Dr.TUTUNARU (21)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Andreea crede-ma ca daca ti se rup membranele stii in mod sigur. Cat despre contractii, cand vezi ca devin cat de cat regulate, ca sa fii sigura ca nu-s din alea false (eventual poti incerca sa iei un No-spa, daca-s din alea false ar trebui sa cedeze imediat), il suni pe T si te indruma el ce si cum sa faci, pe cine sa cauti la spital, etc. Daca poti veni mai devreme in Buc ar fi perfect, ai scapa de un stres. Oricum de nascut asa rapid, fiind prima sarcina nu prea ai cum, sau cel putin eu am auzit foarte putine cazuri. Daca te ajuta cu ceva, mai multe detalii despre cum a decurs nasterea Mirunei gasesti la mine la semnatura. In rest..banuti am dat la neonato, moasa si anestezista. Lui T nimic, din motivele binestiute

Magg fiecare gravida e libera sa faca ce vrea cu sarcina ei...in fond medicul iti poate spune ce sa faci, nu te poate obliga. Dar stii care-i paradoxul? Ca daca se intampla ceva...tot pe medic dau vina, ca n-a fost destul de competent/atent, cum vrei sa-i zici.
La fel ca tine sunt si eu cu calatoriile, as sta numai plecata..din tara

Aylin daca ai dureri inca, fuguta la dr, nu e normal.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

magghyc, sa nu te superi ca te intreb si eu ceva: tu pe Nic l-ai nascut cu dr.T? Ca am citit povestea nasterii (apropo, f emotionanta si ma bucur f mult pt tine!) si povesteai ca ai nascut la cfr2... Eu intelesesem ca ai nascut cu T.

Am dat si peste pagina cu jurnale (eu sunt mai noua pe DC) si am vazut ce frumos povesteai.
Cat are acum "golanul"? :))))))
Pupici si sarcina usoara! Ce vei avea, tot baietel? Sau fetita?

Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Monicabo,
Multumesc de aprecieri.

Nu am nascut CU T, T doar mi-a monitorizat sarcina. Am nascut prematur, stiam ca T nu e in tara (am aflat dupa aia, cand l-am sunat, ca stiam gresit ), mi-a fost teama sa merg pe mana altcuiva la Elias, spital despre care eu nu am o parere buna, asa ca m-am dus la CF2, la Nayel.
Ca dr OK, in schimb habar nu aveam ca neonatologia era varza. A fost o tampenie din partea mea. Cred ca si daca nasteam la Elias cu medicul de garda era mai bine, am inteles ca nici acolo neonatologia nu e cine stie ce, dar au mai auzit totusi de prematuri...au mai pus o perfuzie, am inteles ca si la bebelusi de 800 de g.

Inca sunt ofticata pe cei de la CF2. Regret ca nu i-am chemat in instanta. Meritau, macar pt simplu motiv ca mi-au vaccinat copilul atunci cand stiau deja ca avea septicemie, daca nu pt restul tampeniilor...Iar eu am fost unul din rarele cazuri de mame care au vaut pe mana dosarul complet al copilului.

In fine, cred ca imaginea asistentelor din CF2, care s-au apucat sa sterilizeze maternitatea (pt ca stiau ca fiumiu s-a infectat cu ceva acolo) in timp ce eu asteptam o salvare sa imi duc copilul la Giulesti, o sa ma urmareasca toata viatza. Au externat 10 mame in 20 de minute, fara sa vaccineze vreun copil, ca nu mai aveau timp, dar pe al meu l-au vaccinat, ca "parasea maternitatea".
Iar dr de acolo i-a falsificat fisa lui fiumiu, ca in caz ca "doamne fereste , moare, sa nu fie vina lor. El a luat nota 9 la nastere (cezariana), a avut analizele perfecte, dar la externarea din CF2 am aflat ca se nascuse "cianotic, cu tegumentele reci, ca a avut apnee, adica nu a respirat singur etc.

Numai tampenii, si asta pt ca li s-a facut frica. Ele incercasera sa imi transfere copilul la Giulesti, si fusesera refuzate, nu era nimeni idiot sa primeasca un copil suspect de pioceanic. Le-am promis ca in 2 ore eu fac trasferul, si chiar l-am facut. Au intervenit atunci pt noi oameni pe care nu ii cunosteam direct, dar care si-au dat seama ca pana luni (era vineri dupa-amiaza) copilul nu ar fi rezistat, si ca era o chestie de "now or never". Evident, am si cotizat, dar as fi dat oricat.

Trecand peste partile naspa, Nichita e super bine acum. Are 20 de luni. Cand ma uit la dosarul lui de sarcina mi se pare incredibil ca e vorba de el, e un sentiment foarte straniu sa revad acum ecografii sau analize. Banuiesc ca mamele care au deja bb stiu despre ce vb.

O sa incerc sa imi mut pozele pe un site sa le vedeti, yahoo nu mai merge.

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Mergi la inceput

Magghyc, ma bucur enorm pentru tine si pt baietelul tau! Sa fie sanatos in continuare si sa-l ocroteasca Domnul.
Bine ca ati reusit, cu ajutorul altor medici sa-l salvati.
Intr-adevar, cam toate maternitatile lasa de dorit, cand este vorba de cazuri cu adevarat grave...ba nu au aparatura, ba personal, ba e nu stiu cum, samd... Dar slava Domnului mai exista si exceptii.
Sa stii ca si fetita mea a fost salvata in ultimul moment, dar in alt fel decat in cazul lui Nichita, si anume in timpul sarcinii, caci in urma unei analize proaste, cativa medici ma indemnau sa fac intrerupere. Si chiar eram la cateva ore de aceasta manevra. Atunci am ajuns la dl dr T. care m-a ajutat enorm si totul s-a dovedit o alarma falsa. Acum copilul este bine si are 6 luni. Ti-am scris lucrul asta, ca sa iti spun ca inteleg bine sentimentele astea de panica si disparare, precum si sprijinul Celui de Sus
Tu ce faci, ai ajund la dr T pana la urma?

Numai bine si sanatate multa!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aaandreea78 spune:

Mai fetelor ce povesti citesc de la voi!!!!!!!!1
Ma apuca o frica, dar sper cu ajutorul lui Dumnezeu sa fie bine.
Eu m-am chinuit un pic pana am ramas gravida, dupa 2 ani, 3 luni de monitorizari la Bucuresti , venit de 3-4 ori pe luna la capitala si inainte controale la Polizu , 5 luni de stimulare , de s-a crucit Tutu cand a auzit, dar a trecut......... Am aflat ca sunt gravida cu 3 zile inainte de operatia de laparoscopie la DR. Tutu. A fost minune.
Ma bucur mult ca v-am gasit si pot sa va intreb cate ceva.
Multumesc!

26+RADU

Mergi la inceput

Andreaa,
trebuie sa stii ca Tutunaru are darul a a atrage cazuri de gravide mai speciale ...bine, povestea lui fiumiu nu a avut nici o legatura cu el...
Insa mai sunt si mame care nu au nimic deosebit de povestit din sarcina si nastere, decat poate ca totul a fost super ok. NU vad de ce nu ar fi povestea ta una absolut fericita.

Monicabo,
Na, ca m-ai facut curioasa. De ce trebuia sa faci intrerupere? Ai facut TT sau altceva?

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Mergi la inceput

magghyc, nu cu TT am avut probleme, ala a iesit ok.
Ci cu analizele alea imunologice, si anume cu cmv-ul. Imi iesisera ambele valori pozitive si igg si igm. Si toti dr-ii cu care am vorbit mi-au zis sa fac intrerupere de sarcina. Ba chiar doctorita la care am fost primele 10-12 saptamani la controale, mi-a vorbit destul de urat si taios, ca ce, doar nu vreau un copil handicapat. Incepuse sa ma sperie ca intrerupere in sapt 12 de sarcina e ff riscant, ca e prea tarziu, ca pot sa dau in sterilitate etc (pai am ajuns cu sarcina la 12 saptamani din cauza ca ne doream copilul si doar din cauza acelei analize)...Ma si programase la interventie pe 29 decembrie 2006. Doar pe 28 dec dupamasa am reusit sa iau legatura cu un sef de laborator de la geneticlab, care mi l-a recomandat pe T. Si pe urma am vorbit cu T, si am fost la primul consult dupa anul nou, si ca atare am lasat-o balta pe dr-ita. Deci am scapat la mustata, cum s-a zice.
T. mi-a explicat ca poate reaparea cmv-ul asta pe un fond imunitar mai scazut la organismului cum ar fi si sarcina, si ca in principiu nu ar fi nici un pericol. Insa pentru a fi siguri de asta, am facut amniocenteza, si a iesit totul in regula, fatul nu a fost afectat. Insa toate astea m-au costat aproape 2 luni de stress cumplit. De asta chiar ii sunt recunoscatoare dlui dr.
Altminteri, sarcina a decurs ok, nu am avut probleme majore, iar nasterea la fel, a decurs ok, la termen, copilul a fost bine sanatos...

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Andreea nu trebuie sa-ti faci probleme, fii optimista, nu are de ce sa nu mearga totul ok. Uite la mine a fost super nasterea, mai greu a fost cu sarcina...dar a trecut, Miruna e ok, restul le-am uitat de mult.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aaandreea78 spune:

Multumesc mult fetelor , ma incurajaza ce scrieti .
Mai vorbim.
Va pup si pe voi si pe bebelusii vostrii scumpi.

26+RADU

Mergi la inceput

Uf, fetelor, ce bine ca scrieti...
La odisee nu prea am chef sa scriu, sunt enorm de multe fete pe acolo, scriu intr-un ritm ametitor, in general eu nu am raspuns decat daca era ceva flagrant (gen polemica cu pregnyl ) dar sincer mi s-a cam luat.
Vb ta, Madau, fiecare decide pe pielea proprie, mie imi ajunge cat am scris despre subiectul asta. Asa ca cred ca mai mult o sa scriu pe aici, ma simt mai intre prieteni.

Ieri am facut programul pt cele 3 zile cat stam in Viena, asta ca sa fiu organizata pana la capat . Mergem la Muzeul Tehnicii, la Schonbrun si la Zoo.
De abia astept, dar pana atunci mai am ceva chestii de terminat, cred ca voi lucra si sambata pt ca azi o sa rup usa la final de program (ma duc la T, sa il vad pe bb sper sa fie ok...) si maine nu termin sigur tot ce am de facut, doar daca stau pana la 12 noaptea.

Voi?

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Mergi la inceput