Cum ati decora un cuibusor de pasare?
Am gasit in vara asta un cuibusor de pasare parasit si as vrea sa-l pastrez in casa si decorez.
Nu prea am idei cum sa o fac.
Pe Google am gasit asta si mi-a placut:
http://www.katescottage.net/images/bird_nest.jpg
As vrea sa nu pun nimic artificial in el, eventual sa-l decorez in functie de anotimpuri.
Ei, ce spuneti, ce ati face cu el, eventual unde l-ati pune?...
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
Raspunsuri
miria_cristina spune:
Nu stiu daca poti sa umbli foarte des la el pentru ca in timp se usuca si se sfarama.
Eu ori l-as vopsi intr-o culoare metalica si i-as pune tot melatic cateva ora si flori.
Ori l-as impodobi in culori naturale cu ora si flori si fluturi si crengute si l-as pune agatat intr-un colt la intrarea in casa sau chiar printre flori mari de camera.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
daniela_b spune:
Eu as cauta niste pietricele mici si dragute, pe unele le-as colora sa semene cu niste oua pistruiate, pentru contrast as lipi pe citeva pietricele stralucitoare (cred ca as sacrifica o brosa, acum sint ieftine peste tot...).
Adevarat, nu ar fi chiar complet natural aranjamentul dar am auzit eu odata un artist spunind ca "operele" de arta cele mai reusite sint cele care reusesc sa agate ochiul privitorului printr-un amanunt contrastant, intrigant.
Pentru marginea cuibului as alege
-citiva "zine" micute din panusi de porumb (sau ingerasi, am vazut tot pe net citiva foarte frumosi) care par ca se uita in cuib
ori
-citeva fisii de cirpa cadrilata, sa para ca niste resturi culese chiar de pasari
ori
-citeva mici mici figurine sub forma de insecte (libelule, albinute), hand-made( din lita si ata sau tabla ruginita decupata )
ori
-nasturi
ori
-citiva fluturi din sirma
ori
-ramurele subtiri legate cu panglici (sfori) de care atirna citeva zine mici sau fructe uscate (daca planuiesti sa-l pui la inaltime, nu pe un suport)
ori
-la gramada, obiecte foarte mici (nu stiu tu dar eu am o cutie unde adun toate prostioarele)dupa imaginatia fiecaruia
ori
- un colacel de sirma subtire din care sa "tisneasca" niste sirme mobile in virful carora sa pun "pasarele" cit un bob de fasole (din hirtie cu aracet)care sa se miste la atingere
Cred ca cel mai mult mi-ar placea sa-l umplu cu 3 oua de prepelita (golite) si inca alte doua (tot golite)tavalite prin "praf" de stele (globuri aurii pisate, amestecate cu nisip) iar pe margine as pune o "iedera" din sirma ruginita cu frunze de tabla subtire (sau din aluminiu din ala de la tavile de unica folosinta pentru cuptor) sau hirtie tare (carton), vopsita cu bronz de sobe.
Chestiile astea sint migaloase, e drept, dar merita efortul zic eu.
Cit de mult mi-ar placea sa am timp sa fac si eu niste chestii din astea.
ML.
www.helpsonia.com
ML spune:
Cristina, Daniela... multumesc fete dragi!
Ai dreptate Cristina, nu m-am gandit ca se usuca in timp. Deocamdata l-am luat din copac si adus acasa. Il mai las ceva afara sa-l vada soarele, l-am scuturat, il si "tund" un pic...
Ma tenteaza a doua varianta (oua, flori, crengute...), parca se potriveste mai bine cu ce am prin casa.
Ha, ha! Daniela cred ca nu i-as mai lua pe copii de langa el daca pun zanite, albinite si spiridusi inauntru. Ce dragut! Am sa ma gandesc, poate ii conving sa nu-l zgaltaie prea mult. Retin tot ce mi-ai scris, poate mai putin (desi trebuie sa arate f. interesant) sarma, tabla ruginita... motivul fiind tot cei mici.
Acum citind despre ouale de prepelita mi-am amintit ca am pe undeva si 3 oua goale de Pasti incondeiate, desi cred ca sunt prea mari... Oua de prepelita nu gasesc.
F. frumos! Multumiri, din nou.
P.S. Timp nu am nici eu, dar parca e pacat sa arunc asa o casuta.
Ramona J spune:
Exista niste oua din pietre semipretioase sau din marmura. Cred ca ar arata bine si asa. Numai sa nu fie prea grele pentru cuib.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ML spune:
Ramona, multumesc. Cred ca am pe undeva oua din marmura de la soacra dar sunt mari si tare grele. Ca mi-ai adus aminte... incerc si cu niste pietricele slefuite, desi nu au forma ovala.
Ramona J spune:
Mi-am amintit ca eu am un ou din cloisonne. Sint frumoase, dar nu stiu unde gasesti pe aici. Poate pe e-bay, acolo au toate nebuniile!
ML spune:
Trebuie sa ma dumiresc ca-i cu e-bayul asta ca toata lumea cumpara de acolo. Vad eu pana la urma ce pun in el ca-i mititel (5-6 cm).
Ramona J spune:
Eu sint mare fan e-bay, chiar scriam dincolo ca prea sint dependenta de el. Gasesti toate nebuniile si chiar daca nu cumperi e interesant sa vezi ce vinde lumea.
ML spune:
Lasa ca te mai intreb eu cand vine timpul. Multumesc de idee.