Cotizatiile "la negru" pentru gradinite

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns analys spune:

Bai oameni buni,voi in ce secol ati trecut pe la gradinita?nu v-ati intalnit si atunci cu toate acste lucruri necesare pt un copil care frecventeaza gradinita?la scola ati fost?cati bani vi s-au cerut de fondul grupei,de caiete,de carti,si alte rechizite?nemultumiti sunteti tot,daca duceti un sapun lichid si o hartie igienica pe luna la gradi dati faliment???!!!la voi cat tine o hartie igienica?o zi,dar un sapun?max 5 zile.Ganditi-va ca toate aceste lucruri de igiena pe care le duceti la gradi se folosesc la comun si se consuma,mai ales sapunul,harita si servetele.Cred k ati foarte fericiti daca nu ati palti nimic,totul sa fie moca.Ei bine tot se plateste in viata,si o punga de plastic o platesi nu mai e gratis.Dar asa e prostia omeneasca.Cat despre fondul gradinitei,voi stiti cate materiale ii trebuie unei educatoare sa lucreze cu copiii?fise ,caiete speciale care sunt obligatorii,sau in ziua de azi 100 ron sau 50 ron vi se pare o suma mare?in plus ca suntem in sec 21,si exista o sumedenie de materiale atractive pt copii,asa ca mia documentati-va in loc sa faceti atatea reprosuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

analys, bun venit pe !

Te rugam sa pastrezi totusi un ton moderat si o anumita limita in folosirea epitetelor. Multumim!

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris-cris spune:

Citat:
citat din mesajul lui analys

Bai oameni buni,voi in ce secol ati trecut pe la gradinita?nu v-ati intalnit si atunci cu toate acste lucruri necesare pt un copil care frecventeaza gradinita?la scola ati fost?cati bani vi s-au cerut de fondul grupei,de caiete,de carti,si alte rechizite?nemultumiti sunteti tot,daca duceti un sapun lichid si o hartie igienica pe luna la gradi dati faliment???!!!la voi cat tine o hartie igienica?o zi,dar un sapun?max 5 zile.Ganditi-va ca toate aceste lucruri de igiena pe care le duceti la gradi se folosesc la comun si se consuma,mai ales sapunul,harita si servetele.Cred k ati foarte fericiti daca nu ati palti nimic,totul sa fie moca.Ei bine tot se plateste in viata,si o punga de plastic o platesi nu mai e gratis.Dar asa e prostia omeneasca.Cat despre fondul gradinitei,voi stiti cate materiale ii trebuie unei educatoare sa lucreze cu copiii?fise ,caiete speciale care sunt obligatorii,sau in ziua de azi 100 ron sau 50 ron vi se pare o suma mare?in plus ca suntem in sec 21,si exista o sumedenie de materiale atractive pt copii,asa ca mia documentati-va in loc sa faceti atatea reprosuri.

Ce istete sunteti, unele... Dar ia fa tu frumusel socoteala: 200 ron pt.rechizite(pe an) x 40 copii ( atat sunt in grupa mijlocie la fi-miu), cam cat inseamna....iti zic eu: 8000 ron ( adica 80 milioane lei vechi) Cum ti se pare?
Plus: 3 hartii igienice, 3 role de hartie, 3 pachete servetele ,1 sapun lichid- pe luna x 40 copii = 120 role hartie igienica (doar la o grupa).
Sa fim seriosi... e cam mult...
Dar daca la sedinta parintii au fost de acord cu suma asta (200 ron-doar pt.rechizite), ce puteam sa zic eu...Gica Contra?( e bine macar ca putem sa-i dam in 2 transe).
Nu vrem sa fie totul moca, dar cam ce rechizite poti cumpara de 80 milioane?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris-cris

Citat:
citat din mesajul lui analys

Ce istete sunteti, unele... Dar ia fa tu frumusel socoteala: 200 ron pt.rechizite(pe an) x 40 copii ( atat sunt in grupa mijlocie la fi-miu), cam cat inseamna....iti zic eu: 8000 ron ( adica 80 milioane lei vechi) Cum ti se pare?
Plus: 3 hartii igienice, 3 role de hartie, 3 pachete servetele ,1 sapun lichid- pe luna x 40 copii = 120 role hartie igienica (doar la o grupa).
Sa fim seriosi... e cam mult...
Dar daca la sedinta parintii au fost de acord cu suma asta (200 ron-doar pt.rechizite), ce puteam sa zic eu...Gica Contra?( e bine macar ca putem sa-i dam in 2 transe).
Nu vrem sa fie totul moca, dar cam ce rechizite poti cumpara de 80 milioane?

Ai dreptate Cris sumele sunt exagerat de mari si nu prea e corect sa le fac eu stocul de materiale igienice angajatilor gradinitei.
La noi de cate ori m-am dus la baie cu fimiu nu era hartie igienica (cica nu o lasa acolo ca infunda copii wc-urile cu ea ) si nici prosopele (au uitat sa puna) daca s-ar fi intamplat odata as fi inteles dar situatia s-a repetat de cateva ori. Si de spalat pe maini imi zice fimiu ca nu-l lasa sa se spele ca doamnele ii spun ca se joaca cu apa . De cand a inceput gradinita la baie au aceleasi sapunuri lichide.
analys daca esti atat de dispusa sa arunci cu banii plateste tu si pentru noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Noi am platti 50 ron pentru rechizite si inca 20 ron pentru caietele speciale.

Sapun, servetele hartie igienica in fiecare luna.

Pasta de dinti si periuta evident sunt individuale (acasa o pasta ii ajunge 2 luni dar la gradi max. 2 saptamani)

Off. topic - sapunul il consuma cu siguranta copii...imi aduc aminte odata cand am intrat la baie era un baietel care se spala pe maini, tacticos, precum doctorii : manecile suflecate peste coate, clabuc bine de tot pana la coate... si se clatea si iar se sapunea... si iar se clatea iar se sapunea

Iar fimea a invata sa faca baloane de sapun imense cu ajutorul mainilor... are o tehnica super exersata (pe sapunul de la gradi bineinteles) deprinsa de la unul dintre baieti. Am incercat si eu de cateva ori sa fac baloane insa nu imi iese.

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mi-e rau! Noroc cu cate un user d-asta abia picat ca nu intelegeam dreq ce tot vorbiti atata in lei vechi

Si mie mi se pare mult pentru consumabile asa ca duc cand imi aduc aminte. Si la noi anul trecut au fost voci la sedinta care au zis ca e putin 30 de ron pentru cadoul de craciun. Si am ingrosat obrazul si le-am spus ca pentru papusi barbie si masinute teleghidate se prezinta mosul la domiciliul fiecarui copil in parte.

Eimotto, tare faza cu spalatul manutelor pana la coate

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
www.breslo.ro/Shop/androix" target="_blank">Androix Bijoux

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

gradi grupa mijlocie:

250 ron fondul clasei (rechizite, materiale didactice)
85 ron mobila (patuturi)
10 ron /luna igienico-sanitare
30 ron fondul gradinitei (pe-astia nu i-am platit, ca doar am luat mobila...)

gradi grupa pregatitoare (alta gradi):

150 ron fondul clasei, idem
25 ron caiete de lucru
10 ron carte de engleza
5 ron/luna igienico-sanitare

si pe langa... dupa nevoi.

Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
- mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
www.talentedenazdravani.ro/blog" target="_blank">Povesti cu si despre Nazdravani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

da, inteleg plangerile paritilor, si au dreptate, dar se supara degeaba pe educatoare, pentru ca este o conjunctura mult mai complexa!
intr-adevar nu sunt fonduri.
eu lucrez la o scoala speciala, majoritatea copiilor provin dn centre de plasament. hartia pentru imprimanta o aduc de acasa, sapunul, de acasa, prosop, am personal, voi aduce (sper) in curand si o perdea, carti, imagini, nu ma pot plange, ca am la cabinet, dar cand mai am nevoie, apelez la cele personale.
am nevoie de o gramada de coli pentru fise de lucru cu copiii, sau pur si simplu sa desenam, cariocile sunt ale mele.
este adevarat ca primim ceva materiale la inceputul semestrului, dar se consuma. ca sa nu se strice ar insemna ca toti copiii sa stea smirna, ori cum altfel sa invete decat dand paginile cartii, consumand creioanele, completand fise de lucru, tragand de jucarii.
ne descurcam cum putem, fondurle care sunt si asa putine trebuiesc administrate foart riguros: revizie /reparare instalatii, amenajat curte, inlocuire consumabile, rechizite.

poate sunt gradnite/scoli mai pretentioase.
interesati-va, va rog, cam cat primesc alocat pentru fiecare copil/an, si apoi stabiliti impreuna cu ceilalti parinti daca se justifica sumele sau nu.

asta ca sa evitam sa aruncam cu pietre, dar nici sa ne lasam fraieriti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Am si eu o intrebare la voi si va rog de se poate sa ma lamuriti.Am citit pe aici ca majoritatea gradinitelor au televizor,si nu inteleg de ce?
Adica au voie copiii sa se uite la televizor?
Cat despre restul si noi platim in fiecare lua o suma pentru materiale dar se mai cer si alte chestii sa le aiba copilul individual,de ex.creioane colorate,plastelina.
Si atunci cand multe nasuri curg mai gasim cate o rugaminte scrisa pe usa pentru cine vrea sa faca o donatie de servetele sau role de bucatarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
Am si eu o intrebare la voi si va rog de se poate sa ma lamuriti.Am citit pe aici ca majoritatea gradinitelor au televizor,si nu inteleg de ce?
Adica au voie copiii sa se uite la televizor?

Cum de ce? Educatoarea ii lasa sa se uite la desene si uite asa trece ziua, stau linistiti si nu mai trebuie ea sa-si bata capul cu alte activitati educative. Oficial e in scop didactic, ne-am modernizat si avem lectiile pe DVD.

Mergi la inceput