Spitalul ELIAS, orice vreti sa stiti.

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Tot despre Elias:
Doctorul Parvu Ioan de la Elias

quote:
Initial creeata de catalinalupu

Sunt atat de revoltata incat trebuie sa-mi exprim indignarea, si am sa o fac, nu ca o razbunare personala, ci pur si simplu ca o informare a celor ce vor citii aceste randuri. Cumnata mea a fost pacienta lui (nu pot sa vb la persoana a-III-a!!!) timp de 38 de saptamani si 3 zile, "urmarind-o" in evolutia sarcinii, la clinica particulara Anais unde el mai profeseaza. a avut o sarcina cu multe peripetii: a trebuit sa-i faca serclaj...ea trebuia sa nasca prin operatie cezariana pt ca in copilarie (pe la 6 ani!) a avut hepatita, fetitei trebuia sa i se faca un vaccin pt imunizare(pt ca ea e si purtatoare de antigen pozitiv!) alt stress, pana l-am facut rost (din germania pt ca in romania nu exista!). Pe 18 septembrie2007(marti, desi nu suntem supersticiosi!) trebuia sa se prezinte la spitalul Elias pt ai scoate firul de serclaj pregatita pt internare dar si pentru nastere (dupa cese scoate firul de serclaj se poate produce nasterea! - asa ia explicat doctorul Pirvu). In urma consultatiei ii spune ca nu are locuri in spital si ca nu poate sa-i scoata firul pt.ca el nu o mai poate asista la nastere decat pe cale naturala in momentul in care se va produce aceasta si ca parerea lui "omeneasca (asa s-a exprimat!- ce considerente umane o avea el nu am aflat !) este sa-si caute un alt ginecolog sa nasca ca el nu vrea sa o incurce!, iar daca se intampla evenimentul sa se duca la orice camera de garda si sa nasca acolo, dar nu la elias pentru ca aici nu mai sunt locuri!"; sau mai exista o varianta (s-a gandit dr Pirvu!) sa nasca in spital dar prin CMU(CLINICA MEDICALA UNIREA) unde totul costa in jur de 2600 E(operatie cezariana si cazarea in rezerve de 5*)!
Cumnatul meu cand a aflat (era afara po holul spitalului) a vrut sa intre sa faca scandal! Desi pe timpul sarcinii s-a "cotizat" substantial! La fiecare consultatie efectuata la clinica particulara(Anais!) ca sa fie bine se mai baga in buzunar 100 ron (la serclaj 300 ron!). A, cand cumnata mea a aflat ca nu sunt locuri in spital, ia mai bagat, 100 ron ca sa-i gaseasca loc pe carernu ia refuzat desi intentia lui era sa scape de ea! Ca un total aceasta sarcina a costat-o 3000 ron.

Dupa agitari multiple a nascut la MEDLIFE in spital, asistata de DOMNUL DOCTOR PREDOI SILVIU(intentionat am scris numele stimatului dr. cu majuscule!) prin operatie cezariana, iar spitalizarea(3 zile!) si operatia cezariana au costat 1000E. Iar conditiile au fost de nedescris! Pat cu telecomanda(care conteaza pt. cineva care a suferit o interventie chirurgicala!), tv plasma, grup sanitar propriu, mancarea in serviciu de catering, foarte buna, ce mai merita toate laudele noastre!

Iar personalul de la MEDLIFE este exceptional (parca nu au lucrat in sistemul public!)

Nepoata mea este sanatoasa s-a nascut cu 3.1kg si 50cm si scor Apgar 9!

iar ca o mentiune suplimentara la Elias s-ar fi cotizat in jurul a 2500 ron iar conditiile si personalul nu-ti zambeste si nu te ajuta decat MOTIVAT!

DAR CATA LUME ARE BANI SI POATE FACE ASA CEVA?! OARE ACESTI DOCTORI NU AU DEPUS JURAMANUL LUI HIPOCRAT?! SAU L-AU UITAT? INCERC SA IL REAMINTESC IN CAZUL IN CARE VA CITII ACESTE RANDURI!

Varianta actuala
"Odata admis printre membrii profesiunii de medic:

Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii;

Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate;

Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate;

Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;

Voi pastra secretele incredintate de pacienti chiar si dupa decesul acestora;

Voi mentine prin toate mijloacele onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic;

Colegii mei vor fi fratii mei;

Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;

Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.

Fac acest juramant in mod solemn, liber, pe onoare!"

catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Multumesc! Nu-mi vine sa cred, tocmai credeam ca am gasit dr. perfect.
Am auzit si eu despre d-lui ca nu-ti face cezariana decat daca s-a deschis colul, de aceea eram speriata... Mai bine nasc in Congo!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Yannia

Multumesc! Nu-mi vine sa cred, tocmai credeam ca am gasit dr. perfect.
Am auzit si eu despre d-lui ca nu-ti face cezariana decat daca s-a deschis colul, de aceea eram speriata... Mai bine nasc in Congo!

Yannia,

Acu' eu nu am vrut sa te sperii. Nu stim exact toate datele problemei. Este foarte posibil sa fi fost una din perioadele in care Eliasul era inchis si pt asta nu poate fi invinovatit Parvu. Iar cu cezariana nu stim daca a fost vina lui Parvu sau stia ca Vladareanu nu-i va da acordul.

Dupa cum ziceai si tu sunt fete care au fost extrem de multumite de dansul, iar altele au o parere nu tocmai favorabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Inca o data ma felicit ca am plecat de la dr. Parvu cu toate ca intotdeauna s-a purtat frumos cu mine, dar nu am vrut sa risc...Cand am inceput sa aud povesti urate despre el mi-am schimbat medicul si ma simt bine asa!

CLAU 18+

mamica de Razvanel si acum de bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

da, despre parvu pot sa va confirm ca nu face ceza fara col deschis. era o femeie saraca in 41+ sapt si nu vroia sa-i faca cezariana !!! putea sa-i moara copilul. puteau sa moara si ea ! nu stiu ce s-a intamplat ca eu am plecat.

oana de Sosonica 6.06.2007 asa creste Sonia

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

50.000 euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com

mai trebuie 20.000 euro !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Despre spitalul Elias se stie ca are problema cu locurile! La Anais fiind clinica, nu avea cum sa nasca. Toate pacientele dr Parvu, indiferent de clinica, nasc la Elias.
Nu prea vad care e vina dr. ca spitalul nu are locuri libere... Cel putin i-a spus ca nu-i scoate firul de cerclaj ca sa nu-i declanseze nasterea in conditiile in care nu avea ce sa faca cu ea.

Si inca ceva: NICI un doctor din Elias nu poate sa faca cezariana FARA aprobarea lui Vladareanu!

Kya cu Victor

A inceput o mare dragoste

---------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Cu sau fara aprobarea lui Vladareanu sau a sfantului duh, seful garzii face cezariana daca decide ca e cazul, in garda. alea programate... e alta mancare de peste.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca.Diana spune:

kay, nu pot decat sa-ti spun ca te admir profund. Va doresc numai bine Soniei si tie! sunteti doua luptatoare si am incredere ca o sa razbiti!

Eu voi naste la Giulesti, dar citind prin ce ai trecut in Elias, pe bune daca nu-mi vine sa nasc acasa. Nici Giulestiul nu o fi departe de Elias... Poate ca inca nu a avut nimeni puterea sa puna punctul pe i asa cum ai facut tu! Fetele nu fiti suparate pentru ca nu auziti ceea ce v-ar placea sa auziti. Invatati si luati masuri sau Dumnezeu cu mila!

Va doresc numai sanatate, sarcini fara peripetii, nasteri usoare si bebei sanatosi. In definitiv... sanatatea conteaza cel mai mult. si a ta si a bebeului.

Anca D.

23+ Luca Alexandru
http://bd.lilypie.com/LeePp3.png
http://www.flickr.com/photos/ancadiana/

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Kya

Despre spitalul Elias se stie ca are problema cu locurile! La Anais fiind clinica, nu avea cum sa nasca. Toate pacientele dr Parvu, indiferent de clinica, nasc la Elias.
Nu prea vad care e vina dr. ca spitalul nu are locuri libere... Cel putin i-a spus ca nu-i scoate firul de cerclaj ca sa nu-i declanseze nasterea in conditiile in care nu avea ce sa faca cu ea.

Si inca ceva: NICI un doctor din Elias nu poate sa faca cezariana FARA aprobarea lui Vladareanu!

Kya cu Victor

A inceput o mare dragoste

---------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Kya,

Ai dreptate cu acordul lui Vladareanu de ceza si cu locurile libere din Elias. De asta am scris si eu in postare despre aceste lucruri. Practic doctorul indiferent cum se numeste el este pus in situatia nu tocmai comfortabila de a comunica pacientei aceste aspecte care nu tin de el si nici nu poate spune: nu pot sa-ti fac ceza ca nu mai aproba sefu' luna asta.
Mai mult ultima gaselnita a lui Vladareanu este ca fiecare dr. are un nr. lunar de nasteri. Si daca dr-ul tocmai a atins cota maxima impusa de Vladareanu la pacienta dinaintea ta ce faci?

Situatia este destul de complicata la Elias daca nu esti la un doctor care se intelege f bine cu Vladareanu......

Totusi, dr-ii se cunosc intre ei. Putea sa-i spuna Parvu mergeti la spitalul x la dr. y si-i spuneti ca veniti din partea mea. Multi fac asa si cred ca asa este normal. Conteaza mult.
Nu sa lasi o femeie care a fost la tine pana la 38 de sapt balta. Sa-si ia frumusel bagajul si sa se duca unde vede cu ochii. Sa ajunga la o camera de garda ... am venit sa nasc si io!
Ca daca nu-ti permiti sa nasti la un spital privat si ajungi asa la camera de garda poti pica pe mana oricui si poate fi foarte nasol, mai ales daca ai avut probleme in sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Andries, ai nascut la Elias? Prin CEZARIANA? daca da, la ce medic ai fost? daca nu, sa stii ca vorbesti pe langa.

hai sa-ti povestesc. intr-o noapte, dupa ce ne culcaseram toate burticile din salon, am iesit pana la toaleta. si pe hol, ce sa vezi... un tatic disperat, care dadea telefoane unde nimerea, ca sotia ii nastea. nimic deosebit o sa zici, nu? eh, da de ce suna saracu disperat in noapte? pt ca marele V. si nici "Sfantul Duh" (cum ai pangarit tu), nu ii dadeau acordul de ceza mamicii care nu vroia decat sa-si vada puiul sanatos daca nu achita taxa ilegala de 800 de euro catre persoana (nu entitatea) mai sus mentionata. asa ca daca nu stii, nu vorbi !
si despre cezarienele programate, hai sa-ti mai zic una : eu am fost programata de 3 ori pana sa fi trimisa acasa, pt ca tot sus numitul, in urma unui tuseu vaginal "s-a prins" el ca n-am domne probleme si sa ma duc acasa, ca e aglomerat... si faceam pusee de 170/180 cu 100-120 acasa... dar colul mi-era intact si pt medicul acesta, asta era marea problema. nu ca fatul nu mai crestea de 2 saptamani... si locurti sunt pt cine are medic ce se intelege bine cu ... na ca era sa-i zic intr-un mare fel.

DECI : CEZARIANA IN ELIAS E MARE, MARE PROBLEMA ! DACA NU ESTI LA UN MEDIC CARE SA SE INTELEAGA BINE CU vladareanu, POTI SA MORI, SA-TI MOARA COPILUL, PT el NU CONTEAZA. el sa fie sanatos !

oana de Sosonica 6.06.2007 asa creste Sonia

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

50.000 euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com

mai trebuie 20.000 euro !

Mergi la inceput