Romanii din Marea Britanie (15)
Raspunsuri - Pagina 4
Letitia1 spune:
Motanik, am o obsesie, fetele din america (91) au deja 21 de pagini. Nu ma mai aburi ca la calatorii trebuie sa ai 20 de pagini. Te rog nu mai inchide subietul la 20 de pagini!
Eu si obsesiile mele
Te pup mota si ne vedem life on X FACTOR!!
x
ChrisUK spune:
Buna seara dragele mele...nu am mai intrat aici de o vesnicie... ce mai faceti voi?.. mi-e tare dor de o birfa mica la o cafea. voua nu? mi-e tare dor de un( o) prietena cu care sa mai schimb o vorba pe limba de acasa...se ofera cineva? va pup pe toate
asiza spune:
quote:
Originally posted by Letitia1
Motanik, am o obsesie, fetele din america (91) au deja 21 de pagini. Nu ma mai aburi ca la calatorii trebuie sa ai 20 de pagini. Te rog nu mai inchide subietul la 20 de pagini!
Eu si obsesiile mele
Te pup mota si ne vedem life on X FACTOR!!
x
Letitia, nu te abureste nimeni ...La orice subiect de pe forum numarul maxim de pagini admis e 20...ma rog, poate 21, 22, dar apoi trebuie deschis subiect nou...chiar daca Motanik ar lasa subiectul sa curga, l-ar inchide moderatorii. Ce putem face e sa o rugam frumos pe Motanik sa caute in arhiva vechile capitole si sa le puna in primul mesaj. Astfel, ar fi mai usor de accesat.
Pana in iunie, anul trecut fiecare subiect se inchidea la 10 pagini ...dar de cand exista server nou pe DC subiectele au fost marite la 20 de pagini...eu cred oricum ca ar fi greu lizibile daca ar fi de "thashpe" pagini...Numai bine...mai multe nu stiu...Eventual intreaba administratorii la "Probleme tehnice si sugestii"...
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
bunny spune:
Buna
Eu sunt Mani - sunt in Londra de ceva timp, am un baietel de 3 ani , stam in Nordul Londrei si tare mult as vrea sa 'intilnesc' mamici romance de aici. Am ceva vechime la DC dar pina acum nu prea am avut timp sa intru. Acum ca cel mic merge la gradi aici imi gasesc timp sa 'beau' o cafea cu voi. Si am ales seara asta pentru ca e rugby la tv .
Si as vrea sa intreb daca sunt mamici care locuiesc aproape de Enfield....
piticul meu vorbeste Engleza , dar romana intelege dar refuza sa vorbeasca - asta si din cauza ca numai eu vorbesc romaneste in casa si sincer, cu mina pe inima va spun ca imi vine mai usor ( restul familiei , prietenii vorbesc englkeza si de multe ori ma aud pe mine vorbind romaneste si toti seuita la mine crucis ). Asta nu e o scuza....
De citeva zile incerc sa gasesc pe internet info despre romani in uk....poate , poate dau de mamici din zona, dar am fost tare dezamagita de 'marea unire' de felul cum se raspunde acolo ( numai am citit ) incit am abandonat ideea.
Stiti cumva daca s-a infiintat vreo scaoal de duminica pe linga biserica sau vreo gradinita in limba romana?
Va doresc un week-end placut !
Un pupic dulce la toate mamicile si viitoarele mamici de aici
Mani
Mani si Alex
http://community.webshots.com/user/manihall
asiza spune:
Mani, bine ai venit! ...si eu am un baietel de 10 luni si in curand ne vom muta in Londra (noi am locuit acolo si acum 2 ani). Sotul meu e deja acolo. Din pacate nu stam in N Londrei, ci in E, in Stratford, insa se pare ca ne vom muta curand si de acolo, in vest, Wembley sau Hendon.
Cum de vorbesti doar tu romaneste in casa? Sotul tau e englez?...cat despre gradinita sau scoala in romana, eu una nu am auzit...
Am vazut poze cu baietelul tau...e un dulce! Sa-ti traiasca!
Am si eu unele intrebari la tine, ca esti mai experimentata intr-ale cresterii copiilor acolo ...Cum de nu l-ai dat la cresa pana acum? Stii cumva daca si cat se plateste cresa sau gradinita si cam de pe la ce varsta ii iau?
Sa ne reauzim cu bine! Byeeeee....
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
bunny spune:
Oana sa-ti traiasca puiul si sa va bucurati de el.II va place aici
Alex merge la gradi de un an aici, pina la 3 ani platesti integral gradinita iar dupa 3 ani numai partial - o sa-l intreb pe sotul meu cit la suta . Este una din gradinitele Montesorri, se joaca tot timpul si prin joaca invata, dar iti dai seama ca e baiat ...un nazdravan fara pereche.
Da , sotul e englez...am si socrii la 5 min de noi, am stat cu ei la inceput dar tot mai bine in casa noastra- chiar daca e inchiriata. Soacra-mea m-a ajutat mult cu intregrarea aici, mai ales la inceput cind nu stiam unde sa merg cu copilul la joaca. pot sa spun ca pentru inceput playgroup unde mergi cu el pentru 1-2h - care le gasesti pe linga biserica, sau particulare sunt ok, platesti de la 1£ la 2.5£, le dau o mica gustarica, cafea sau ceai ptr mamici...E super ptr copii ca se joaca , au jucarii multe iar ptr mamici o sansa de a se cunoaste.
Un alt loc bun sunt bibliotecile, au zile de citit povesti, cintecele, unele chiar 'inchiriaza'jucarii ptr o saptamina. Li se dau carticele in pachete ( la 3 ani treasure box ) e super. DE fiecare cind merge la data le da un sticker iar cind acumuleaza mai multe le da un certificat , iti dai seama ca la virsta asta ii stimuleaza sa petreaca timp printre carti.
ASta in cazul in care nu merge la gradi ziua intreaga. Sunt gradinite la care poti sa-i duci de la 6 luni -baby care ( ex Asquith nursery) - dar eu una daca nu am lucrat nu am vazut de ce sa dau bani sa-mi stea copilul acolo si eu acasa asa ca am mers la playgroup,biblioteca, alte locuri de joaca - Ikea. Iar acum merge numai 3h dimineata , dar de la anul va fi la scoala full time.
Daca mai ai intrrebari te rog cu cea mai mare placere iti impartasesc din experienta noastra....
o duminica frumoasa
ps voi gatiti romaneste sau v-ati dat pe mincare englezeasca?
Mani si Alex
MissJJ spune:
Oana, Mani bine ati venit.
Mani eu sunt intr-un fel aproape de Enfield ca sa zic asa noi stam exact in afara Londrei imediat cum iesi din Enfield e Waltham Cross si pe urma Cheshunt ei noi stam in Cheshunt. Daca ai vrea sa ne vedem poti sa dai un pm.
Fata mea e mai micutza are numai un an si aproape 2 luni dar daca iti face placere eu nu ma supar, nici eu nu am pe nimeni pe aici cunoscut ca abia ne-am mutat.
In rest fetelor eu is racita bocna mi-a dat fata si mie mor de doua zile zici ca is pe duca sper sa nu ma tina mult, bag in mine toate minunatiile plus masele fetei is belea sper sa nu dureze tare mult chinul asta ca ne suim pe pereti amandoi.
Ella ms pupici de la noi astia cu o maselutza.
---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
ella_64 spune:
Mada, pupici si voua si multa sanatate .
CrisUK, bine ai revenit . Nu te-am mai auzit de foarte mult vreme.
Bunny, bine ai venit. Noi mancam mancare romaneasca atat cat se poate face aici. Nu ne place prea mult amestecul de mancare indiana , chinezeasca si thailandeza pe care englezii il considera traditional. Eu inca ma lupt cu carnea de porc care se vinde aici: cand o vad plina de grasime in galantare ma apuca o greata imensa, fac stanga imprejur si ajung la carnea de pasare si vita. Nu am mai mancat o friptura de porc de ceva vreme din cauza asta. In rest: ciorbe, borsuri si supe romanesti cat cuprinde, salate facute in stil romanesc, fara sosurile lor care sunt dulci si prea gele pentru gustul nostru (noi suntem toti romani), musaca, budinci, salata boeuf, mamaliga cu branza si smantana, checuri, cozonaci...you name it...I-am corupt si pe prietenii nostri englezi la mancarea noastra . Cand vin in vizita la noi asa mananca, atunci cand mergem noi la ei mancam yorkshire pudding facuta in casa (mult mai buna decat ce este in magazine), supe creme (se pare ca este un fel de mancare traditional) si tocanite de tot felul.
bunny spune:
ChrisUK ...eu sunt aici la o cafea si o tacla roamneasca
Mada - sanatate multa si sa iasa maselutele ( banuiesc ca i-ai dat calpol la culcare ) Ref la intilnire , da nu esti chiar aproape dar de o simbata , in special daca e ca azi nu ma dau de la o calatorie pina acolo. Ieri am fost in padure la Cuffley...
ella ...eu le gatesc amestecat, nu stiu care mai bine, sotul ma lauda, copilul la fel , dar eu stiu. Am noroc ca mai fur de la soacra-mea ideei EN de la voi RO . Am si eu problema cu gasit de ex ciolan afumat ptr o fasolica buna (idei , sugestii ) sau la ardei umpluti mie nu-mi plac ardeii astia - imi e dor de cei galbiori de acasa - dar improvizam. Carnea eu cumpar numai de la supermarket, nu am luat de la macelar de aici . Mai mincam un curry ( daca vreti sa incercati si nu stiti pe care va spun cu placere ca sunt bune ) stir-fry chinezesc....asta ca am fost 'silita' cit am stat cu soacra-mea sa maninc, ca ea ma intreba dar imi era rusine sa-i spun ca nu-mi place , ii spuneam ca nu am mincat niciodata si nu stiou. Si uite asa...Iar copilul meu Slava Domnului maninca ce-i pun in fata, sa nu va spun ca micul englez e un mamaligar fara pereche si nu oricum...cu 'ochi'.
Va pup ...ma duc la un pahar de vin asa ca de dupa o zi lunga dar superba de toamna - asta imi aminteste de toamnele noastre romanesti. Eu as sta numai afara in padure, la soare ...dar nu cind ploua
Mani si Alex
asiza spune:
Mani, multumesc pentru info . Foarte utile. Iti dai seama ca, desi am mai fost acolo, viata in doi e complet diferita fata de cea in trei si am emotii, nu prea stiu in ce directie s-o apuc cu puiul meu mic...Cand stii cat costa gradi, nu uita sa-mi scrii, te rog. ...Playgroup-urile astea particulare ai idee cum le gasesc?
Mada, sanatate multa!!!
Motanik, cum ti-ai petrecut week-endul?
Cristinaaaaa, scoate-ti nasul dintre hartii si hai la taclale...macar asa, putin...Ce mai face Georgia? Iasmina?