Raceala + Scoala = cum procedam??
Am si eu o intrebare: mi-a racit baietelul (7 ani si 3 luni), suntem abia intrati in clasa I, de 2 saptamani, imi vine sa turbez, are nasul infundat, stranuta, in fine...azi s-a trezit asa..ii dau Nurofen, Ketof seara, Oscilococcinum si vit. C...intrebare pentru mamicile trecute prin asta: cum sa fac maine? il las sau nu la scoala? si daca decid sa il tin acasa, cum trebuie sa "pun problema" cu invatatoarea? ele cum primesc astfel de chestii la cei de clasa I? se pun absente, cum e?
Intreb toate astea, chiar daca am fost 3 ani la gradi, dar acolo era altceva, daca mai racea, nu era o pb. ca lipsea o zi-doua, si nici nu s-a intamplat frecvent asta...
Raspunsuri
CristinaT spune:
Depinde cat e de bolnav, daca face febra clar va sta acasa. Daca nu, poate ca o zi de stat acasa ii prinde bine si se pune imediat pe picioare. Pe doamna invatatoare este suficient sa o anuntati telefonic. Cat despre teme... dupa ce se face bine va trebui sa le recuperati.
Multa sanatate!
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...
elyda spune:
cel mai bine pentru toata lumea este ca cel mic sa stea acasa : pentru el o zi sau doua sa stea linistit sa-si revina,pentru tine sa stii ca este bine si sa nu-ti faci griji nestiind cum se mai simte cat este la scoala si pentru ceilalti copii din clasa pentru ca se potlua si ei viroza .
dana
mmi spune:
Si copilul meu s-a trezit asa sambata dimineata. I-am facut ceaiuri cu lamaie, i-am dat vitamina C si seara un supozitor cu paracetamol. Duminica am repetat procedura si in dimineata asta l-am dus la scoala.
Nu a facut deloc febra, dar nasul i-a fost f. infundat si a stranutat.
Chiar imi faceam si eu probleme ce ne facem cu scoala.
Martea si joia are si educatie fizica, profesorul cu care fac ii alearga de-i transpira toti. Nu stiu ce sa fac in acest sens.
Succes la scoala!
Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)
bird70 spune:
quote:
Originally posted by mmi
Si copilul meu s-a trezit asa sambata dimineata. I-am facut ceaiuri cu lamaie, i-am dat vitamina C si seara un supozitor cu paracetamol. Duminica am repetat procedura si in dimineata asta l-am dus la scoala.
Nu a facut deloc febra, dar nasul i-a fost f. infundat si a stranutat.
De ce i-ai dat paracetamol daca nu a facut febra? Si de ce supozitor la un copil de varsta scolara?
A_Iulia spune:
Bird, este frecventa la noi administrarea paracetamolului chiar si pentru stari neinsotite de febra. Paracetamolul are si efect antiinflamator si analgezic (virozele sunt adesea insotite de dureri musculare, dureri de cap).
Adina + Olivia Q1.04
filofteia spune:
Noi am trecut deja de raceala.
Vinerea trecuta eram insa in dilema mare. Dimineata s-a trezit cu o tuse latratoare si un pic ragusit. Ii iau temperatura totul OK. Copilul insa "Mami sunt foarte racit nu pot merge la scoala!". Eu "Ei mami nu mai este ca la gradinita, nu esti atat de racit incat sa nu poti merge la scoala". I-am dat un tantum lemon pentru gat si la scoala. Aveau sportul si am vorbit cu invatatoarea sa nu-l bage totusi la sport. A evoluat foarte bine. Nu a lipsit deloc, iar luni s-a invoit singur de la sport.
Asa ca eu am ajuns la concluzia ca de acum va lipsi de la scoala atunci cand consider ca trebuie mers cu el la doctor. In cazul asta n-a fost asa racit, n-am ajuns la doctor, am mers pe nauriste, propolis si vitamine. Este adevarat ca la gradinita nu-l duceam asa.
bird70 spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Bird, este frecventa la noi administrarea paracetamolului chiar si pentru stari neinsotite de febra. Paracetamolul are si efect antiinflamator si analgezic (virozele sunt adesea insotite de dureri musculare, dureri de cap).
Copilul avea nasul infundat si stranuta, nu avea dureri pentru ca la 7 ani ar fi spus.
axxa spune:
am sunat-o pana la urma pe invatatoare luni dimineata, sa ne "invoim", si a zis ca e ok, sa stea acasa, sa nu mai dea "si la altii", si mi se pare normal.
Are nasucul infundat inca, dar asta e, ii dau Nurofen, vit. C si Tantum, as vrea in dimineata asta sa il trimit la scoala...ce ma sperie cel mai tare e "perspectiva" transpiratiilor, ca am impresia ca de aici a si racit, el e un transpiracios, si daca nu il stergem...raceste, si acolo nu prea mai are cine-l sterge, ca la gradi...o sa vedem ce masuri adoptam.
Inca ceva: eu i-am cumparat, adica ne-am cumparat vaccinul (Vaxigrip)..acum nu il putem face, ca el e cu nasul infundat, iar eu ma simt deasemeni racita...dupa ce trec astea, il vom face...intrebarea e, l-ati cumparat? cand e bine de facut?
Si ce altceva le mai dati pentru imunizare? stiu ca e subiect, insa intreb in special fetele cu copilasi mai maricei...eu ii dau vit. C, una pe zi, oscilo 1 pe sapt, si ursuleti cu ecchinaceea..
axxa spune:
aaa, am uitat...da, ma agita si pe mine orele de sport, profesoara (nu se mai face cu invatatoarea, care cat de cat ii mai protejeaza, din cate am inteles)...care ii cam alearga, nu tine cont ca-s mici, ii scoate afara chiar dde e o zi mai rece...o sa vad..
anya spune:
bird, voi ce le dati la inceput de raceala?
In Romania se da ori paracetamol, ori nurofen + picaturi nas. De obicei se da paracetamol iar nurofenul e pastrat pt cand face febra.
Doar pt nas infundat, stranut eu l-as fi trimis la scoala pe al meu. De fapt si acum, pana nu face febra - la gradinita cu el.
Cat despre sport - foarte bine ca-i alearga! Eu ma gandeam sa-i dau primii ani la scoala cu profil sportiv, ca sa faca macar ceva sport, ca daca sunt pe mana invatatoarei...fac scriere si matematica.