Mamici de septembrie-octombrie 2007. (88)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
adimercedes spune:
Myral, merci, scumpa. Sa te refaci repede!!!
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
Povestea obtinerii sarcinii
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
betty78 spune:
Roxana distractie placuta la petrecere!!!
Fetelor, eu sunt f nedumerita cu bebe. Am ajuns la concluzia ca laptele meu nu ii ajunge. Dar noaptea doarme destul de mult astfel incat ma mulg si ii dau completare tot de la mine. Ziua, pare intotdeauna nesatul, cauta constant tzatza, dar totusi are acum 5110 gr si in jur de 61-62 cm si s-a nascut cu 3450 si 53 cm. Deci de crescut creste, dar oare de ce cauta constant si plange daca il scot de la san, in conditiile in care sta cu orele...iar de sput suge ca aud cum inghite...sunt intr-o ceata constanta.
Acum mai am o alta problema...s-a culcat aseara la 11 noaptea, a dormit pana la 6 in conditiile in care eu l-am trezit, l-am alaptat, s-a culcat din nou si doarme de la 7 pana acum...oare sa il trezesc??? Ieri totusi nu prea a dormit micutzul; a avut toata ziua colici si nu l-a ajutat nimic. Iar colicii se trag tot de la cat de nemancat este....de, mai cedez si eu si ii dau completare formula si apoi incep colicii. Oare cam cat trebuie sa manance un copil de 6 saptamani?
Apropo cum se numeste vaccinul ala smecher??? Mie mi-a zis doctoritza de unul, dar nu am apucat sa il notez si pe langa ala sa ii cumpar si engerixB, sau ceva de genul asta.
Pentru colici eu ii dau bonisan, dar vad ca nu il mai ajuta.
Betty78de
Mario-Alexandru 16aug2007
poze noi cu mine gravidutza si bebe Mario-Alexandru
poze noi cu bebe Mario-Alexandru
bulinutza noastra
adimercedes spune:
Danielle, ceva miscari de trupe pe frontul tau??? Ceva simptome, contractii etc??? Imi zicea azi un prieten ca fetitelor le sade bine sa intarzie putin . Asa o fi. La noi chiar nu are cu cine sa semene punctuala
.
Uite, eu iti urez sa fie az-maine , sa stim si noi o treaba
. Tu esti doar cu o zi inaintea mea, din cate stiu, deci sper ca fetitele noastre sa fie "eliberate" in curand. A mea e pregatita, doar ca "usa" nu se deschide.
Gata, ma duc sa mananc felul 2 si poate sotul nu se simte prea rau sa incercam o convingere mai "intima" ...
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
Povestea obtinerii sarcinii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
myral da, la 5 saptamani dupa o ditamai taietura de la col pe toata lungimea vaginului si nitel pe afara...da' stii ce? n-a fost de vina curajul meu ci insistentele sotului la care am cedat spunand "daca ma doare si incep sa urlu, ma lasi in pace imediat, ca altfel... dormi pe presulet in fata usii". Surpriza emisiunii a fost ca nu m-a durut, dar nici nimic n-am putut sa fac, tonus muscular ZERO!!
betty probabil ca ii ajunge mancarea pentru ca a luat in greutate. cat lapte? Daca ar fi exclusiv pe formula as putea sa-ti calculez cati ml de lapte ii trebuie, dar la san sau in combinatie nu se poate pentru ca depinde de calitatea laptelui de mama, unele au lapte mai bun, altele (ca mine de exemplu) au o apa chioara. Sfatul meu este: daca ii dai completare, incearca sa ii dai completarea aia la ore regulate, de exemplu la masa de la ora 14 si la cea de la ora 20, iar la cea de la ora 18 ii dai numai san. Orele sunt orientative, ideea este sa lasi mai multe ore intre mesele cu formula pentru ca formula se digera un pic mai greu decat laptele natural.
Andries
mandarinutza spune:
Myral, ma bucur ca ai mai scris!
Ieri am avut o zi foarte grea, cu bebe stat multe ore la san. Nu stiu ce are uneori, fie colici fie pusee de crestere. Noaptea doarme si cate cinci ore, dar cand se trezeste vrea incontinuu la san, si dupa ce mananca bine, devine agitata la san, pierde sanul, tipa dupa el, il cauta dar se zbate si nu reusesc sa i-l dau, intr-un final adoarme la san. Ieri mi-a facut asa toata ziua, cu cateva pauze de somn. I-am dat ieri si Gripe Water, dar degeaba, nu are gaze. Azi vad ca si-a revenit, dupa un somn de 5 ore azi-noapte de la 2 la7, s-a trezit papat, culcat in 2 reprize pana acum.Pana acum a luat in greutate 1250 g la 4 saptamani, ma gandesc ca are zile in care ii este foarte foame sau e nervoasa ca nu poate adormi sau are colici de la cat de mult mananca?
Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007
Poze
myral spune:
Andries, multumesc! Eu am devenit asa fricoasa de cand cu sarcina si nasterea asta ceva de speriat. La prima fetita nu eram asa disperati (noi suntem pe invers) manca si dormea, era cumintica si incercam sa nu o rasfatam, acum numai cu asta mica parca am innebunit numai in brate chiar daca nu plange, vorbim tot timpul cu ea, ne dispera orice sunet suspect de al ei noaptea, treaba nasoala e ca sotul e plecat 2 sapt in fiecare luna si raman eu sa ma ocup de toate iar bebelina imi cam ocupa tot timpul.Mandarinutza fetele noastre sunt nascute in acceasi zi, maine facem o luna. Si a mea ba se agita la san ba adoarme prea repede dupa ce suge 5 min. si nu pot sa o trezesc cu nici un chip asa ca ii dau sa suga si din ora in ora. Problema la noi e ca am luat cam putin in greutate avem 3400g, pediatra nu a fost prea multumita, dar deocamdata insistam ca laptic este, ea nu goleste nici un san la un supt si ma dispera.In rest sa ne laudam si noi ca desi suntem micute(ca greutate) ne chinuim sa ne tinem si noi capul dar mie mi-e frica sa o las. Colici nu stiu daca avem ca ba suntem f cuminti ba plangem, se poate sa avem colici numai in anumite perioade? De dormit nu mai doarme ziua decat f putin, stam cu ochisorii mari si privim in jur.Acum ne pregatim sa iesim afara si dureaza muuuult pregatirea asta ( ba facam kk, ba mai vrem putina papa).Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
myral, a luat FOARTE bine in greutate micuta ta!! pai presupun ca din cele 2700 grame a scazut vreo 150 , nu?
cresterea se calculeaza de la scaderea fiziologica.
asa ca in total, mandrataa luat macar 800 degrame, ori MINIM ACCEPTAT ESTE DE 500, calculate de la scadere.
lasa tu pediatra , si da-i lapticul tau..
Betty, Mario a crescut enorm!
Eu zic sa il duci la plimbare cand implineste o ora de supt.Pur si simplu s-a rasfatat amicul parca ma vad pe mine la Sofia, exact asa facea!!!!!!!!!!!!
Mandarinutza, Gheorgeh are 2 etapte in zi cand vrea la san incontinuu....ziua il rezolv cu plimbarea, seara cu baita....e puseu decrestere, nu altceva, combinat si cu nitei colici acolo.
Andriesule, de data asta te contrazic.Nu exista lapte apa chioara:)asta mi-au zis-o si Anma Culcer, si Gina Palicari, si Rodica Nanu, cele mai bune pediatre din Bucuresti.
daca ar fi asa, subnutritele din Africa nu ar putea sa alapteze copiii lor, care arata bine ca sugari, dupa aia incep problemele din Somalia, la hrana solida...
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
cristina_florea spune:
Buna ziua mamici si burtici
18.09.2007 ora 13.45 s-a nascut Alexandra Mihaela , 39 sapt, apgar10, 2.900 kg, 47cm, natural
Nu stiu cand mai aveti voi timp sa mai stati de vorba ca eu am impresia ca timpul s-a comprimat.
Mamicile au deschis capitol la rubrica de bebelusi?
In rest nasteri usoare si bebei cuminti.
Va pup
cristina (fara nr de sapt ca nu mai pot sa le scot)
cristina 35+
mandarinutza spune:
Cristina Florea felicitari pentru Alexandra Mihaela!
Sabina, si la noi mai functioneaza cu plimbarea si baita, dar ieri de pilda nu a mers nici una.
Danielle
Bernix, La multi ani si scuze pentru intarziere!
Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007
Poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danuta36/danuta36.jpg)
danuta36 spune:
quote:
Originally posted by Yaiaquote:
Originally posted by danuta36
Pentru Yaia
Dana38s+
Mersi mult, Danuta! Sper sa vina bebe si la tine, ca parca il astepti de acum.
![]()
![]()
![]()
![]()
Irina38+
Merci si eu,Yaia!Au mai ramas doua zile,dar eu sunt inca foarte calma...
![](pupic.gif)
Dana
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)