sfaturi din bucatarie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Ce facem sa nu se afume laptele?

initial postat de:
boubba

Ca sa nu se afume si sa nu se lipeasca de fundul oale pui un pic de ulei si sare in lapte si il fierbi la foc mic pana se ridica spuma!

Marianar
E posibil sa fie si de la oala. Incearca sa-l fierbi intr-o oala de inox sau una captusita cu teflon. Si mie imi aduce cineva lapte de vaca. Il fierb intr-o oala de inox si nu am pb. Pana se "umfla" il fierb la foc mediu apoi il mai las 4-5 min la foc mic.
Succes!



otau
Eu fierb laptele astfel:
Oala emailata o umezesc cu apa rece. Torn laptele si dau la foc MARE.
NICIODATA nu mi s-a prins laptele, insa recunosc ca din cand in cand mi-a mai dat in foc.
Aurora

Milia
Si eu fierb laptele in oala emailata. Daca uzi cratita cu apa rece si apoi o scurgi (cum a scris si Aurora), laptele nu se mai prinde de fundul oalei. Daca nu se prinde, nici nu se afuma. Pun laptele la fiert la foc mijlociu pana cand da in fiert, apoi la foc foarte mic (dar ai grija sa fiarba, totusi). Se lasa la fiert 10 minute, stiu eu. Nici mai mult (se distrug prea multe din calitatile lui nutritive), nici mai putin (nu se distrug bacteriile periculoase pentru sanatate). Nu mai adaug nimic altceva la fiert, si nu mi se afuma laptele. Poate l-ai tinut prea mult pe foc???
Succes!

ad_risnov
Eu iau de la tara lapte f.f. gras si nu se afuma deloc la fiert pt. ca il fierb in tuci de fonta. Garantat nu se prinde si nu se afuma!!!

Adrianain saptamana 38

viorela hoff
Eu am vazut la mama mea, punea in oala apa de un deget, o fierbea si dupa aia, cand sfaraia apa atunci torni laptele si il fierbi la foc potrivit pana cand se umfla. Dar trebuie sa ai mare grija cu spuma sa nu dea peste. Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Am si eu o intrebare: ficatul de pasare (proaspat) se poate congela? In caz ca da, cat timp poate fi tinut la congelator si cum se dezgheata?
Multumesc!

Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

quote:
Originally posted by Laura B

Am si eu o intrebare: ficatul de pasare (proaspat) se poate congela? In caz ca da, cat timp poate fi tinut la congelator si cum se dezgheata?
Multumesc!

Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro




Da, se poate congela. Eu nu l-am tinut mai mult de 3-4 luni in congelator. Dar ma vazut ca produsele de pasare congelate au t.g. mai mari, chiar 1 an.
Pt. dezghetat poti folosi cuptorul cu microunde, apa fiarta sau scoti produsele din timp de la congelator pt. a se dezgheta in voie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:

Halo fetelor!
Ce bine este sa stii asa multe lucruru.
Tot inveti cite ceva si totusi descoperi ca nu le stii pe toate.
Am si eu ceva din practica de zi cu zi in bucatarie.

Galustele de gris pt. supa nu ramin cu siguranta tari daca punem un virf de cutit de Praf de copt.

Clatitele ies pufoase si cu apa minerala.
Am incercat cu bere dar daca din greseala pui prea multa ies amare.

Berea este excelenta in aluaturile pt. pane.

Daca pui praf ce Cury in omlete sau in aluarurile pt. pane vor primi o culoare deosebita si un gust f.bun.

In toate dulceturile daca se pune o lingurita de sare de lamiie
(4kg. fruct)nu-si pierde culoarea si se tine bine in timp.

Eu pun la dulceturile care le fac cite un pahar de lichior din acelasi fruct sau esenta.

La dulceata se caise pun lichior de migdale sau esenta.

La dulceata de prune pun rom sau esenta de rom.

Garantat au un gust deosebit dulceturile si mai ales folosindule la prajituri.

Otetul este foarte cuoscut la noi in fam.ca produs pentru improspatare.
Hainele colorate dupa spalare in apa de clatit daca se pune putin otet isi improspateaza culorile.

Mirosul neplacut de pe miini de indeparteaza cu putin otet.

Toaleta de WC.se spalata cu otet indeparteaza mirosul si calcarul depus.
De preferinta se spala cu otet si cel putin 1/1 ore nu se clateste.

In general indeparteaza calcarul de peste tot si este un prod. alimentar.
Masina de cafea se curata din cind in cind punind apa amestecata cu otet si sa lasa sa fiarba dupa aceea se clateste.

Oalele de bucatarie se spala la fel cu otet vor straluci dupa aceea mai ales cele de inox.

Atentie cele de aluminiu nu se spala cu otet deoarece pe acestea le innegreste otetul.
Sper sa v-a foloseasca sfaturile si cu timpul sigur voi mai impartasi citeva.
Pa pa.





schuster laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de alexa

* Prosoapele si carpele de bucatarie se spala mai bine daca le inia o pauzam inainte, vreme de 30 de minute, in apa cu otet.

* Cartofii noi se curata mai usor daca ii punem un minut in apa clocotita, apoi in apa rece. Mainile nu se mai innegresc daca ne ungem cu otet inainte de a-i curata.

*Urzicile nu mai pisca atunci cand sunt culese, daca va spalati inainte pe maini cu otet. Dupa terminarea activitatii, va spalati din nou cu otet, apoi cu apa.

* Salata vestejita isi revine daca e inmuiata mai intai in apa calduta, apoi in apa rece.

Mergi la inceput