parfumerie de lux
Raspunsuri - Pagina 5
XIO spune:
Denizel , si eu am destui bani cat sa-mi iau un parfum Bvlgari , dar nu-mi pica degetele daca folosesc un Adidas sau unul de la Avon atata timp cat imi place.
Bvlgari , Chanel , Dior , Ghivency , toate sunt extraordinare , firma , scumpe , foarte bune , costa cat .. sa zicem 100 de dolari . De la 100 de dolari pana la 2000 de euro e lung de tot drumul. Probabil daca ar face parfumul dupa modelul din cartea cu acelasi nume as intelege asa un pret , dar tinand cont de faptul ca toate marile case au preturi normale , eu as pune pe seama snobismului cumparatul unuia cu 2000 de euro care e ca si cel cu 100 de dolari doar ca face mandibula sa alunece la alte pers. cand aud numele si afla pretul.
Nu mai spun ca atunci cand imi cumpar un parfum mi-l cumpar pt. miros , nu pt. sticluta. Daca vreau aur sau cristale imi cumpar o bijuterie , nu dau jumate din banii de o masina pe o sticla aurita.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
columbiana spune:
quote:
Originally posted by Adrianaa
Imi este oarecum indiferent ce pregatire are, indiferent cati bani are, indiferent cum isi cheltuie banii acea patroana. DAR nu imi este indiferent faptul ca , eu ca angajata, nu am auzit de acea patroana sa fi facut acte de caritate din (mult-putinul) ei. Pentru ca aceasta este cam regula generala, aici in Romania, printere marii patroni. Nu imi este indiferent faptul ca egoismul a luat proportii atat de mari in detrimentul compasiunii fata de cei din jurul nostru. Ca la noi in tara, in randul celor in discutie, lipseste acea educatie de baza, care am intalnit-o la americani in acest sens (am citit chiar niste cursuri speciale pentru copii in care erau invatati cum sa-si distribuie lunar banii de buzunar, punct cu punct, din care – 10% pentru DONATII).
ATUNCI AS PRIVI-O PE PATROANA CU MAI MULTA INDULGENTA! Pentru calitatea de OM!
Altfel riscam sa traim toti intr-o jungla, dupa legile ei.
istorioare cu talc (pentru copii)
www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)
apropo de patroni, eu am avut sansa sa am in Romania unul excelent, am fost super-multumita de tratamentul avut in firma respectiva ca salariat-si am lucrat vreo 10 ani acolo; si stiam si de donatiile facute de patronul respectiv, fara publicitate si tam-tam;
exista un site- pus aici pe forum unde salariatii isi exprima opiniile despre firma unde lucreaza....l-am deschis si fosta mea firma avea cele mai proaste categorizari posibile...acum ce sa cred, nu toata lumea a inghitit faptul ca in schimbul unui salariu excelent lucram si peste program, aveam concediile ajustate la perioade de virf sau nu si nu doar la nevoile noastre, ca se cerea competenta si seriozitate si cind nu le dovedeai cam zburai......si sunt sigura ca daca l-as intreba pe badea gheorghe x care n-a vazut niciodata vreun calcul de profit/balanta al vreunei firme din grupul respectiv despre donatii si acte de caritate ale d-lui S. ar da din umeri...el si-ar aminti doar mertanul fabricat cu comanda speciala in Germania a patronului respectiv; sau ca d-na S.mirosea a parfumul ala in cauza de 5000$ sticla....
dincolo de faptul ca intr-adevar in Romania exista un cult al opulentei, al aruncatului in fatza a cine-mi-s eu ca pot cumpara orice si pe oricine, mai miroase si a struguri acrii pe topicele astea.
http://www.floriinro.ro/
In der Kürze liegt die Würze
26octombrie spune:
din pacate, nimeni nu-mi va scoate din cap ideea ca, daca bonasa ar avea bani cu lopata, ar fi prima care si-ar cumpara un asemenea parfum (generic, sa nu mi se raspunda ca e alergica la cosmetica, vorbim de lucruri nejustificat de scumpe). frustrare mai mare eu n-am vazut de muuulta vreme. si, daca va ganditi nitel, taman pentru asta exista produsele de superlux, pentru ca cineva care, intr-un fel sau altul, s-a ajuns, sa poata sa-si declare presupusa (si multpreaindoielnica uneori)valoare. e cumva: daca am situatia asta sunt cineva. si, zau, nu vad un "catindat" mai bun la postu' asta decat eroina noastra...
cred ca daca s-ar declara multumita cu pozitia si nivelul dumisale ar putea fi o persoana placuta, mai ales ca, in ciuda comportamentului, am vazut ca e un om destul de dezvoltat dpdv al intelectului. da ata e..
Luana si Hora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)
Adrianaa spune:
Da, categoric, domina subiectivismul pe topicul acesta. Era bine daca se venea si cu argumente pe baza vorbelor aruncate in anumite persoane.
Si... cum spuneam - traim intr-o jungla, dupa legile ei!
istorioare cu talc (pentru copii)
www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)
ladyJ spune:
snobismul e snobism doar atunci cand persoana care acuza face parte din alta clasa sociala,decat persoana acuzata.
Printre persoanele cu o situatie materiale extraordinara,nu prea exista ideea de snobism ,exista in schimb crezul intr-un anumit mod de viata.
Daca eu sunt Donatela Versace si ma invart in aceleasi cercuri cu Trump,Hilton,etc sau daca sunt o bogatasa din top 300 Romania si in cercul meu sunt alti bogatasi din acelasi top,atunci e clar ca-mi voi cumpara un parfum de 2000 euro.Nu pentru ca sunt snoaba ci pentru ca eticheta mi-o cere,pentru ca imi permit,pentru ca doresc extravagante,acestea fac parte din modul meu de viata.
Este extrem de complicat sa-ti pastrezi un statut printre cei ca tine.(aici vorbesc de cercul vicios al celora foarte bogati)Mai ales cand pentru tine imaginea si statutul conteaza.Exista o eticheta deschizatoare de drumuri,si oricat am arunca cu noroi si acuze in cei care isi iau parfumuri de 2000 euro,ei tot vor face ce doresc,ce-si permit.Poate pentru mine suma acesta este o mica avere,dar pentru altul este doar o suma...si atat.
Si nu putem constrange omul sa faca donatii,in loc sa-si ia parfum.E problema fiecaruia ce face cu banii lui.
Prestigiul conteaza,in anumite cercuri.De aceia unii conduc Mercedes,Jaguar,Corvete,etc,unii poarta ceasuri de zeci de mii de euro,altii au avioane de milioane de dolari.
Si sunt convinsa ca oricine(ok,99%) si-ar lua acest parfum buclucas, daca si-ar permite asta,fara sa faca gaura in buget.Exclusivitatea cantareste mult si se afla printre valorile unor oameni.Asta e realitatea.
Ar fi chiar culmea sa ne dea cineva socoteala pe modul in care isi cheltuie banii.
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.
denizel spune:
quote:
Originally posted by Andradaquote:
Originally posted by denizel
nu incape comparatie intre un parfum de 5 euro si unul de 50 .
Dar s-ar putea sa fie suprinzator de multe similaritati intre unul de $500 si unul de $5000. La urma urmei nr ingredientelor si pretul lor e finit si determinat deja. De la un anumit pret incolo platesti numai dreptul si apanajul de a plati un pret exorbitant.
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Mai, pai mie mi-e clar ca un parfum de 2000 de euro e un parfum exclusiv de fite.
Probabil ca are sticluta din cristal de doaujpatru de karate :-))), probabil ca are capacelul din argint filigranat sau mai stiu io ce desertaciune :-))
Da' raman la parerea mea ca, e diferenta de calitate (fara snobism) intre un parfum de 5 dolari si unu' de 50.
Nu vreau rosiiiii!!!!!
denizel spune:
Io sunt de acord cu 26octombrie si cu ladyJ :-)
Nu stiu cum , da' brusc ti se schimba gusturile si principiile alea solide, atunci cand ai mai multi bani.
Abia cand nu ti se mai pare mult sa dai 100 de dolari pe un parfum, iti dai seama ca ce foloseai pana atunci e naspa , abia cand iti permiti Ford (sa zicem), iti dai seama ca de fapt Dacia aia veche era un harb.
Da, e aiurea sa dai sute de mii de dolari pe o masina, da' daca ai enorm de multi bani, ce sa faci domle cu ei? :-))
Dai a zecea, a douazecea parte la saraci, te implici in fel de fel de actinui caritabile, da' daca ai muuuulti.... Incepi sa-i dai pe masini si pe toale de fite si pe fel de fel de chestii pe care cei care nu au bani, jura ca nu ar cheltui vreodata :-))
Io am vazut atatea cazuri de asteaaaa, ca nu mai cred pe nimeni care zice ca nu si-ar lua parfum de 100 de dolari, daca ar castiga 10.000 de dolari pe luna. Nu stiu, ar insemna ca nu sta bine cu mirosul :-))))
Nu va suparaaati!! E si oleaca de gluma aicea!
alba spune:
http://www.youtube.com/watch?v=eFuFMdifsRI&mode=related&search=divertisment%20carcotasi%20mondeni%20umor%20becali%20basescu%20potno
Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
alba spune:
Daca ai doua haine, una trebuie s-o dai aproapelui tau:
http://www.youtube.com/watch?v=ghOdh4YIA20&NR=1
Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
denizel spune:
Alba, sa intelegem ca ai prezentat antiteza asa nu-asa da?