Plata bona weekend ?
Buna!
Am si eu o intrebare: cu cat ati plati pe ora o bona sa stea in weekend cu un baietel de 10 luni si o fetita de 3 ani si 3 luni?
Avem o bona care vine in timpul saptamanii (fetita e la gradinita de la 9 la 18) 8 ore pe zi si ii dam 6 milioane, doar pentru baietel: il scoate afara, il culca, ii da mancarea pregatita, il schimba de pampersi si de hainute. Nu are sarcini de menaj, uneori a spalat si vasele si o data chiar a dus gunoiul. Nu e gasita prin agentie, sta la scara vecina, nu mananca la noi, se duce acasa la ea cu copilul sau cu copiii sa manance. Tocmai a iesit la pensie la cerere si asta e prima ei luna la noi.
Doar ca noi nu avem program regulat si uneori avem treaba in weekend si avem nevoie sa vina (insa poate sa aiba zile libere in timpul saptamanii), dar nu mi-e clar cat ar trebui platita.
Multumesc.
Raspunsuri
Andries spune:
Pai daca ii dai 6 mil pentru cca 20 de zile lucratoare, in week end ar trebui sa ii dai macar 30 RON (600/20). Daca sta cu ambii copii, poti chiar 40 RON.
Andries
LindaZ spune:
50 000 pe ora in weekend doi copii?
Noi asa ne-am gandit, dar ea spune ca in weekend se plateste dublu ... deci ar iesi 75 000 pe ora ... sau macar 67 000 cum a inteles ea initial (400000 pe 6 ore, dar noi am spus 400000 pe 8 ore)
ceea ce pentru noi e .... 
linasobolina spune:
Voi ati pleca de acasa sambata sau duminica pentru 400 000 lei?
In timpul saptamanii, pentru servicii ocazionale de bona, 8 ore/zi plata este cam de 500 000 lei/zi, in Bucursti.
S-a incetatenit ca pentru servicile de WE la menaj sau bona, doar ocazionale, sa fie plata dubla
INSA daca persoana care vine este aceeasi , din timpul saptamanii , si este platita cu luna, atunci puteti sa discutati si sa va intelegiti la bani
Insa ganditi-va si la ea, care pleaca de langa familia ei, trebuie motivata
ardeiash spune:
pai dublu pe ora e 50000 x 2 = 100 000 .. eu asa stiu matematica, scuze c-am intervenit
s-auzim numai de bine! si 

LYADA spune:
Un copil in cazul nostru, nu am citit cu atentie intrebarea ta, scuze. La 2 ar trebui mai mult, e totusi sambata.
Noi solicitam bona de max 2 ori pe luna si nu in toate lunile anului, primeste 500.000 lei pe zi (de la un punct incolo nu am mai inmultit cu orele, statea 8 h de ex si ii dadeam tot 500.000 lei). Nu pare nici incantata, nici nemultumita- inclin sa cred ca nu e strict pb de bani, cat de timp liber si relaxare. Si vorbesc din experienta mea, care lucrez de ani de zile sambetele si uneori simt cum se acumuleaza oboseala