Spitalul ELIAS, orice vreti sa stiti.

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by kay

cleo, esti intr-o mare eroare. PIOCEANICUL INTRA IN PERETI SI MAI IESE DOAR DACA DAI JOS TOT SI ARZI PERETELE !!! si asta e de 30 de ani. nu cred ca a disparut brusc dupa renovarea lor.

cat desprte Mateescu, putea sa aiba si socul-socurilor, drama-dramelor, trauma-traumelor, NIMIC, DAR NIMIC NU EXPLICA FELUL IN CARE SE COMPORTA !!! cum e sa nasti, in durerile alea groaznice sa vina un medic si sa-ti zica "impinge, fa, ca nu te-am pus eu sa te f''i" sau "cand te-ai f''''t ti-a placut scroafo, nu?" sa ma ierte Dumnezeu dar eu cred ca ii infigeam lampa aia in teasta idioata... pai e deontologic, asa a jurat el ca o sa se comporte cand a depus juramantul? poate sa-i fi murit toata familia, sa-i fi vazut murind sau, la el nu e exclus, sa-i fi omorat pe toti. dar asta e viata lui particulara, nu are nici o legatura cu viata lui profesionala.

era o mamica la mine in salon, pacienta lui. si a venit s-o caute asistenta lui Mateescu si saraca era la dus. s-a dus dupa ea si a scos-o din dus si a stat langa ea pana s-a imbracat, pt ca era nervos draga mateescu si trebuie sa se grabeasca... si facea femeia aia, saraca, vai Doamne, te rog sa nu tipe la mine, de ce m-am dus la dus? acum o sa ma injure ca nu am fost gata la timp...

saracu mateescu, nu? shoot the dog !

oana de Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

50.000 euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com

rest de strans : 17.000 euro !

De pioceanic, ca e asha grav...nu stiam. Tot in intreb pe Parvu la consult [:P] (preventiv, eu merg la 2 medici, unu si de la Filantropia).
Stiam insa de Mateescu, dar speram ca i-a trecut crizele de atunci (ii murise cineva apropiat de cancer de col... si nu cred ca si-a iertat faptul ca el ar fi putut preveni/salva ). Acu 6 ani, Mateescu era si shef de sectie...prezent non stop in spital,la toate vizitele, la toate cazurile delicate. Imi aduc aminte de situatia verisoarei mele, ca placenta previa nu ii lasase bb sa ia in greutate, si la fiecare vizita Mateescu ii zicea : "e mort, leapada-l" (si sa nu adaugam alte cuvinte...stii kay la ce poate omul, ai stat suficient in spital cu el). Parvu a fost cel care ii stergea lacrimile, si uite ca acu baiatul are 6 ani.

12+ bb-ul cel mai iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

vaaai, Kay, nu stiu nici eu cum as fi reactionat sa aud asa ceva.. este inuman sa vb asa cu o femeie pe masa de nasteri si intr-adevar nu are nicio scuza decat ca ar tb sa faca tratament psihiatric!

poti te rog sa ma lamuresti pana la urma cati anestezisti are acest spital maretz? , sa incerc sa-i identific. ca la dr n-am mai ajuns de vreo 2 luni cred... si cand voi ajunge il voi intreba si pe el.

tks a lot

Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si in sapt 23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Eu cred ca problemele descrise pana acum se regasesc si in celelate Maternitati din Romania, chiar daca intr-o mai mica masura. Poate nu au fost atat de mult mediatizate si dezbatute...Imi vine acum in minte "patania" unei mamici care a renuntat la Elias pentru un alt spital, si acolo bebe a fost infectat cu piocianic! Este pacat ca nu exista un minim de curatenie si de confort, iar noi platim sume astronomce la stat! Cat despre alte aspecte mai delicate, ce sa mai vorbim...

Inainte sa nasc, eram "invidiata" de cunoscuti pt faptul ca optasem pt Elias. La acel moment majoritatea referintelor erau "caldute", discutiile nu luasera inca asa o amploare pe Forum. In plus, dupa o pierdere de sarcina am ales un medic in care sa pot avea 100% incredere. Nici nu as fi conceput sa nu nasc asistata de Tutu. Cred cu tarie ca, in ceea ce ma priveste a luat, pe perioada sarcinii dar si a nasterii proprizise, cele mai bune decizii pentru ca bebe sa vina pe lume sanatos, si pentru asta ii multumesc. Iar Bogdan a fost si el de milioane, pentru faptul ca nu s-a suparat ca l-am sunat in miez de noapte pentru ca mi se desfacuse cusatura, si a rezolvat perfect aceasta problema in absenta din tara la lui Tutu.

Din fericire, cazul meu a fost unul clasic, fara nici un fel de problema sau complicatie (nastere naturala). Chiar si in aceste conditii, am fost profund dezamagita de "prestatia" personalului (moasa, asistente neonato) din Elias. Mariana a iesit din tura chiar inainte ca la mine sa inceapa ultima parte a travaliului (auzisem de pe Forum ca este super, dar nu am avut noroc!), iar cea care a venit in locul ei... pentru cine vrea detalii poate citi povestea nasterii.

Pentru sectia de Neonato nu am cuvinte prea frumoase; cred ca bebe a fost nascut sub o stea norocoasa de nu s-a imbolnavit (mai ales ca a "beneficiat" din plin de biberoanele sterilizate acolo). In ceea ce priveste pregatirea profesionala a personalului nu imi permit sa comentez (nu am avut nevoie de vreo interventie asa incat nu ma pot pronunta), in schimb am avut noroc sa ating coarda sensibila a dr. Popa: bebe avea un icter cam pronuntat, ne recomanda sa mai stam in spital; desi imi doream doar binele pt copilul meu, vestea m-a bulversat complet, intrucat pur si simplu simteam ca nu mai rezist in spital. Decizia ei a fost sa ii facem lui bebe o analiza de sange, si daca rezultatul este bun, putem pleca. Si a fost!

Cat priveste ajutorul si consilierea acordate lauzelor dupa nastere... Cele 3 zile petrecute in spital au fost groaznice: se chinuia sotul sa imi aduca ceva de mancare, ca sa nu fiu nevoita sa mananc "molozul" pe care il aduceau zilnic infirmierele la ora mesei, adica un pilaf dubios... asta in conditiile in care una dintre cele mai mari probleme pentru mamicile care abia au nascut este constipatia! Iar conditiile... toaletele sunt impracticabile, paturile stricate, de lenjerie nici nu mai vorbesc. Sau poate asteptarile mele au fost nerealiste... Dupa ce am iesit din spital, am facut o "alergie" medicamentoasa, desi nici pana in ziua de astazi nu sunt 100% sigura ca diagnosticul a fost corect; la un moment dat medicii suspectau chiar un stafilococ auriu, asa incat nu am putu alapta.

Ca si concluzie: aceasta poveste este una norocoasa. Chiar si in aceste conditii, m-as gandi de 2 ori inainte de a mai naste inca o data la Elias.

A, si inca ceva: cred ca cel mai important este sa ne impartasim experientele si trairile, sa ne ajutam intre noi cu un sfat sau o vorba buna, astfel incat viitoarele mamici (chiar si cele cu o sarcina fara probleme) sa poate lua decizii in cunostinta de cauza. De aceea consider ca este mai benefic sa incercam sa expunem faptele chiar intr-o maniera subiectiva (cum este de cele mai multe ori cazul), dar fara sa intram in dispute intre noi.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor

www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

quote:
Originally posted by Adriana mica

... am ales un medic in care sa pot avea 100% incredere. Nici nu as fi conceput sa nu nasc asistata de Tutu.

Ca si concluzie: aceasta poveste este una norocoasa. Chiar si in aceste conditii, m-as gandi de 2 ori inainte de a mai naste inca o data la Elias.

Ma bucur pentru voi ca ati fost norocosi. Dudu este o scumpete de baiat, sa va traiasca si sa fie fericit.

DAR ce te faci atunci cand medicul tau, in care ai incredere 100% este la Elias, si nu vrei sa nasti cu altcineva? Cum separi doctorul de spital??

Dupa ce am tot citit pe aici, as vrea sa nasc in alta parte. Dar unde? Pentru ca, indiferent de ce s-ar zice, nu cred ca exista "spital perfect", neinfestat, unde absolut toate asistentele sunt niste zane, neonatologi cu premiul Nobel in buzunar, sau unde bucataria este de 5 stele si asternuturile din satin. Toata padurile au uscaturile lor. Si la fel este adevarat ca nici Elias-ul nu este cel mai groaznic spital din Romania.

Eu nu nasc la Elias nici ca este spital la moda, nici ca i s-a dus buhul, nici ca vin vip-uri acolo, ci pur si simplu pentru ca, intamplator, ACOLO lucreaza medicul meu.

Ce alegeti intr-o asemenea situatie? (intrebare retorica...)

Kya cu Victor

A inceput o mare dragoste

---------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Raspuns: nasti la Elias!

Macar pleci la "drum" pregatita: stii ce te asteapta, si incerci sa te incurajezi ca poate ai noroc sa "fentezi" sistemul. Sau poate incerci sa te gandesti din timp la o nastere in sistem privat, chiar daca asta implica schimbarea medicului...

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor

www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

nu-mi vine sa cred ca acest subiect are 8000 de vizualizari... pe unele dintre voi v-am ajutat, altele m-au pricopsit cu un avertisment, dar eu simt ca merita. nu ca as avea eu ceva cu Elias, Doamne-fereste !, da eu v-am zis ce am trait/vazut, am incercat sa fiu impartiala (pe cat pozibil, da nu prea mi-a iesit) m-am enervat la culme cu unele persoane... sa nu zic cum... dar pana la urma simt ca "s-a lipit" ceva de cineva ! nu stiu cum e la altii, stiu cum e la Elias. daca stiam si de altii, spuneam.

ma gandeam sa scriu despre un medic, al acestui spital, care a nenorocit cel putrin 3 sufletele cat am stat eu acolo... si care a continuat ravagiile si dupa ce am plecat. nu stiu daca e moral sa vb de unu singur, si de ceilalti nu. sa nu zica cine-stie-cine ca am ceva personal cu el... cu toate ca ma treceau fiorii cand se apropia de mine... sa-mi ziceti daca vreti sa scriu. nu zic nici cine e, ca sa nu ma banuiasca oaresice minti suspicioase.

mi-am cerut scuze tinerei careia i-am adresat textul pt care a fost avertizata... si m-am gandit eu biiiiiiiiiiiiiine de tot si am reciti mesaju pana l-am invatat si mi-am dat seama ca N-AM DE CE SA-MI CER SCUZE ! nu i-am scris nimic rau. deci, iarta-ma ca nu-mi pare rau ca am scris alea. si eu chiar iti doresc din tot sufletul un copil sanatos ! sa n-ai ghinion, adica sa ai noroc, ca si asta poate fi interpretat... ce sa mai...

asa creste Sonia

Sonia

Mergi la inceput

Shobo, anestezistii sunt la numar 3. sau atatia am descoperit eu !

Popescu, mega fitze, 100 de euro ca altfel vai de tine, nu se uita nici cu fundul altfel, ba mai mult, te ia din salon, "sa discutati" despre anestezie... si bine, sa recunoastem, sa-i poti da banii linistita, fara sa te feresti.

Marinescu, de treaba, draguta, bun profesionist. lucreaza mai mult cu dr. Cristian. calma, blanda, buna. n-am vazut-o ahtiata dupa bani.

si inca cineva, cross my heart and hope not to die daca stiu cine e !

off-topic, ms mananca palma dreapta. dau sau iau? ca niciodata n-am stiut...

asa creste Sonia

Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

kay, eu zic sa scrii. sincer. si...cred ca stiu la cine te referi. scrie! sunt multe care il considera un tip fff profi. ca pe multi altii din acel spital. si care fac coada la el in zilele cand e de garda la spital. unii merita sa fie considerati f buni. dar despre cei care nu o merita, ar fi bine sa se scrie.

pupam

irina 27+ Rares

Mergi la inceput

oki-doki :

e vb de dr FILIPESCU. acest om, medic cum ii scrie pe parafa, a facut urmatoarele nenorociri. pe langa faptul ca se poarta cu femeile in travaliu de parca nu ar da nastere unui nou suflet, ci ar comite o crima impotriva umanitaii, eu va zic ce am vazut cu ochii mei.

va relatez UN SINGUR CAZ, daca va mai trebuie, va mai zic. am atatea amintiri negre ascunse adanc in creier incat mi-e greu sa le scot pe toate odata.

povestea unui bebe care a trait 3 zile :
intr-o noapte eram la Sonia si ne chinuiam cu 30 ml de lapte de 2 ore. si suna telefonul de la sala de nastere si pleaca doctor cu asistenta sa ia copilul. se intorc, nu prea vesele si il pun pe o masa radianta, d`aia care incalzeste. obisnuit pana aici. erau in aceasi camera cu mine, la terapie intensiva. buuun. nu e bine, aud eu. si atat. toata lumea pleaca. in cateva minute vad copilul ca intoarce capul spre mine si incepe sa verse o spuma alba. disperata o strig pe doctorita, vine alergand si imi spune sa ies. o iau pe Sonia si iesim pe hol. inchid usa si incepe chinul. il inutbeaza, il ventileaza, ii prind vena si ii baga perfuzii, copilul are caderi, il resusciteaza. dupa cam 2 ore il stabilizeaza. si cat se chinuiau acolo, o asistenta suna sa declare copilul, era in stare foarte grava. si odata se deschide usa sectiei, si intra cu halatul fluturand, cu papucii de medic scartaind, pe un hol unde era liniste totala, doctorul care a adus pe lume acest copil, prin cezariana. intra, se uita si iese. figura lui nu exprima nimic in afara de ingrijorare. a doua seara, la ora 21, toate mamicile la alaptat, eu cu Sonia tot la terapie intensiva. copilul intubat, ventilat, deja nu mai respira singur. vine mama bebelusului, care cu greu merge dupa opertaie. intra la el si il mangaie pe cap. copilul era rau, dar doctorita nu prea ii spune nimic. intreaba daca se face bine, doctorita bajbaie ceva si iese. nici nu cred ca a auzit ce a zis femeia in halat alb, isi mangai puiul pe cap si ii vorbeste. apoi mama pleca, n-avea nici 1 zi intreaga de la operatie. straea lui se deterioreaza, totul pare ca merge spre foarte rau. in cateva zeci de minute toate doctoritele sunt acolo, la el. o suna si pe doctorita Constantinescu care vine de acasa ca sa dea o mana de ajutor. si inchid usa la el si usa de la hol. eu nu stiam ce face Sonia, nu mancase si nu ca nu puteam intra la ea, dar nici n-o puteam vedea. jpe hol vin mama lui, tatal lui si bunica, bunica farmacista, deci avea ceva mai multe cunostinte si stia ce se intampla. au resuscitat si piuiau aparatele alea... un cosmar. acum cand imi amintesc ma trec fiori reci prin tot corpul. mama plangea, sotul ei la fel, in timp ce incerca s-o linistesca, iar bunica alerga disperata pe holul spitalului incercand sa gaseasca o ambulanta sa transfere copilul.reusesc sa-l stabilizeze, mamicile se intorc in salon, se lasa linistea. asteptau ambulanta sa-l transporte. mai tarziu ma duc sa-i duc lapte Soniei si vorbesc cu dr si asistentele. aveau toate ochii injectati, erau obosite iar micutul trupusor zacea pe masa acea respirand artificial, cu multe ace intrand si iesind din el.

vorbesc cu doctorita si imi zice ca e rau de tot si ca toate astea s-au intamplat din cauza ca bebe a inghitit meconiu.

adica? intreb eu.

a stat prea mult in burta, a depasit termenul si a eliminat meconiu pe care l-a inchitit si a facut o septicemie, o infectie mare.

ulterior am aflat ca avea o infectie pe care n-o mai vazuse in viata ei.

a cui e vina? cine n-a estimat bine varsta fatului? cat putea sa depaseasca termenul ca sa ajunga sa elimine mecoiniu si sa se infecteze?

a treia zi copilul a murit...

asa creste Sonia

Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Buna! sunt noua p-aici, insarcinata in 19 saptamani..
Ce sa zic, nici nu mai stiu cu ce sa incep...am citit TOT topicul de la incaput...eu sunt in monitorizare la o dr de la Cantacuzino, si am aflat de curand ca acolo se naste cu medicul de garda, nu iti cheama dr tau de acasa, desi ai cotizat la cabinetul privat toata sarcina...daca nimeresti sa nasti pe garda ei bine, daca nu...de aceea m-am hotarat sa caut alta maternitate, alt doctor...cineva mi-a spus de Parvu de la Elias...dar m-am linistit!
Kay, m-a impresionat ff tare povestea ta,esti un martir, iti doresc din tot sufletul sa fii la fel de curajoasa ca pana acum si micuta Sonia sa fie sanatoasa si fericita! Incerc sa iti transmit toate gandurile mele pozitive!
Am plans acum cand am citit ultima ta postare despre bebelusul acela care a murit, este ingrozitor, nu pot si refuz sa imi imaginez...
Eu vreau sa va intreb altceva. Ati auzit cumva daca la Elias se naste in apa?? Am auzit ceva la televizor ca urmeaza sa faca si ei asta, dar nu am gasit astfel de informatii pe nicaieri...asta este singura varianta posibila care m-ar face sa ma mai gandesc daca sa nasc la Elias sau nu! In rest, continui sa caut...

Mergi la inceput