Mamici de septembrie-octombrie 2007 (90)
Raspunsuri - Pagina 16
rodicamaries spune:
Buna fetelor... apelez la voi cu o problema.
Bebe meu e ptuin cam lenes, asta au observat asistentele din spital, si am observat si eu... dupa ce 5 minute la san adoarme bustean, de aici pana la terminatul suptului tot il misc si incerc sa-l motivez sa manance, inca din spital, mi-a zis sa-i dau supliment , in primul rand pentru ca in primele 2-3 zile nu aveam lapte suficient, dar dupa aia aveeam destul ca termina el de supt si mie imi curgea siroaie din sani, dar pentru linistea noastra il lasam pe el sa suga cat putea(cam o ora, era cand si o ora jumate), dupa care ma mulgeam si ii dadeam cat ii mai trebuia, dar de fiecare data imi ramanea lapte muls pt ca nu-l beea tot. Acum de 2 zile m-am hotarat sa-l las pe el sa suga cat ii trebuie, mai ales ca am lapte din belsug, bineinteles ca a inceput sa se trezeasca la un interval mai scurt, si mananca mai "serios" in sensu ca nu adoarme asa repede, acuma problema e urmatoarea, de unde sa stiu daca se satura sau nu???
Si inca oproblema... Pentru ca mulgeam de fiecare data tot laptele din san am inceput sa fac foarte mult lapte, iar acuma ca nu ma mai mulg, nu mi s-au golit sanii de 2-3 zile, ce sa fac??? Sanul stang ma doare ingrozitor cand il pun pe bebe la supt, adica primele 2-3 minute de supt, abia ca pot sa respir de durere, oare sa fie mastita? Sanu nu e rosu, iar dupa ce suge vreo 3 minute e ok... La supt il pun jumate de ora la unul, jumate de ora la celalalt...
Daca aveti careva un sfat m-ar ajuta foarte mult...
Va pup Rodica
Rodica Darius Filip
Poze
Sabina spune:
pai daca bebe se opreste din supt inseamna ca se saturas.
Rodica, nu ai ce face decat sa astepti sa se regleze productia.
Teo Moldoveanca, ce probl cu bebe???
Carpatina, bine-ai venit acasa! acomodare rapida!
Roxana, ii pun ser cu seringa de 5 ml, cam 3 seringi, dar incetisor.Cate un ml in nara, apoi il tin de gurita si da muci afara sau ii inghite. Tot asa cu cele 2, 3 seringi, alternand narile.Dupa aia il intorc si regirgiteaza mucii aia, sau ii curg si din nas.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
Lia_B spune:
Rodica, nu stiu raspunsul cu alaptatul, dar vizavi de saturat daca ia in greutate normal nu cred ca sunt probleme.
Lia si Runa Miruna 21-08-2007
slippers76 spune:
Rodica, dupa mine faci un lucru bun. Daca bebe e sanatos si nu are nici icter (asta da stari de somnolenta), sigur nu sta nemancat. Isi cere drepturile. Tu singura ai spus ca se trezeste mai des sa manance. Ai incredere ca isi ia cat ii trebuie, la intervale mai mici. Urmareste-i greutatea, si daca ia satisfacator in greutate, persevereaza. Cu timpul nevoia il va invata sa suga cum trebuie, si sa nu mai fie asa lenes. Secretia se va regla si ea in functie de cum suge bebe. Si pe mine ma dor tare sanii cand incepe sa suga, pret de cateva secunde. Ai grija sa nu faci mastita. Pediatrul lui Darius ce spune?
Carpatina, bine ai revenit acasa!
Si totusi, nici o veste de la Danielle?
Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Miruna
Vlad
ramonaiani spune:
Rodica laptele pe care bebe nu-l mananca poti sa il congelezi. Aici exista niste pungi speciale - si laptele congelat are valabilitate 6 luni de zile.
Incearca sa te masezi pe sani - pe partile laterale si mie mi se formeaza niste ganglioni - de fapt sunt canalele care s-au infundat si laptele e blocat acolo. Prin masajul asta directionezi laptele stagnat inspe mamelon, astfel incat copilului sa ii fie mai usor sa il manance.
Cat despre durerile de sani - sfaturi nu-ti pot da. Dupa 4 saptamani de la nastere, si pe mine inca ma mai dor nitel (si am dat si cu Garmastan, si cu Lansonil, si cu ulei de migdale :(( )
Eliza (06.09.07)
teodoran spune:
sincer nu stiu ce sa mai fac, asta mic e asa agitat,. nu doarme deloc, nici mancarea nu mai mananca cum manca, ii curge nasul rau de tot, dar febra nu are. Am tot dat-o pe seama colicilor dar de 3 zile saracu' se chinuie graznic. ce sa fac? parca nu i-ar mai place laptele, asa impinge bibetonul. Cu nasul, dupa lungo chinuri am reusit sa ne descurcam, am cumparat batista bebelusului....doamne ce poate sa i asa de acolo, nici nu va inchipuiti.
luni trebuie sa-i fac vaccinul de 2 luni si mi-e frica sa nu se imbolnavesaca, dar nu are febra, poate sa fir viroza fara febra?nu am putut sa ma uit in gatul lui, dar asa ce vad cand plange, nu parerosu...dar e asa agitat si are niste crize groaznbice de plans si nu doarme in timpul zilei aproape deloc.
Andrei (09.08.2007)
danielle02 spune:
na ca am terminat de citit aproape totul,nu am reusit sa ma uit la pozele cu bebelini insa
va multumesc din suflet ptr. gandurile voastre frumoase si mesajele de incurajare.mii de si
bine ati revenit carpatina si tomasa
daniela si adi
mihaStroiescu
danielle 41+ Ebonee
pozici
kriss79 spune:
Felicitari adi si jojo_miha pentru bebei!!Refacere usoara!
Danielle mama, dar tu ce faci? tare-s nesimtiti englezoii astia..nu au mila de tine..mai bagam atunci o , poate poate!
Carmenita, tinem pumnii pentru maine sa fie totul ok!
Miha stroescu, La Multi Ani!!
Burtik
Nasi 7/07/07
Pentru Alessia
Cristina 36+ cu Alessia Stefana
Piciulika spune:
Danielle, baga mare cu povestea: ca pe Ebonee am vazut-o in unica poza!
Felicitari, Mamico! Bine ai venit, printzesa Ebonee!
Piciulika 39+ Michael
www.flickr.com/photos/10474507@N06/sets/72157602122148487/detail/?page=4" target="_blank">In saptamana 40
danielle02 spune:
povestea noastra despre nastere:
[URL=http://good-times.webshots.com/album/560909012WwkILT][/URL]
cuvintele nu isi au rostul in povestea asta.imaginile cred ca zic totul
pozici