaptez. nu vreau nici sa se deshidrateze, tot vad cum scoate limbutza afara. intr-o saptamana a luat vreo 70 grame abia.

http://sheknows.com/pregnancy/ticker/pregnancy/pregtickers13-27-1194940800-0.png

verifica neaparat daca bebitza iti apuca tot sfarcul atunci cand suge. Adica, in guritza trebuie sa intre tot sfarcul si o portiune din areola, astfel incat buzitele ei sa apese pe areola si nu pe sfarc atunci cand suge. Este foarte important. Altfel suge in gol.
Ca sa fii sigura ca apuca sanul corect trebuie sa prinzi tu intre degetul aratator si mijlociu (ca intr-o foarfeca) partea de san cu tot cu areola si sfarc si sa ii bagi in gurita tot sfarcul si cat mai mult din areola. Nu iti fie teama ca nu se inneaca, dimpotriva, va suge mai bine si va fii mai multumita.

Al doilea aspect, in primele luni e normal sa suga tot timpul, asa obliga sanul sa produca mai mult lapte. Daca ia in greutate constatnt (nu conteaza ca sunt 10 sau 100 de grame pe zi), uda 5-6 pampersi si are scaun la doua-trei zile, atunci inseamna ca laptele tau este de ajuns.
Nu ii da inca formula completare pana nu ii corectezi pozitia la supt
Uite aici
http://www.youtube.com/watch?v=cSb3XT88YxY
un videoclip care te va invata despre pozitia corecta. Chiar daca nu stii engleza, imaginile sunt extrem de sugestive.

Nu are nici un rost sa te mulgi. cel mai bine stimuleaza secretia lactata suptul bebelusului. Ea vrea sa o pui la san din ce in ce mai des pentru ca instinctiv cere sanului sa produca mai mult, si nu pentru ca nu ii ajunge.
Normal ca dupa formula doarme 4 ore. Laptele artificial se digera mai greu decat cel de mama si asa, stomacelul se goleste mai greu decat dupa ce suge.

Edit: uite aici am mai postat un mesaj legat de probleme asemanatoare
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=108447&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

darleena,

si eu ama vaut problema acaesta la un san.Nu te nelinisti multe mamici se intalnesc cu asemenea pb.La Avent se gasesc niste protectoare de mamaelon,sunt din silicon ,acestea adera fidel la san si bb-ul poate suge usor.inainte de ai da piept bb-ului maseaza usor mamelonul,aceasta prin masaj si prin suctiunea bb-ului o sa iasa.eu am folosit primele luni acest mamaelon din silicon..am fost foarte multumita deoarece afara de faptul ca ajuta bb-ul sa suga bine,proteja si mamaelonul de leziuni.

dpop,

bebitii la varsta asta cam sug tot timpul.daca adoarme inseamna ca este satisfacuta.ei adorm in timpul suptului deoarece se relaxeaza iar suptul la san fiind mai extenuant decat cel la biberon(unde la cade mura-an gura )ii oboseste si deci ei fac mai multe pauze in care dorm ,acumuleaza energie iar apoi continua sa suga.ai sa vezi ca in cateva saptamani o sa adoarma din ce in ce mai putin in timpul suptului,iar timpul de alaptare ,care acum poate dura mai mult de 2 ore,o sa se reduca.
nu-i mai da supliment de biberon....risti sa renunte complet la san si productia ta de lapte sa scada.
nu te `preocuopa si nu gandi ca nu ai lapte suficient .....
laptele de san este mult mai satios decat cel de formula ,deci nu gandi ca daca bb maninca 40 ml lapte de formula la o masa tu trebuie sa produci 40 de ml de lapte ca el sa fie satisfacut...Nu,bb poate fi satisfacut doar cu 20 ml lapte de san.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darleena spune:

Multumesc Monica. Dupa cele 2-3 luni ti s-a format pana la urma mamelonul?

cu baby KARA (7.11.2007) SI CEL MAI MINUNAT SOT SI TATIC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oimpia_76 spune:

Eu chiar nu mai stiu cum sa procedez. Sofia tot nu si-a recapatat pofta de mancare. In ultimele 2 sapt. nu a luat deloc in greutate. E agitata din cauza colicilor, de nu mai stiu ce sa fac. Suge putin, eu ma stresez, de am impresia ca nici laptele nu mai e asa de mult. Mai mereu adoarme la san si molfaie acolo, am impresia ca e si lenesa, caci daca nu mai e sanul atat de plin, inceteaza sa suga. Imi vine sa incerc cu lapte praf, dar numai gandul la asta ma face sa plang. Pe fetita mai mare am alaptat-o 1 an si 4 luni. Si acum sa ma opresc la 4 luni? E drept ca parca nu mai am chiar asa mult lapte, dar ar mai fi totusi si macar atata cat e sa mai manance.
I-am cumparat niste vitamine - Infant Formula, sa le incerc?
Trebuie sa o iau in brate pe micuta, fug.
Astept sugestii. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Copilul meu la 2, 4 si 6 luni cam 2 saptamani in fiecare luna nu-mi luase deloc in greutate..Eu am pus pe seama vaccinului intamplarea asta. Am facut infarix...medicul mi-a spus ca nu poate da reactiile astea vaccinul dar eu o tin pe a mea si cred cu tarie ca din cauza vaccinului... I-am facut urocultura, coprocultura hemoleucograma cpr si erau ok. Singura explicatie pe care am gasit-o eu a fost vaccinul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by oimpia_76

Eu chiar nu mai stiu cum sa procedez. Sofia tot nu si-a recapatat pofta de mancare. In ultimele 2 sapt. nu a luat deloc in greutate. E agitata din cauza colicilor, de nu mai stiu ce sa fac. Suge putin, eu ma stresez, de am impresia ca nici laptele nu mai e asa de mult. Mai mereu adoarme la san si molfaie acolo, am impresia ca e si lenesa, caci daca nu mai e sanul atat de plin, inceteaza sa suga. Imi vine sa incerc cu lapte praf, dar numai gandul la asta ma face sa plang. Pe fetita mai mare am alaptat-o 1 an si 4 luni. Si acum sa ma opresc la 4 luni? E drept ca parca nu mai am chiar asa mult lapte, dar ar mai fi totusi si macar atata cat e sa mai manance.
I-am cumparat niste vitamine - Infant Formula, sa le incerc?
Trebuie sa o iau in brate pe micuta, fug.
Astept sugestii. Multumesc.

ce ti-e spus dr inlegatura cu gingia? se vad ceva muguri dentari? e normal ca daca ea nu mai suge asa mult sa ai laptic mai putin. dar asta se va regla automat atunci cand va incepe dinnou sa suga mai mult. daca ea nu mai suge asa mult inseamna ca exista un disconfort, ceva ce o jeneaza...pot fi dintii sau poate fi altceva. din pacate (sau din fericire..) suplimentarea cu lapte praf nu o va ajuta cu nimic. daca nu are pofta de mancare nu va manca nici formula. nu ai de ce sa ii dai. dr ar trebui sa te ajute sa gasesti cauza, motivul disconfortului , nu sa iti dea solutii fara sa stie la ce....

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

Mergi la inceput