despre un interviu

despre un interviu | Autor: indu

Link direct la acest mesaj

Salutare,

vreau sa va cer parerea intr-o problema: ar trebui sa merg la un interviu in Belgia. Am trecut de interviurile de HR si tehnic prin telefon si urmeaza al treilea face to face.
Firma la care merg e o multinationala care ofera servicii de consultanta.
Ceea ce nu-mi place la ei este ca imi cer sa-mi fac singura rezervarea la avion si ei or sa-mi plateasca drumul cand ne vedem. E corect asa?
Mie mi s-ar parea mai ok sa se ocupe ei de rezervare si sa-mi trimita un bilet electronic.

Nu e singura oferta pe care o am si tot insista astia sa merg cat se poate mai repede la interviu. Dar cum pot fi sigura ca imi primesc banii inapoi? Ca n-am chef sa ma plimb pe-o mie de euro doua zile la Bruxelles. Cel putin nu pe banii mei.

Asadar, voi ce parere aveti?

Multumesc,
Indu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vioana spune:

eu nu m-as duce , cum ai zis tu ar fi tb sa iti trimta ei biletul.daca nu ai fi avut bani de bilet , ce s-ar fi intamplat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Nu e normal deloc, ei trebuie sa cumpere biletul si sa-ti trimita rezervarea pe mail. In general se ia bilet dus- dimineata si intors seara.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Wonder spune:

Ba este foarte normal. Si eu am fost de cateva ori la Bruxelles pentru interviuri si mi-am cumparat pe banii mei bilet de avion. Costul biletului mi-a fost rambursat de fiecare data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

si daca n-ai ce faci?

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Daca nu ai bani, nu te duci. Sunt destui care sa-ti ia locul.

Indu, daca firma e serioasa si ti-au spus ca iti vor rambursa biletul, nu ai de ce sa te temi.

Nasterea ariciului junior Pozele mele Poze cu noi si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns indu spune:

quote:
Originally posted by Sibylle

Daca nu ai bani, nu te duci. Sunt destui care sa-ti ia locul.

Indu, daca firma e serioasa si ti-au spus ca iti vor rambursa biletul, nu ai de ce sa te temi.

Pai o sa ma duc pe banii mei si o sa am incredere ca or sa-mi dea banii. Ca la telefon par totusi oameni de treaba. Si acuma ma gandesc ca atunci cand am dat interviu la firma la care lucrez acuma mi-au spus ca imi ramburseaza jumatate din valoarea transportului. Si stiu ca atunci nu mi-am facut probleme. Na.. erau si mai putini bani. Dar cred ca toata smecheria e ca atunci chiar voiam jobul asta, pe cand acum nu-s asa hotarata si parca astept sa vina aia sa ma ia de-acasa cu avionu'.. .
Multumesc de pareri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

E foarte complicat de luat o decizie, mai ales cand nu te dau banii afara din casa. Eu le-as spune sincer si elegant ca nu am resursele necesare si as vedea ce spun si ei. Oricum normal ar fi sa poti ridica de undeva biletul, sa se ocupe HR-ul de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by xela_07

E Eu le-as spune sincer si elegant ca nu am resursele necesare si as vedea ce spun si ei.

Nu mi se pare o idee buna jocul asta de-a soarecele si pisica.Pai daca venim cu fraze din astea inainte de interviul face to face....la ce sa se astepte angajatorii mai tarziu?
Nu sunt bani,te imprumuti.Nu putem astepta totul de-a gata,ca,ccc concurenta nu doarme.(corect,Sibylle!)

Indu,daca e o multinationala,vei primi banii inapoi.Ca doar nu e un srl deschis de Gica

Multa bafta!

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Mie mi se pare o maniera corecta.
Pe de o parte, da oarecum dimensiunea determinarii potentialului angajat.
Pe de alta parte, mi s-ar parea riscant sa-ti trimita un bilet si apoi sa constate ca nu mai vii din varii motive sau faci doar turism, dar la interviu nu te prezinti. In plus, sa-ti trimita bilet sau bani si rezervare ar presupune un tip de contract, ceea ce complica lucrurile.

Mergi la inceput