Cum adica respect?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns patou spune:

respectul se castiga (prin fapte si nu prin vorbe), restul e politete.

educatia nu este altceva decat un sistem de ignoranta impus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

quote:
Originally posted by patou

Esti amabila sa detaliezi? As vrea sa insisti mai ales pe partea cu ignoranta relativ la adunare de exemplu.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by patou

respectul se castiga (prin fapte si nu prin vorbe), restul e politete.

Eu ma intreb ce plan ascuns ar avea cineva care munceste al dracului de greu numa ca sa-mi cistige mie respectul....
Si de ce am fii asa zgirciti cu un sentiment care nu ne preseaza la nimic in particular.
Ca sa nu mai vorbesc de Plesu care ma cistiga (respect si restul) numa din vorbe, n-am nevoie ( e chiar de preferat avind in vedere precedentul) de nici un fel de fapte.

Cu animalele si plantele ni se cere sa fim respectuosi (pina la proba contrarie)... De ce nu si cu oamenii???

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

patou, , cred ca trebuie sa-ti modifici semnatura in asa fel incat sa se inteleaga ca tu vorbesti de "educatie" in acelasi sens in care Alice Miller vorbeste pe buna dreptate despre "pedagogia neagra".

Felicia

Poze cu noi si vacantele noastre

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

cu multa placere :)

sper ca-ti dai seama ca educatie inseamna si altceva pe langa a invata sa socotesti. nu stiu daca e locul in cadrul acestui subiect sa detaliez ce-am vrut sa spun, (ca as putea scrie romane :). Ma refeream in special ca educatia nu face decat sa ne transforme pe fiecare in parte in niste roboti care nu mai sunt in stasre sa gandeasca cu capul lor propriu ceea ce le este servit pe tava de asa zisele autoritati. De exemplu, am fost cu totii educati sa credem ca laptele de vaca e bun pentru noi, si noi am inghitit asta de buna fara sa ne intrebam ce ne face oare pe noi sa consumam laptele unei alte specii (asta ca sa ma explic si cu ce-am vrut sa spun cand am zis ca urasc laptele de vaca) ca am fost invatati ca vaccinurile sunt utile, alta gogoasa pe care o inghitim fara sa ne intrebam ce mai contine vaccinul ala in afara de virusii adormiti .

am vrut sa spun ca nu suntem invatati sa gandim cu propriul nostru cap si ca de cele mai multe ori ne este frica sa o facem.

dar daca semnatura mea deranjeaza nu-i nici o problema s-o modific

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

respectul se pierde nu se cistiga. asa cum exista premisa de nevinovatie, exista si premisa ca meritam respectul semenilor, pina la proba contrara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

off topic, fireste, dar ce-ai cu laptele si vaccinurile?,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

quote:
Eu ma intreb ce plan ascuns ar avea cineva care munceste al dracului de greu numa ca sa-mi cistige mie respectul....

eu nu cred ca o persoana demna de respect munceste ca sa-si castige respectul cuiva. cred ca-i e de ajuns sa fie ea insusi.
si nu cred nici ca a fi respectat constituie un scop in sine, ci ca este ceva care decurge din actiunile fiecaruia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

quote:
Originally posted by Andrada
Si de ce am fii asa zgirciti
cu un sentiment care nu ne
preseaza la nimic in particular

pentru ca atunci cind declari ca nu respecti pe nimeni pina nu isi cistiga respectul tau, te situezi deja in pozitia judecatorului care da sau nu da respect si te simti mai important, mai valoros, mai grozav, mai cu rol de decizie, tu selectionezi. Sa respecti oamenii din start cere umilinta, modestie.

Mergi la inceput

quote:
off topic, fireste,
dar ce-ai cu laptele si vaccinurile?,
A

nu raspund la provocari :) mai ales ca internetul e plin de argumente si pro, si contra

Mergi la inceput