Alaptatul - Help Line (6)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

quote:
Originally posted by clarissa

Buna tuturor. Revin cu cateva probleme legate de alaptat si de bebelina. Pitica are 4 luni si o alaptez mixt. Am trecut prin multe, am laptic destul acum dar de ceva vreme nu prea mai mananca cum trebuie...poate a facut o pauza ca e destul de grasuna pentru varsta ei. Refuzul ei repetat de a se alimenta, uneori trecand si 8 ore de la ultima masa m-au cam ingrijorat si la un moment dat am crezut ca e chiar stresata de san ca eu tot incercam sa i-l dau la primul semn de foame. Dar nu voia. Si nici biberon.
Intre timp, de vreo saptamana, a racit si a facut si o diaree de care cred ca m-am speriat eu mai rau decat trebuia. Bebe face in general cachi o data la 2 zile, iar acum facea si de 5-6 ori pe zi foarte apos. Practic la fiecare partz facea si un pic de cachi mucios. In fine...scuze de detalii...pediatra a zis ca e posibil sa fie din cauza laptelui meu, poate am mancat eu ceva, si mi-a zis sa intrerup complet alaptarea o saptamana si sa ii dau Humana HN (e lapte fara lactoza si cu fibre din banane)+ smecta. Am noroc ca bebe nu a refuzat lapticul care e f. parfumat si cu gust de banane evident (noi nu am inceput diversificarea). Cachi s-a reglat in principiu, dar ma intreb, daca o alaptam exclusiv la san...ce faceam?
Voi cum rezolvati problemele astea? Cu diareea? Bebe a facut si o eczema la fundic specifica diareei, desi o ung la fiecare schimare de scutec.

Multumesc de pe acum pt. raspunsuri.

pupici

Clarissa

A iubi nu inseamna a ne privi unul pe celalalt, ci a privi amandoi in aceeasi directie. ( Antoine de Saint-Exupery )

Sa0ti traiasca fetitza!Laptele tau e cel mai bun chiar si in caz de diaree.
Cristina mea a facut o enterocolita acum 2 luni si am pus-o pe picioare doar cu laptele meu. Primele doua zile doar a supt, ma storcea, voia doar la sin. Nici smecta nu vroia. Si dr din spital a incurajat alaptatul in acest caz.
Ai grija ca medicii de familie, de multe ori, te induc in eroare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

clarissa si al meu a facut zilele trecute diaree. pediatra mi-a spus ca cel mai bun in acest caz e laptele matern. daca acesta nu exista sau nu ajunge atunci se da lapte HN.

Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rolo spune:

Amma, nu ma mai pot intoarce de unde am plecat, in primul rand din cauza ca mi-am reluat serviciul si cel putin doua dintre aceste mese la primeste cat timp sunt la servici, iar in al doilea rand pentru ca nici nu as vrea s-o privez de ceea ce ei ii place. Chiar mananca cu placere alimentele. Pe mine ma deranjeaza ca nu mai am suficient lapte pentru celelalte 3 mese de lapte pe care vreau sa i le dau de la san. Si Ileana dormea pana la 6 luni "conectata la dozator" pana ne-a vizitat doctorita pentru vaccin si mi-a spus ca spre binele ei sa nu o mai tin noaptea la san ca se distrofiaza. Toata perioada (cu mici exceptii e cate o zi-doua) am avut lapte, mai mult decat suficient. Dupa o noapte de supt, dimineata aveam sanii plini. Intre alaptari beam jumate de litru de lichide si se umpleau iarasi sanii. Mai tot timpul eram cu bluzele patate, uneori si prin tampoane. Acum, dupa o noapte de somn si cu toate ca ma mai trezesc sa beau apa, dimineata sanii sunt moi. O sa incerc Pueraria ca sper sa imi revin. Ma gandesc ca atata timp cat nu mi-a disparut total laptele am sanse sa imi revin daca continuu sa o pun pe Ileana la san si sa mai incerc si cu putin ajutor exterior.
Diana, da. Din nefericire simt ca nu ii e suficient. Azi dimineata de exemplu am lasat-o plangand, urmand ca mama sa aiba o noua tentativa de a-i da lapte praf. Mi se rupe sufletul si imi vine sa ma intorc acasa sa raman cu ea pana la un an cel putin dar nu pot. Nu pot sta acasa pe 6 milioane de lei cand am doar rata la apartament de 400 Euro, nemaivorbind de celelalte cheltuieli. Din nefericire sotul nu castiga suficient sa ne intretinem fara salariul meu. Deh asta e, vorba aia "La tatzi ni-i greu".
Va multumesc de sprijin, si va tin la curent cu evolutia cazului.

mama de Ileana Cosanzeana

poze

"De poti sa nu-ti pierzi capul cand toti in jurul tau si l-au pierdut pe-al lor gasindu-ti tie vina...
De poti s-auzi cuvāntul rostit cāndva de tine
Rastalmacit de oameni, ciuntit si prefacut" - R. Kipling

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Prietena mea a nascut acu' 3 zile. Azi am aflat ca in spital asistentele din cand in cand ii mai dau ceai bebelusei!!!! Ati mai pomenit asa ceva???
Daca cineva din mamici are un pic de timp sa-mi trimita niste linkuri cu recomandarile unicef oms ca s-o conving pe prietena mea ca practica asta e total gresita... (cand un sfat din asta vine din partea cadrelor medicale e cam greu sa convingi ca nu au dreptate) Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodod spune:

salutare
in primul rand as dori sa felicit mamicile care isi fac timp ( si pot) care incurajeaza alaptatul.
eu am nascut pe 25 sep 2006 ( bebe are un an si o luna) si de la inceput am avut pb cu el : nu apuca sanul bine, adormea la san apoi pe baza stresului si nesomnului am pierdul si laptele si........... dar cu ajutorul ac forum si altele(wwwiubire.md) am reusit sa-l alaptez pana la 1 an si o luna (pe 27 oct l-am intarcat din motive de sanatate ale mele)
mamici cititi, cititi iar cititi si totul o sa fie bine. la mine nu era zi sa nu intru si sa citesc alte cazuri si erau articole cale le-am invatat de atata citit.sotul a spus ca sunt dependenta de calculator, cum aveam si eu un minut liber inainte sa ma duc sa ma odihnesc intram si citeam.
totul tine si de noi dar si de bebe( vb din propria experienta)
acum dupa intarcare tanjesc dupa acele clipe, la ultima masa la san a lui bebe am si plans dar asta este multumesc lui d-zeu ca am ajuns si pana aici .
felicitati tuturor care incurajeaza alaptatul si bafta la toate mamicile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

quote:
Originally posted by dodod

salutare
in primul rand as dori sa felicit mamicile care isi fac timp ( si pot) care incurajeaza alaptatul.
eu am nascut pe 25 sep 2006 ( bebe are un an si o luna) si de la inceput am avut pb cu el : nu apuca sanul bine, adormea la san apoi pe baza stresului si nesomnului am pierdul si laptele si........... dar cu ajutorul ac forum si altele(wwwiubire.md) am reusit sa-l alaptez pana la 1 an si o luna (pe 27 oct l-am intarcat din motive de sanatate ale mele)
mamici cititi, cititi iar cititi si totul o sa fie bine. la mine nu era zi sa nu intru si sa citesc alte cazuri si erau articole cale le-am invatat de atata citit.sotul a spus ca sunt dependenta de calculator, cum aveam si eu un minut liber inainte sa ma duc sa ma odihnesc intram si citeam.
totul tine si de noi dar si de bebe( vb din propria experienta)
acum dupa intarcare tanjesc dupa acele clipe, la ultima masa la san a lui bebe am si plans dar asta este multumesc lui d-zeu ca am ajuns si pana aici .
felicitati tuturor care incurajeaza alaptatul si bafta la toate mamicile

Multzumim mult!Chiar ca sunt clpe de neuitat, as dori sa tina la infinit, dar nu se poate.....:(
Multa sanatate atat tie cit si bebelusului tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rolo spune:

Buna fetelor,
Am intrat doar sa va spun ca situatia s-a remnediat. Ma bucur ca am insistat si am continuat s-o alaptez. Mi-a revenit laptele, doar cu ceaiuri de chimen, fenicul si anason. Sper sa nu mai am momente neplacute si sa pot sa alaptez cat mai mult.

mama de Ileana Cosanzeana

poze

"De poti sa nu-ti pierzi capul cand toti in jurul tau si l-au pierdut pe-al lor gasindu-ti tie vina...
De poti s-auzi cuvāntul rostit cāndva de tine
Rastalmacit de oameni, ciuntit si prefacut" - R. Kipling

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Ceai? Da, in Romania se poate orice. Puiutza mea a primit solutie apa cu zahar, de fapt cei 7 bebei nou nascuti care erau cu ea in salon au primit acelasi lucru, din ACELASI biberon, lucru ce l-am aflat prea tarziu...Pe atunci pediatra care avea grija de ei era total impotriva laptelui praf. La bebelushul de acum, aceeasi doctoritza ne-a vandut (!) o cutie de lapte, despre care am aflat ca se da gratuit in spital copiilor care momentan nu sunt alaptati.
Sper ca fata mea sa nu treaca prin aceleasi faze, cand va fi mama, desi in Ro, te astepti la orice...

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by khrisu

Prietena mea a nascut acu' 3 zile. Azi am aflat ca in spital asistentele din cand in cand ii mai dau ceai bebelusei!!!! Ati mai pomenit asa ceva???
Daca cineva din mamici are un pic de timp sa-mi trimita niste linkuri cu recomandarile unicef oms ca s-o conving pe prietena mea ca practica asta e total gresita... (cand un sfat din asta vine din partea cadrelor medicale e cam greu sa convingi ca nu au dreptate) Va multumesc

Uite ghidul de alimentatie a copilului stabilit de OMS
http://www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english
si uite si un articol
http://www.who.int/child-adolescent-health/publications/NUTRITION/Up_9.htm

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Eu dupa ce m-am chinuit sa ma mulg 4 luni de zile,acum cand mi-am adus baieteii acasa,nu mai am lapte.Incerc sa ii mai pun la san,sa ma mulg dar nu scot mai mult de 40 ml.Beau Galactogil si ceai de anason,dar nu ma ajuta cu nimic.Baieteii mei au inceput sa se constipe deja de la laptele praf,cred;mi se rupe sufletul cand ii vad.Nu stiu ce sa fac.

Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118

Mergi la inceput