Spitalul ELIAS, orice vreti sa stiti.

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Si totusi, revin si eu cu intrebarea mea: cum se intelege Parvu cu Vladareanu? Eu nu vreau cezariana, dar Doamne fereste, sa fie nevoie...
Cleo tu ai idee? Banuiesc ca la Elias o sa nasti,nu?

Kya cu Victor

A inceput o mare dragoste

---------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by Kya

Si totusi, revin si eu cu intrebarea mea: cum se intelege Parvu cu Vladareanu? Eu nu vreau cezariana, dar Doamne fereste, sa fie nevoie...
Cleo tu ai idee? Banuiesc ca la Elias o sa nasti,nu?

Kya cu Victor

A inceput o mare dragoste

---------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

nu stiu, Kya . Parvu mi-a zis la o consultatie, ceva de genul ca situatia nu mai e asha ca pe timpul lui Mateescu.
Eu sunt abia in sapt 12, si merg in paralel, la 2 medici: Parvu shi Hamid Ayatolahi. Inca nu am hotarat la care raman si cu care nasc - de amandoi am o parere buna. Bine, nu e graba, pana in trim 3 mai am...
Sapt. viitoare am consulatii din nou cu amandoi, si ecografiile morfo fetale, la care va veni si tati (sper). Vom delibera impreuna
Il voi mai intreba pe Parvu direct- de Mateescu imi aduceam aminte din lacrimile verisoarei, de aceea am si adus discutia cu el.
Il voi mai intreba pe Parvu: ce fac in situatia de spital full 100%. Ma recomanda el la vreun alt spital/medic unde sa pot naste?

11+ bb-ul cel mai iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flopici spune:

Buna seara!

Vazand ca s-a indulcit putin tonul discutiilor am indraznit si eu sa vin sa-mi postez parerea despre acest subiect, in calitate de mamica ce a nascut la Elias, acum 7 luni.

Incep cu parerea mea despre felul in care trebuie tratat acest subiect de mamicile ce vor sa nasca la Elias : Elias este un spital ca oricare altul, cu asistente bune si asitente proaste, cu medici buni si medici rai. Nu cred insa ca in sistemul de stat exista spitale care sa nu fie cu probleme, despre care sa nu existe impresii bune sau impresii proaste.

Eu am nascut la Elias pentru ca am avut incredere in medicul meu. Nu pentru ca e spital de vedete, nu pentru ca aveam o impresie buna. Ci pentru ca medicul mi-a inspirat incredere si a fost alaturi de mine.

Asistentele, unele dragute, altele acre, chiar daca le dadeai bani. Medicul anestezist( d-na Marinescu) a fost minunata. Din lipsa de experienta, in momentul in care a venit sa ma cunoasca, nu am avut plicul la mine. Si s-a purtat excelent, desi a primit recunostinta mea la 5 ore de la operatie.

Parerea mea este ca trebuie vorbit deschis cu medicul.Despre cezariana, despre situatii de urgenta, despre momentul in care doreste sa ne exprimam recunostinta.Poate inclusiv despre discutiile de la acest subiect.

E adevarat ca in sistemul sanitar din Romania exista multa mizerie.E adevarat ca pana la urma sta si in puterea noastra sa schimbam ceva, luand atitudine impotriva celor care fac magarii. Dar tot la fel de adevarat este ca ne trebuie liniste sufleteasca atunci cand dam nastere minunilor noastre.

E bine sa strangem informatii, pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza. E bun acest subiect, pentru cele care priveau Spitalul Elias ca pe o minune.
Daca as fi citit acest subiect inainte sa nasc, recunosc ca m-as fi panicat si nu as fi mers linistita sa nasc. Dar nici nu mi-as fi permis sa nasc la o maternitate particulara.

De aceea am ales sa scriu.

Sunt o mamica care nu a avut probleme la nastere in spitalul Elias. Am nascut cu d-na dr. Andrei.

Sper ca am ajutat macar putin mamicile dezorientate.Incercati sa aveti incredere in medicul vostru. Si daca nu aveti, poate e cazul sa va ganditi sa-l schimbati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Va citesc subiectul si tin sa o felicit pe Kay pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume.

Acum sase ani era si eu sa nasc la Elias sarcina fiindu-mi urmarita de Mateescu (care era un sarit de pe fix insa cu mine s-a purtat super, nu stiu de ce, chiar stie cine va ce s-a intamplat cu el?) insa dupa ce am stat internata in luna a saptea cu o sangerare minora si zbierau doctorii la mine ca n-am voie sa ma misc din pat, dupa ce nu aveam voie sa ies in curte si nici macar pe hol, m-am simtit ca la puscarie si am hotarat sa schimb medicul spitalul, tot. In plus Mateescu uitase de mine si nu ma mai externa pana i-a adus Parvu aminte (mie mi-a placut de Parvu in conditiile in care nu era medicul meu).

In fine m-am felicitat ca n-am nascut la Elias din urmatorul motiv: doua prietene au nascut acolo dupa mine si amandoua au scos copiii din maternitate cu pioceanic. Pentru a scapa de acest virus trebuia un tratament special care presupunea dat totul jos de pe pereti si peretii arsi.

Acum va intreb, e adevarat Eliasul este un spital ca toate celelalte din Romania cu bune si cu rele cum zicea cineva insa la acest virus nu vad referire nicaieri. Chiar nu va pasa? Nu conteaza? Daca un copil se naste cu un sistem imunitar mai scazut sau este sub greutate poate muri.

In fine fiecare isi cunoaste prioritatile, personal nu mi-ar pasa cum nasc eu, cu cezariene la rece cald, urgenta, natural, cu epidurala, fara ci m-as gandi in primul rand la startul pe care il dau in viata puiului meu de om.

Vorbea cineva de nasterea acasa la americani. Si aici se practica. Si stiti de ce? Ca in spitale exista virusi, ca in spitale mai nasc si alte femei care poate urla mai tare si primesc mai multa atentie, si ca nu in ultimul rand fiecare mama cred eu isi doreste ca puiul ei sa fie centrul atentiei in acel moment si sa primeasca startul perfect in viata. Dar asta e deja alta discutie.

Va doresc nasteri usoare lipsite de evenimente neprevazute.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3683" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3813" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

buna, Luna1.
Da, asta cu virusul o stiu si medicii, e unul din acei virusi aparuti in spitale, care rezista la toti antibioticii/dezinfectantii cunoscuti (si probabil mor la primele raze de soare mai puternice). DIn fericire doar f. putini bb-i o contacteaza.
Stii, nu e singurul spital contaminat. Simai sunt si alte 'dotari' cu: virus/barcterie/ciuperca in spitale...
Elias-ul a fo renovat acu 1 an si ceva. Sper ca problema cu pioceanicul a fo inainte (il intreb pe Parvu si de asta-o sa il enervez cu prostiile mele).
Cat despre Mateescu, un medic f. bun (profesional) de altfel -dar ca om...are crizele lui... daca stateai la barfa cu asistentele, aflai ca a luat-o razna in urma unei drame in familie. Si-a mai revenit (e relativ,da?), dar ...

11+ bb-ul cel mai iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

cleo78,

Este f bine sa-l intrebi pe Parvu si nu cred ca sunt "prostiile tale", ci mai degraba dreptul tau de a fi informata si a pune intrebari. Insa ma indoiesc ca el sau orice alt medic va recunoaste "da, in Elias s-au infectat copii chiar si dupa renovare". Dar este un adevar. Din pacate la fel de adevarat este ca Eliasul nu este singura maternitate care are aceasta problema. Deci, la acest capitol ma tem ca in Elias sau in alta parte ... riscul este acolo.

Mergi la inceput

stii cum e cu riscul asta?
poate fi spitalul 'steril', dar poa sa prinzi in lift, un tbc-ist care a tushit acu 1 min, sau manerul usii de la intrarea in bloc etc. Scenarii negative putem inventa. Deci, asta e. La clinici particulare sper ca e mai bine.
Ashadar, risti si castigi. Riscuri sunt toata viatsa. Si totusi lumea face copii, multi, sanatosi si frumosi si destepti. Cred ca e aiurea sa ne mai gandim la riscuri din astea, cel mai bine sa ne canalizam pe o gandire pozitiva,oricum va urma o perioada 'riscanta'.
Ma duc sa mananc un mar...si risc apoi incercand sa imi activez PM-ul.

11+ bb-ul cel mai iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

quote:
Originally posted by kay

An@, anestezist ?? eu am avut 2 !!! de fapt doua... e Popescu, super fitos si plin de el... de parca nimini nu mai nimereste epidurala ca el... si inca 2 o tipa roscata si creata si slaba, Marinescu parca si inca una. Eu le-am avut pe amandoua !!! si am nascut la 11 noaptea. da cred ca se saturasera aia de mine si au venit sa vada cum nasc si scapa de mine... probabil dupa ce m-au anesteziat si dr a inceput sa taie (da, nu adormisem total si am vazut cand a incput sa taie si am simtit ca umbla, nu durere), anestezistele dansau rumba cu un pahar de sampanie si cantau "am scapat de Oana, am scapat de Oana !!!" oricum a fost o super faza cu anestezista si banii... o sa povestesc la mine la odisee cand o sa scriu povestea nasterii Soniei, poveste care nu se mai termina !

mamicile si burticile dragi !

oana de Sosonica 6.06.2007 asa creste Sonia

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

50.000 euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com

mai trebuie 20.000 euro !

Kay, intai iti urez multa sanatate Soniei!! Doamne ajuta sa sa faca bine!
apoi, legat de subiectul anestezisti, zici ca sunt doar 3 pe Elias (Popescu - tipul, Marinescu - o tipa inalta si slaba si inca o alta tipa)?
eu am avut-o pe Marinescu la prima nastere insa sora mea l-a prins pe un tip (banuiesc ca e vb de Popescu pt ca ea mi-a zis ca are 33 ani dar nu stie cum il cheama si fiindca e inca socata n-am insistat ca mai are si starea acee de postpartum..) . pb mare e ca acest tanar n-a nimerit deloc epidurala si i-a zis ca "n-a prins" ... si saraca a nascut pe viu - cu niste dureri de e ramas cam cu soc si mai ales de "tratamentul" celor din spital (si toate astea dupa o sarcina cu pb destule). Offff, mi-e asa de mila de ea si acum mi-a intrat si mie frica sa nu nimeresc cumva pe tura boului respectiv si sa-mi zica ca nu-mi prinde!!! cand mie mi-a prins la primul copil de eram paralizata si totusi am nascut extrem de usor. (repet, era pe tura Marinescu si se pare ca tipa e priceputa!)

asta as vrea sa aflu sigur: cati anestezisti sunt si cum ii cheama sa-i identific exact pe cei priceputi ca sa pot face ceva sa nimeresc la ei.

Multumesc mult, Kay! pe mine ma ajuta clar informatiile tale!

Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si in sapt 23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

quote:
Originally posted by kay

doxi, nu cazarea e problema, ca e ok in saloanele normale. dar daca vrei, da, e 50 euro garsoniera... cu toate ca asistentele de la neonato erau taaaaare scarbite cand primeau cate un telefon de la garsoniere si trebuia sa duca un copil acolo... mai bine te duco sa ti-l iei. crede-ma ca stiu ce zic !

oana de Sosonica 6.06.2007 asa creste Sonia

Sonia

mai trebuie 20.000 euro !

Kay, deci mai exista garsonierele cu 50E/nopate? vaaai, nu imi vine sa cred ce minune ar fi, eu intr0una din ele am stat acum 3 ani cu Codrin si a fost SUPER!!! conditii super. ce tare as mai vrea sa gasesc si acum si mai ales la acelasi pret ca atunci!! olalaaaa, eu auzisem ca sunt 100 sau 150E si oricum sunt cam ocupate numai de CMU pt clientele lor...
unde as putea afla dc mai e de actualitate pretul de 50 si dc se mai pot inchiria sigur?

multumesc frumos

Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si in sapt 23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

cleo, esti intr-o mare eroare. PIOCEANICUL INTRA IN PERETI SI MAI IESE DOAR DACA DAI JOS TOT SI ARZI PERETELE !!! si asta e de 30 de ani. nu cred ca a disparut brusc dupa renovarea lor.

cat desprte Mateescu, putea sa aiba si socul-socurilor, drama-dramelor, trauma-traumelor, NIMIC, DAR NIMIC NU EXPLICA FELUL IN CARE SE COMPORTA !!! cum e sa nasti, in durerile alea groaznice sa vina un medic si sa-ti zica "impinge, fa, ca nu te-am pus eu sa te f''i" sau "cand te-ai f''''t ti-a placut scroafo, nu?" sa ma ierte Dumnezeu dar eu cred ca ii infigeam lampa aia in teasta idioata... pai e deontologic, asa a jurat el ca o sa se comporte cand a depus juramantul? poate sa-i fi murit toata familia, sa-i fi vazut murind sau, la el nu e exclus, sa-i fi omorat pe toti. dar asta e viata lui particulara, nu are nici o legatura cu viata lui profesionala.

era o mamica la mine in salon, pacienta lui. si a venit s-o caute asistenta lui Mateescu si saraca era la dus. s-a dus dupa ea si a scos-o din dus si a stat langa ea pana s-a imbracat, pt ca era nervos draga mateescu si trebuie sa se grabeasca... si facea femeia aia, saraca, vai Doamne, te rog sa nu tipe la mine, de ce m-am dus la dus? acum o sa ma injure ca nu am fost gata la timp...

saracu mateescu, nu? shoot the dog !

oana de Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia

Sonia

rest de strans : 17.000 euro !

Mergi la inceput