Raceala + Scoala = cum procedam??
Raspunsuri - Pagina 2
bird70 spune:
quote:
Originally posted by anya
bird, voi ce le dati la inceput de raceala?
Nimic. Daca copilul are nasul infundat se pun picaturi. Daca face febra il duci la doctor sa-l verifice, daca are otita, amigdalita ii da antibiotice, daca are doar o viroza se trateaza simptomatic dar numai in masura in care simptomele deranjeaza. De exemplu o tuse usoara nu se trateaza pentru ca tusea aia are rolul ei. Doar daca nu poate dormi copilul noaptea sau daca are probleme sa respire, dar o tuse banala nu necesita tratament. La fel si cu febra, se combate doar daca este foarte mare sau in masura in care deranjeaza copilul. Un copil in ziua 2-3 poate avea 38.5 fara sa fie major afectat, poate e mai obosit, mai marait, dar daca in rest este ok nu este necesar sa i se dea nimic pentru febra.
quote:
De obicei se da paracetamol iar nurofenul e pastrat pt cand face febra.
Exista si o explicatie pentru ciudatenia asta? Daca copilul nu are febra de ce i se da paracetamol? Nu previne sau incetineste boala, nu combate febra pentru ca nu este febra, care este scopul administrarii lui?
filofteia spune:
Mai fetelor schimbati-va pediatrul.
Al meu nu ne-a dat paracetamol sau nurofen decat pentru febra peste 38. Nurofen numai daca paracetamolul nu "face fata", pentru ca nurofenul este mai agresiv cu stomacul.
Si este din Romania si nici foarte tanar.
Picaturi in nas (gen vibocil) numai trei zile si daca este rau infundat, in rest apa de mare, ser fiziologic. Antitusive numai noaptea daca nu poate sa doarma.
Antibiotic numai la amigdalite, bronsite, pneumonii.
Supozitor numai daca nu poate lua pe gura.
anaana spune:
Intervin si eu in discutie, pentru ca am un copil in clasa I si la sedinta cu parintii am fost rugati sa nu le facem vaccin antigripal pentru ca vor fi vaccinati la scoala (cu vaccinuri obligatorii, nu antigripal) dar nu au voie sa faca vaccin antigripal cu 6 saptamini innainte si dupa vaccinurile obligatorii.
La noi la scoala (scoala de stat) se lipseste doar cu scutire de la medic sau cu acceptul directoarei.
Sanatate la toata lumea
Ana
mmi spune:
Si la scoala noastra se lipseste doar pe baza de scutire.
Vad ca sunt unele mame foarte vehemente, dar fiecare mama stie cum sa actioneze in functie de modul de manifestare al puiului ei.
Sanatate va doresc si sa nu lipsiti nici macar o zi de la scoala, asa cum imi doresc pentru copilul meu.
Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)
axxa spune:
Cum se va face cu cele 2 vaccinuri obligatorii din clasa I? se vor face ca pe vremuri, in scoala, sau fiecare la medicul sau de familie? intreb asta pt. ca am completat un formular la scoala, in care era si aceasta intrebare, unde preferam a se face vaccinurile.
Si cam in ce perioada se vor face?
ronin33dan spune:
M-am saturat sa-l vad mereu cu amigdalita!!!!!!!!!!!!HEPL!!!AJUTOR!!!
Salutare la toti!!!Nu mai stiu ce sa mai fac si ce sa mai incerc!!!!
Inceputul e simplu!!!Mananca dimineata la pranz sau seara si apoi vomita!!!Deja stiu ce urmeaza!!FEBRA,AMIGDALITA SI STARE DE DOI BANI!!!NU mai mananca nu mai comunica si are numai 5 ani!!Dealtfel e super activ!!!Nu vreau sa mai aud de doctori si antibiotice de care nu a mai auzit nimeni!!!
Lemoni spune:
Eu pateam asa mereu cu cel mare , pe vremea aceea cu vre-o 15 ani in urma operatia de amigdalite a fost ideala , in ziua de azi nu stiu daca mai e la moda, dar sincer pe mine m-a scapat de mers la doctor in fiecare weekend cu febra 40.
Acum tu intereseazate si i-a o decizie pt puiul tau , eu atunci am ales prin operatie scaparea. Ca stiam ca ma ajuta sau nu am zis incerc si asta oricum era ultima sansa.Nu regret nici acum decizia mea plus puiul mi-a fost sanatos si vizitele mele la doctor au luat sfarsit.