Spitalul ELIAS, orice vreti sa stiti.
Raspunsuri - Pagina 9
kay spune:
eu nu mai raspund la mesaje pe aceasta pagina. cine a avut de inteles ceva de aici, bine, ci nu, nu. nu stau sa ma balacaresc in discutii aiurea cu persoane care au impresia ca stiu mai bine decat mine si ca sunt frustrata.
din partea mea puteti sa va duceti la Elias, n-am nimic cu acst spital in particular, poate ca exista probleme si in altele. dar eu am fost aici, unde la o injectie cand am spus a cui pacienta sunt mi s-a infipt acul in fund cu totul, de n-am putut sta jos 3 zile. unde un sef de sectie pretinde bani pt o cezariana,lasa copii sa moara pt ca nu-i pasa, care verifica o preeclampsie prin tuseu vaginal. unde unii copii se imbolnavesc de meningita, altii mor, altii iau infectii grave. unde un copil vine pe lume taiat pe cap, pt ca doctorul nu estimeaza distanta dintre uter si capul fatului. unde medicii te trimit la CMU, pt ca altfel nu sunt locuri. pai e normal ? e un spital de STAT !!! si daca Vladareanu are ceva aranjamente cu CMU si face el manarii acolo, nu inseamna ca noi trebuie sa suferim din cauza asta. unde exista o infectie persistenta. unde o gravida e lasata in travaliu 2 zile, asa, ca nu vrea marele sef de sectie sa o lase la cezariana. unde o sarcina de 41+ sapt nu e bagata urgent in cezariana, pt ca nu are colul deschis. unde epidurala se face gresit si mama nu mai simte nimic iar bebe e scos cu vacuum si sufera enorm. unde trebuie sa suporti tipete si vorbe urate de la asistente, pt ca "esti la elias !!!"...
daca astea nu va fac sa va ganditi de 2 ori inainte sa mergeti sa nasteti acolo, nu stiu ce v-ar face. macar acum sunteti informate de ce se intampla si ce gasiti acolo. si n-o sa puteti zice ca mine, n-am stiu, daca stiam... si daca stiam, la fel ca numeioana, as fi mers dupa medic. dar as fi nascut la privat, tot cu acelasi medic. va zic eu ca venea sigur !
va doresc sarcini si nasteri usoare si bebei sanatosi.
sper ca nu a lezat pe nimeni ce am scris mai sus.
oana
de
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
50.000 euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com
mai trebuie 20.000 euro !
alinusha06 spune:
Ei kay abia acum ai inteles ce iti spuneam in primele pagini ca iti tocesti degetele degeaba cu acest subiect,n-ai pentru cine, n-ai
pentru ce.Eu aseara am fost la colentina si medicul de garda imi spune merge-ti la infectioase si daca nu va pot ajuta nicI de acolo veniti innapoi pana atunci ne mai strofocam creierii ce trataament sa va dam,asa ca naiba sa ii ia cu tot sistemul lor cand le-am spus de privat au sarit ca arse dar oricum mi-a parut asa de bine ca le-am electrocutat,si in plus fetele care au parere buna de elias poate nu au urmarit declaratia lui BASESCU cand spunea ca atunci se spala pe holuri si in timp ce era internat se dadeau telefaoane pe la alte spiatale sa ,,mai stranga alte intrustumente necesare operatiei,,halal spital ELIAS.
Flori 
17sapt
ligeea spune:
Dar pana la urma ce spital e bun in Romania ?
EW adevarat ca si eu ma gandeam la Elias ca la gradina Edenului dar dupa ce am citi ce s-a scris pe forum m-am lamurit .
Problema e pana nu e piele ta in joc nu crezi sau spui ,,nu mi se va intampla tocmai mie .
Stiti care e faza dura -ca nu e o teorie a probabilitatilor in care sa fie o sansa la x cazuri. E sigur ca va fi nasol deoarece sunt create toate premisele sa fie asa.
Cam ce sansa ar trebui sa fie -intr-un spital normal ca un doctor care ti-a urmarit sarcina sa-ti spuna -in ziua in care vii cu membrane rupte ,,Imi pare rau dar nu avem locuri ,ar trebui sa existe macar teoretic\ vre-o posibilitate ?
Si atunci cum poti sa spui esti subiectiva , mie nu mi s-a intamplat.
E clar invers , tu esti exceptia regula e cea aratata .
psj spune:
Eu pana acum doar despre elias am auzit ca are perioade cand e supra-incarcat si trimite gravidele sa nasca pe unde vad cu ochii.Asta e cel putin inuman, adica macar sa faca o intelegere cu un alt spital si sa trimita toate femeile astea in siguranta undeva nu sa nimereasca saracele pe mana cine stie cui e de garda.
Dupa ce o tipa trece prin experienta asta eu cred ca se gandeste de 100 de ori inainte sa mai faca un copil, asta apropo de vai, mai faceti inca un copil pentru binele tarii.
kay spune:
na ca nu ma pot abtine.
psj, la o gravida cu sarcina normala, adauga complicatii, un copil mort la nastere si lichid aproape terminat, si atunci sa vezi disperare. si au refuzat-o ! ce e in sufletul unei mame careia ii se intampla asta? doar ea stie. si ar fi putut sa nu reuseasca sa-si tina copilul in brate nici de data asta !
oana
de
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
roli25 spune:
Eu am auzit despre o mamica, pacienta a lui Vladareanu, care a fost amanata de acesta pana cand la nastere i-a murit copilul!!!
Iar ceea ce am citit aici ma ingrozeste, probabil ca daca nu esti vreo Columbeanu nu benficiezi de tratament uman, ca deh...e spital de vedete si politicieni
Roli
25+ cu
si Marc (9 iunie 2006)
kay spune:
roli, si eu stiu de asta. mi-a povestit cineva despre asta. cineva din interior.
oana
de
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
cleo78 spune:
kay, te rog sa nu te superi degeaba. Ce ai facut prin tema asta- si-a atins scopul: sa avem o imagine realista despre spitalul Elias. Dincolo de ca e la moda sa nashti acolo, ar trebui sa ne preocupe copilul si sigurantsa noastra, si sa nu judecam doar dupa ce vedem la tv. Chiar daca nu toata lumea apreciaza asta (si nici gestul tau), si mai ales nu toata lumea o sa treaca prin ce ai trecut tu (functie de noroc: fie nimereste in perioada nu f. aglomerata, da spaga mai multa, sau pur si simplu la o nastere normala se iese in 2 zile din spital si refuza sa vaza si partea trista). Dar eu (si sunt sigura, nu numai eu ) am inteles ca este un spital ca oricare altul. Cu avantaje si minusuri, in care lucreaza oameni si oameni (unii de calitate, dar nu toti), in care se aduna frustrari si nesimtiri dar si sensibilitate.
De problemele astea putem scapa doar la o clinica particulara- iar costurile aferente le stim.
Eu vreau sa iti multumesc inca o data, pt imaginea echilibrata care ai reusit sa mi-o dai despre spitalul asta, si de fapt, despre orice spital de stat din romania. Voi sti cum sa abordez problema cu medicul - si mai ales cum sa ma pregatesc (psihic si financiar
). Inca nu m-am hotarat la ce spital voi merge, dar in momentul acesta incerc sa aleg: ce e mai confortabil pt mine si pretentiile mele, sau ce e mai sigur pt copil? Pt ca acum, realizez (pt mine, repet) ca cel mai important,e sa gasesc medici buni la neonatala, asistente profesioniste , aparatura, ( la spitalele particulare: nu am gasit nicaieri sustinut asta ca avantaj..., am vazut numai poze cu saloane, si liste sonore cu nume de medici nici un indiciu de cat de performanta ar fi supravegherea copilului ),dar si un lucru la care nu te gandesti in timpul sarcinii: curatenia/dezinfectia spitalului, si un sfat specializat de la asistente/medici neonatal.
Tot ce sper sa fie simplu la mine, dar si la toata lumea, si in 2 zile sa plec acasa cu bb, dar nu e cazul sa ma hranesc cu vise, statistic vorbind, sarcinile perfecte sunt 50%, iar eu chiar imi doresc sa fie bine.
Iti urez KAY, tie si Soniei multa sanatate, optimism si putere de lupta. Pentru ca veti reusi amandoua.
9+
grati.ela spune:
Kay, multa sanatate bebelushei tale!
fetelor, sa va calmati...v-ati gandit cum e o maternitate de provincie? Eu am nascut acum aproape 9 ani la Braila...cezariana...sala de nasteri ca in Mash...un pat ruginit (masa de operatie), o scarita metalica ce avea vopseaua sarita si care fugea de colo colo (te ajuta sa urci pe masa), un borcan mare si ciudat la capul mesei (tinea de anestezist), o chiuveta din fonta urata...carcalaci misunand peste tot (mai putin la terapie intensiva|) - in salon faceam de straja cu randul sa nu intre in gurita bebeilor. totusi, m-a operat singurul medic cu doctorat din judet, destul de contestat si el dar care s-a purtat minunat cu mine, m-a operat frumos si fara urmari, care a certat asistenta ce a tipat la mine ca vreau calmant...am facut 5 zile antibiotic injectabil dar n-am avut infectii...am stat 7 zile in spital pt ca asa era protocolul dar doctorul meu m-a lamurit ca e ca la carte. repet, conditii triste, din 10 ginecologi doar 2-3 erau mai de incredere, dar si ei aveau nereusite...
Am venit in Bucuresti si am zis ca am de unde alege numai ca aici daca dr tau nu e disponibil esti pierduta...
23+
roli25 spune:
Cleo sa stii ca nici la clinica particulara nu ai garantia 100% ca totul va fi bine, pentru ca depinde de medicul pe care il ai. Tot medicii de la stat lucreaza si la particulare, nu altii.
Important e sa ai incredere in medic, sa stii ca e bun si se ocupa de tine la fel si daca ai naste la stat si la particular.
Si de mare importanta este sectia de neonatologie, sa fie dotata cu aparatura buna si personal bun. Or, la capitolul neonatologie, Giulesti, Polizu, stau mai bine decat clinicile particulare. Au fost cazuri cand bebelusi cu probleme nascuti la particulara au fost trimisi la aceste spitale.
Iti doresc succes sa faci alegerea potrivita si sa ai un bb sanatos.
Roli
25+ cu
si Marc (9 iunie 2006)