Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (36)
Raspunsuri - Pagina 19
laura_dimitris spune:
Oh, ai dreptate monica !!!
LA MULTI ANI NICOLE |!!!!
Multumesc mult pentru felicitari lala !!!
Si,apropo.... unde sunt medamaya, gina, irlandeza, kalosalina ???
Feteloooor ?!
Laura 22+ beba Eleni si mami de Dimitrakis 25.04.2003
Ellenuta spune:
gattasalvaje,
multumesc mult pentru raspuns. voi lua aparatul de masurat tensiunea de la ai mei (lor oricum nu le trebuie, l-au luat ca sa fie acolo ..). dr. mi-a spus ca genul asta de aparate nu sunt prea bune, ca rezultatul nu este relevant. voi incerca sa merg la dr de familie care sta relativ aproape, dar, care e si pediatru si nu se stie pe unde o prinde seara.
sare incerc sa nu mai consum dar e mai greu. astept acum sa-mi vina rezultatul la sumarul de urina. am facut eco acum 3 saptamani, IR-urile erau ok (nu am acum eco la mine sa-ti spun exact valorile). pe 10, merg la eco din nou (bb avea cam mult lichid in stomacel si trebuie sa vedem daca e ok acum) si voi vedea cum stam.
incerc sa nu mai ma enervez si sa tai alimentele cu sare.
pupici
26+
quote:
Originally posted by gattasalvaje
[quote]Originally posted by Ellenuta
fetelor .. help,
am ceva probleme cu tensiune. pana in luna a sasea, nu depasea 11/8 insa cum am trecut de 24 de saptamani a sarit la 13/8, ba chiar intr-o zi am avut-o 14/8. doctorul a spus sa monitorizam tensiunea (sa merg sa mi-o iau saptamanal) si sa vedem cum stam. eu m-am uitat la simptomele preeeclampsiei si din toate ma regasesc la picioare umflate (inclusiv dimineata). intr-o zi, mi s-au umflat si mainile de nu mai puteam sa-mi pun verigheta .. dar s-au desumflat in cateva ore.
e cazul sa ma ingrijorez sau nu? acum astept si rezultatele sumarului de urina ...
va pupacesc
PS: am postat mesajul si la forumul special ptr acest topic dar nu-mi raspunde nimeni ..
26
http://bd.lilypie.com/wA8ap3.png
Ellenuta , ti-am vazut postul la subiectul cu "tensiune mare" al lui Nikol si chiar ma pregateam sa-ti raspund...dar m-am luat cu treaba.
Din cate descri tu , ai risc de preeclampsie , si eu am aceleasi probleme si asta a fost verdictul a 4 medici pana acum( chiar 5 , daca o pun la socoteala si pe Natynic care e cardiolog ).La un control la gine. mi-a sarit tensiunea de la 9/5 cat o aveam in mod normal la 13/6 si dr. mea mi-a recomandat sa mi-o iau de 2 ori pe zi. De atunci nu mi-a mai crescut insa am inteles ( de la dr. Herghelegiu ) ca pericol de a o lua razna este din sapt 30 . Ideal ar fi , daca ai posibilitatea , sa-ti cumperi acasa un aparat de masurat tensiunea , este undeva 2-3 milioane, insa , in cazul tau e foarte util si te scuteste de drumuri la cabinet.
Daca tensiunea creste cu mai mult de 30 puncte , atat la sistola cat si la diastola ( ex . de la 95/65 la 125/95 ) deja trebuie sa fii atenta si , de urgenta , telefon la dr. tau.
Vezi si cu sumarul de urina cum stai , in principal la proteine . Mie mi-au iesit in "nor fin" insa tot ma umflu.
Principala regula - zero sare .
Sunt curioasa cum stai cu IR-urile. Ti-ai facut morfologia de trim 2?
25+ cu Sara - Eliza
vacanta 2007
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?
[/quote
http://bd.lilypie.com/wA8ap3.png
grati.ela spune:
Iry eu am fost la Pop la 21 sapt si mi-a spus sa programez urmatoarea eco in intervalul 28-30sapt. Cata, ginecologul a zis sapt 30.
Acum despre ce am folositla primul bb:
-manutza pt "muls" si o cana doar pt asa ceva
- biberon pt ceai si bibe pt lapte (parca Nuk) - pe la 2 luni Ozi a refuzat sanul ziua dar i-am pus lapticulmeu in bibe...dupa ce i-au trecut piticii a revenit la tzatza; cu ceaiul m-am chinuit la inceput cu lingurritza de teama biberonului dar cand i-am dat laptele cu bibe am trecut si ceiucul
- lamaie (desi nu e indicat de dr) pt sughitz (am incercat niste chestii de la farmacie dar miroseau oribil)
- pt colici orice am incercat a fost inutil...tre masat copilul dupa ceafa pana ragaie serios (ca omul mare) si tinut burtik la cald cand se zvarcoleste rau
- pt uns bb la pliuri am fol ulei fiert si racit (punea mama mea intr-o butelcutza de plastic (mai gros) ulei de fl soarelui si baga sticla in oala cu apa...fierbe greu!) - Ozi nu a avut bubitze sau jumuleli si erau calduri nu gluma
- am spalat copilul pana la 6 luni cu apa fiarta si racita 50%+ ceai (musetel, nuc, tei)50%; pe cap initial o spalam cu sapun medicinal si de pe la 6 luni cu Johnson; spunelul pt corp era de bb
restul intr-un nr viitor!
22+
irinouka spune:
grati, multumesc! undeva peste 5-6 saptamani cred ca voi gasi loc de programare. sper, adica. :-)
dupa depasirea zonei asteia de 30-32 de spatamani se mai face vreo morfologie, ceva? adica ceva in plus fata de eco de la controale? chiar devin tot mai curioasa pana la ce varsta a sarcinii ne distram cu povestea asta. nu exista si un 3D ce trebuie facut cu cateva ore inainte sa nastem? :-)))
pupam!
irina 25+
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/
http://bd.lilypie.com/APump3.png
AngeliquedeS spune:
Zuzelor, am reusit si eu sa intru un pic pe fuga.
Am trimis pe adresa noastra comuna de mail ceva ce mie mi s-a parut foarte interesant si anume sfaturile unei proaspete mamici referitor la cum este in maternitate si la ce trebuie sa te astepti. Cele care aveti deja bebici stiti la ce sa va asteptati, dar mie una mi s-au parut fffff bune si folositoare. Va rog numai sa imi spuneti ce parere aveti.
Eu sunt una dintre Zuzele cele mai Zuze, pentru ca pe mine m-a apucat fobia nasterii, dau din plans in plans si sunt convinsa ca o sa mor la nastere. Astmul meu nu face decat sa complice lucrurile, inca nu m-am hotarat cum o sa nasc si maine fac 28 de saptamani si am impresia ca am inceput AMR-ul... Ajutati va rog frumos o zuza ca sunt la pamant....
Pupici,
Angelique 27+ bb Victor
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori
matgravidut spune:
Honey... ce bine ca te muti mai aproape de mine...
Ma bucur tare pentru voi. Mai da' 190.000 suna incredibil de bine. Noi pe a noastra a costat 235.000 si este la 60km nord de Toronto, deci asa mai la tara. In Toronto pretul minim cred ca e acum 350.000 pentru ceva decent.
Cred ca esti innebunita de fericire.
Bravo...
Dragutele dar stie cineva ceva de cati_magureanu? E bine...?
Cati da si tu un semn de viata.
Bebelina mea se misca intr-una si abia daca pot sta pe scaun.
de doua zile e foarte activa... ori a crescut un pic si acum o pot simti mai bine.
Monica-Matz 23+ cu Andreea Bianca
Laura Ioana spune:
LauraD felicitari pt bebelina! Ai avut noroc ca l-ai prins intr-o pasa buna pe Iosup, ca am inteles ca nu-i prea vorbaret de felul lui.
Ancutzule dar ma intreb daca pt a semna contractul (cu cei de la recoltare celule stem) trebuie sa ma deplasez la ei la firma sau se poate rezolva prin fax?
Fetelor eu sunt singurica acasa cateva seri si mi-e frica sa dorm singurica Pe bune, am asa o senzatie nasoalaaa! Verific de o mie de ori usa, geamurile, stau cu luminile aprinse in toata casa pana ma culc...ufff!
26+
Poze Laura
Puiul nostru drag
Sarcina 2007
sweetgys spune:
quote:
Originally posted by roli25
Eladea iti voi spune ce am folosit la primul bb:
-pompa san Chicco manuala inca din primele zile in maternitate, m-a ajutat foarte mult
-tetine/suzete am folosit de toate dar acum voi lua numai silicon. Cele de latex se strica f. repede. Singurele bune de latex sunt de la Chicco dar sunt cam scumpe.
-sterilizator nu am luat pt. ca am alaptat 9 luni, din care 6 luni exclusiv, asa ca cele cateva suzete pe care bb le-a vrut doat pana pe la 6 luni am preferat sa le fierb. Sfatul meu este ca nu merita sa investesti in sterilizator decat daca Doamne-fereste nu vei avea lapte, sau eventual cand vei trece pe formula.
-umidificator nu am luat si nu voi lua. Pun un vas cu apa pe calorifer.
-lenjerie nu mi-am luat speciala, ci pur si simplu marimi mai mari de chiloti si sutiene. Dar acum cred ca imi voi lua sutien de alaptat www.toria.ro/catalog/product_info.php?cPath=21_38_81&products_id=127]
-tampoane san Sanosan
-cosmetice bb Bubchen
-lapte praf am folosit tarziu, dupa 9 luni, pana la 1 an: Milumil, Bebelac.
-cantar electronic
-alte chestii pt bb: pompa nas, Marimer (spray desfundat nas), forfecuta cu varf rotund, termometru digital normal.
-creme fundulet: bepanthene, carpicon.
Cam asta imi aduc aminte.
Roli 24+ cu si Marc (9 iunie 2006)
Buna seara zuzici, pt fetele care vor sa comande sutiene pt alaptat de la TORIA, vreau sa va spun ca mi-am luat eu si sunt exact cele de la Jolidon,chiar a venit in cutia originala Jolidon, asa ca, nu cred ca are rost sa mai dati bani pe curier sau sa riscati sa luati ceva ce nu va place. Parerea mea e ca mai bien pe vazute direct in magazin.
Va pupicesc!
Gya 21+
in burtica la mami
cam atat mai am si vin si eu in lumea voastra,URAA
poze
matgravidut spune:
Angelique,
Te rog eu mult trimite-mi si mie pe PM parola de la contul comun.
Cat despre frica... sa nu-ti fie. Gandeste-te ca Dumnezeu e mare si ne ajuta pe toate. Eu as intreba doctorul. As cere o recomandare.
Uite aici o discutie:
http://www.healthboards.com/boards/showthread.php?t=439128
si alte informatii aici:
http://www.lung.ca/diseases-maladies/asthma-asthme/pregnancy-grossesse/index_e.php
Monica-Matz 23+ cu Andreea Bianca
irinouka spune:
angi, e drept ca nu mai ai mult pana la AMR (nici nu imi vine sa cred cand scriu asta) dar nu te mai zvarcoli si nu iti mai face ganduri negre. mai ai timp berechet sa decizi cum vei naste. ia decizia asta in functie de modalitatea care sa te sperie cel mai putin. nu cred ca exista cineva care sa iti poata spune "stai linistita, va fi usor", stim toate ca usor nu va fi indiferent de alegerea pe care o vom face. asa ca fii barbata, mama, si alege raul cel mai mic pt tine. nu o sa mori la nastere, vei face exact ce e mai bine pt tine si pt bebe victor, vei uita si de astm si de toata panica si vei fi cea mai curajoasa zuza de pe forumul asta!
te pup tare-tare!
irina 25+
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/
http://bd.lilypie.com/APump3.png