Azoospermie - cap 8 -

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Drage azoogirls, ma bucur sa vad ca avem activitate.
Miki, deocamdata am scapat de dinozauri, dar continuam tratamentul, ca sa fim siguri.Mai avem o luna si jumatate pana la finalul lui...Apoi, mergem la Damian, dupa care vom lua tratamentul Ayuverde.Cam asa am vrea noi sa urmam pasii proiectului bb.
Copilutzu, multi pupici pentru tine.
Nusy, vreau sa vad ca va fi urmatoarea ta semnatura.
Pisix, deocamdata nu putem face pasul urmator, adica punctie sau biopsie testiculara;dar sper ca anul acesta sa ajungem sigur la Damian.
Iuca, sa dea Domnul sa fie.
Mirela, Marush , Vrembebe si pt toate celelalte azoogirls

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

gudinde - eeei, sa nu cezi ca sunt pe campii, stii ca sunt fata descurcareata si imi bag imediat gheruta pe net sa vad ce si cum; uite chiar nu stiam ce sa fac daca am risc de hiper, da' tu mi-ai luat-o inainte si ai scris :)
Am uitat sa o intreb de endometru, era important si asta, nu ?
Einstein varsa tot, ca stii ca pisicile sunt usor aeriene :-)
Miki - pardon ...mai confund si eu bucatariile. Da mai, cu barbatii trebuie sa ai muult tact, mai ales cand la bagi pastile pe gat
iuca- ma gandeam ca facem AMR impreuna, ca pe 24 incep si eu tratamentul ... Heeei, si eu iti doresc sa ai un bhcg mare, semn ca Mos Craciun anul asta va pregateste un bb :-)
andrabirni - oricum se vede treaba ca lucrurile merg spre tot mai bine :-)

PisiX,
Viitoare Mami (odata si-odata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Pisix,

Da, este foarte important si endometrul.
Stimularea ataca endometrul din aceasta cauza nu se fac niciodata mai mult de trei stimulari consecutive (bine nu va fi cazul tau oricum) caci se distruge endometrul.
Iar endometrul trebuie sa fie de minim 8-10 mm (la ovulatie) pt ca nidatia sa aiba loc. Daca endometrul a fost prea tare afectat si este prea subtire nu are bb cum sa se fixeze.
Bine, fiind vorba de FIV sunt convinsa ca toti acesti parametrii o sa-i masoare si super masoare dr-ita inainte de realizarea embriotransferului.

Apoi cu hiperstimularea sa stii ca nu-i de gluma. Ancar lui psj nu i-a respectat protoculul international, protocoale care nu sunt facute de florile marului, nici de mine, nici de tine, nici de Ancar, ci de cei care chiar se ocupa serios de asta la nivel mondial si au introdus toti acesti pasi tocmai pentru a minimiza cat se poate riscurile acestor proceduri, riscuri care si asa nu sunt putine. Ca sa nu o mai lungesc: i-a dat lui psj medicatia de stimulare si nu i-a facut urmarirea cresterii in dinamica a foliculilor si endometrului, nu i-a masurat estadiolul ... ce mai, ce sa se omoare domn' profesor sa piarda atata timp cu o pacienta cand sunt n la usa ... si a facut psj o "minune" de hiperstimulare, a trebuit operata si i s-a scos un ovar si rezectat o parte din celalalt.
Daca vrei contacteaz-o pe PM si ea iti poate spune si mai multe despre hiperstimulare si ce trebuie sa ceri sa se faca daca nu ti se spune sa faci.

Eu personal nu o cunosc pe dr. Dracea, dar daca tu ai ales-o sa-ti fie doctorita (dupa ce ai vizitat cativa medici) sunt convinsa ca este o doctorita competenta si isi va da tot interesul ca lucrurile sa iasa perfect.
Dar cum prudenta este intotdeauna bine venita, mai ales ca in final este vorba de sanatatea ta, sfatul meu este sa citesti mult despre absolut fiecare procedura si etapa care ar trebui parcursa (si la asta intra si riscul de hiperstimulare)... ca vorba'ceea "better safe than sorry".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Pisoi eu tot nelamurita sunt. Ti-am scris asta pe pag anterioara.

quote:
Eu nu inteleg de ce ai tu multi foliculi. Ai facut stimulare? Ai luat Maca?

Andra ti-am scris un PM acum 2 zile. L-ai primit?
Gudinde nu stiam de Psj, stiam ce a patit Cellu de la Fiv. Psj cand a facut hiperstimularea? De curand?

Miki
Va rasari soarele si pe strada mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

Fetelor va multumesc din tot sufletul ptr incurajari si sper sa ni se indeplineasca la toate cea mai mare dorinta a noastra.
Pisix sigur ca numaram impreuna, pana pe 24 mai sunt 8 zile (fara azi )
Va pe toate

vrem si noi un - din august 2005
vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Miki

Eu nu stiam de Cellu ca nu prea intru pe la FIV. Pot sa fiu indiscreta si sa intreb cine i-a facut stimularea/monitorizarea?
Patania lui psj nu e chiar recenta. Despre modul cum faca Ancar stimularea pt PCOS nu discut ca efectiv faptele vorbesc de la sine. Oricum, pe psj a ajutat-o Dumnezeu si chiar si asa dupa tot ce s-a intamplat este mandra posesoare a unei burticute .

Mergi la inceput

Gudindel-Spiridushel, Cellu a facut Fiv (reusit) cu dr.Predoi Silviu Spitalul Jud Ilfov fostul Titan. De aici : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=97556&whichpage=29 incepe povestea ei dc ai rabdare sa strabati paginile. La un mom dat intra mister Cellu si da detalii despre starea ei. Tin minte ca a intrat o alta fata si i-a spus lui mister Cellu ce ar tb sa faca dr si ce medicamente sa ia.

Si ca sa nu fiu complet off -topic va spun ca am aflat aseara ca L-arginina (produs care il ia deja sotul meu ) printre toate minunile care le face, face sa creasca si HGH (hormonul de crestere) exact ce voiam eu sa-i iau pt scaderea FSH. Deci ia ce tb sotzulache, ii dispar bubitzele , scade FSH si cresc gigeii (sa speram)

Va pup pe toate si .

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iyoana spune:

Miki, Doamne ajuta sa ii faca bine tratamentul sotului tau!

La cat esti de perseverenta, cu siguranta ca veti avea un rezultat bun cat de curand!

Va pup pe toate si va doresc o zi buna!

As vrea sa stiu si eu daca sunt fete ale caror soti au "capatat" azoospermia in urma unei boli interne (de tipul: boala renala), nu varicocel sau alta infectie de genul asta. Ca sa ma mai incurajez si eu...nu de alta...Poate primesc ceva vesti bune de la astfel de fete

"Taina existentei umane nu este sa traiesti, ci sa stii pentru ce traiesti" (F. Dostoievski, Fratii Karamazov )

iyoana

Mergi la inceput

Iyoana eu sunt perseverenta dar el nu e. Dc ii dau eu pastilele le inghite dc nu, el le uita si deci tratam nu prea poate sa fie dus asa cum tb. Nu pot sa-i dau nici multe ca at nu le mai vrea , ii dau 3 pastile dimi si 3 seara si sa speram ca va fi OK.

Eu fetelor o sa va spun ceva , dar sa nu dati cu rosii . Sotul a facut o sg spermograma in oct 2005 la celebra MEDSANA si am niste........ sperante:
1 at cand a dat proba era f stresat, obosit si cu numai 2 zile de abstinenta
2 avea ASLO mare si posibil ca ac sa fie o cauza pt ca stiu ca si sotul Lianei30 a avut ASLO mare
3 asupra analizei exista suspiciunea ca nu a fost facuta bine (asta dupa ce am citit subiectul ala cu " Nu faceti anal la Medsana")

De ce am zis sa nu dati cu rosii? Pai nu am reusit sa-l fac sa repete analiza , asta pt ca tb sa mergem special la Buc pt ea iar aici nu vrea sa o faca .
Voi ce ziceti? Visez cai verzi pe pereti? Dar chiar va rog sa nu dati cu rosii pt ca imi dau eu singura, incertitudinea asta ma termina.

Iyoana la ce fel de infectie te referi? A... si varicocelul nu e infectie asa cum ai scris tu. Sunt niste cheaguri de sange care se acumuleaza acolo si tb indepartate pt ca zona resp sta calda si nu se mai produc gigei.

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

gudinde - hei, uite ca ma mai pun la curent cu tine, merci
Eu am mai citit despre hiperstimulare si voi fi atenta, ca idee incerc sa nu ma panichez aiurea pt ca vreau sa raman optimista:-)
Merci de info !
miki - la eco m-a vazut ca am o gramada de foliculi si asta fara sa fi inceput stimularea; iti dai seama ca dupa stimulare va fi o gramada si mai mare:-) De aceea zicea ca e risc de hiper
Of, mie inca nu-mi vine sa cred ca voi aveti o singura spermograma...
Eu zic ca e f posibil sa fie alt rezultat, dar nu ai cum sa stii decat daca incerci
va las ca sunt foaaarte obosita acum, sper sa mai apuc sa intru maine

PisiX,
Viitoare Mami (odata si-odata)

Mergi la inceput