Spitalul ELIAS, orice vreti sa stiti.
Raspunsuri - Pagina 13
clab spune:
Merci mult Aurelia, orice informatie venind de la sursa ma linisteste intr-un fel. Daca zici ca nu ai simtit lipsa dr Vladareanu, cu Rotaru acolo.... 

irinouka spune:
quote:
Originally posted by ligeea
Pai fata de am citit eu aici , la Filantropia unde am nascut prima data a fost raiul pe pamant .
Eu m-am plans de sala de operatii-grozanica ca de evul mediu , cu cersafuri patate ( sterilizate ) , cu mizerie in sala de reanimare ,
cu mizerie in rezerva , dar cu neonatoloaga foarte buna -Dr. Gheorghe , asistentele de la copii dragute ( nu zic ca nu le dadeam , ca n-au dat biba lui Piticu la alti copii -n-aveau pe sectie decat d-alea de sticla pe care le fierbeau in oala , in 2003 daca va vine sa credeti si dadeau din pampersi la greu la toti copiii-erau mamici care nu aduceau , dar erau atente cu cel mic , nu l-am gasit murdar sau mai stiu eu cum , )
Una peste alta deu am avut operatia reusita , n-a trebuit sa fac tambalau ca sa fac cezeriana -nu aveam dilatatie deloc si mi se rupsesera membranele de 8 ore , copilul avea doar 34 saptamani ,
Ce sa zic , Filantropia sau Euroclinic ca am ametit de tot ?
ligeea
ligeea, ce stiu sigur e ca la filantropia arata totul bine acum. nu de clinica particulara dar e decent, e ok.
irina
26+ 
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/
http://bd.lilypie.com/APump3.png
kay spune:
aurelia, e mare diferenta intre Elias in 2004 si Elias aproape de 2008. de atunci Vladareanu s-a emancipat, si-a luat fitze de la B1, a aparut la tv, i s-a marit burta, s-a prins ca e mai bine daca faci manarii... creste burtihanu si contu... plus ca erai pacienta lui, iar pe vremea aia nu era la moda se mergi la Elias ! eu stiu, pt ca merg acolo de... 10-15 ani. stiu bine spitalul si d`aia l-am si ales ! si mi-a placut cum aratau sectiile de cardio, neuro, diabet,nitate terapie intensiva cardiologie) etc. dar maternitatea...
pe-afara e ok, daca nu cunosti adevarul, te-arunci cu capu-nainte ca mine !
oana
de
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
50.000 euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com
mai trebuie 20.000 euro !
gudinde spune:
Aurelia,
Ma bucur sincer ca experienta ta la Elias a fost una placuta. Si cred ca si astazi exista paciente care pleaca multumite de la maternitate. Dar acestea sunt in principal paciente ale dr. Vladareanu, Filipescu, Cristian si ai altor cativa dr. cu putere in Elias sau care se impaca bine cu dr. Vladareanu. Sau paciente care nu au avut nici o problema deosebita.
Din pacate, exista asupra maternitatii Elias un soi de aura. Acolo totul e superb, mai bine ca la Elias nu se poate decat la particular.
Ori acest topic vine si arata, cu exemple concrete ca daca ai probleme si/sau esti la un medic fara prea multa putere sau care nu se impaca bine cu Vladareanu lucrurile pot lua o turnura extrem de urata.
Nu zice nimeni nu va duceti la dr. x sau nu mergeti la Elias. Ci cred ca se doreste a fi un topic de informare. Exista astfel de cazuri. Exista posibilitatea sa ajungeti acolo in plin travaliu, cu apa rupta si prosopu' intre picioare si sa vi se spuna ca nu sunt locuri. Si sa trebuiasca sa va luati trolerul si sa mergeti unde vedeti cu ochii si sa nasteti cu cine o fi de garda la alta maternitate. Exista posibilitatea ca dr. vostru sa creada ca trebuie facuta cezariana si totusi Vladareanu sa nu o aprobe.
Sigur, astfel de cazuri horror exista si la Giulesti, Polizu etc. Diferenta este ca despre Elias se vorbea in special de bine.
Mai mult, eu cred ca exista o serie de medici buni in Elias, dar care din pacate nu pot face tot ce si-ar dori sa faca sau tot ce ar trebui sa faca din cauza ca nu au destula putere.
Eu una nu-i reprosez lui Vladareanu nici ca in calitate de sef al maternitatii doreste sa aprobe el cezarienele (asta se intampla la n alte spitale), nici ca nu aproba cezariene la cerere in timp ce el face astfel de intervenii pe banda rulanta si pentru anumiti medici le accepta, nici ca pt anumite paciente ale dansului face anumite lucruri, nici anumite "manarii" (cum le-a numit Kay). Ceea ce ma revolta si ma dezgusta la acest om este ca nu da acordul pt cezariene la femei care au nevoie de aceasta interventie fiindca nu se intelege bine cu doctorul respectivelor paciente. Acele femei au venit in Elias si si-au pus viata lor si a copiilor lor in mainile personalului Elias, inclusiv in ale sefului de sectie.
Daca Vladareanu nu-l place pe dr. x sau y ar trebui sa-si rezolve problemele ca intre barbati, nu sa se razbune pe niste femei gravide.
mihailescu teodora spune:
Gudinde
,ai pus punctul pe ,,i''!
Foarte de acord sunt cu tot ce ai concluzionat!
De Elias m-am lovit prima data cind m-am operat laparoscopic cu dr. Tutunaru.Am fost nu incintata,ci extrem de incintata de conditii si de atitudinea personalului mediu medical.Am fost intrebata intr-adevar cine este dr. meu,le-am raspuns,dar asta nu s-a rasfrant negativ asupra mea din niciun punct de vedere.Cu bani n-am aruncat cu nemiluita.In limita normalului si-a bunului simt.
Tutunaru nu este renumit pentru vizitele la salon dupa ce opereaza sau asista vreo pacienta la nastere.Grija asta o lasa rezidentilor lui,DAR,a 2-a zi dimineatza am ramas socata cind m-am trezit cu el la pat,mi-a povestit cu lux de amanunte tot ce-am avut,mi-a oferit solutii.Si-a rupt cca 20' pretioase din timpul lui sa vina sa-si vada o pacienta!Pina la ora aia,niciun alt medic nu venise la vizita.
Aaaa,si mi-a facut inclusiv externarea si mi-a dat maximul de zile de concediu medical.
Asta s-a intimplat pe 21 decembrie 2006.N-a trecut asa de mult timp de atunci!
Si nu pot sa nu fac mentiunea ca nu sunt vreun VIP,ruda-cunostintza de-a lui,sunt o pacienta obisnuita care la vremea respectiva incerca sa-si trateze infertilitatea,iar acum,asteapta cu mare drag venirea pe lume a unui bebelus scump.Tot in maternitatea spitalului Elias!
Am avut momente multe de deriva citind tot ce s-a scris,dar daca nu ma duc cu un gram de incredere,ajung sa clachez.
Imi place sa cred ca totul va decurge firesc si ca nu voi avea parte de ,,goangele sistemului''!
va pup pe toate care v-ati exprimat parerile si promit ferm sa revin cit de curind si cu impresiile mele personale vis-a-vis de acest spital!
Teodora
39 +
Mihnea Andrei
http://bd.lilypie.com/cr1Qp3.png
http://community.webshots.com/user/teodora_mihailescu
,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou
doxi spune:
Buna, dupa tot ce am citit tot la Elias am sa nasc pentru ca mi se pare mult prea tarziu sa imi schimb doctorul la 32 de saptamani cat am acum. Sper doar ca totul sa ie OK si sa stam cat mai putin acolo. Stie cineva daca mai exista rezervele de 50 EUR/noapte? Ca pachetul CMU - Elias este mult prea scump :(
Sanatate tuturor!
kay spune:
gudinde, ai zis-o mai bine decat toate postarile in 13 pagini ! foarte frumos ! da eu tot nu ma pot abtine sa zic ca Vladareau face manarii. pt ca face ! si da, ai dreptate, din 100 de cazuri, 60 hai 65 plecau acasa bine-merci !
mihailescu teodora, foarte mult succes ! nastere usoara si bebe super-super sanatos ! cat despre T, daca faci ceza, are o mana de aur ! el sau Ioana, rezidenta... ca la mine abia-abia se mai vede si a curatat atat de bine ca n-am avut decat 3 zile lohii, iar la 2 saptamania alergam ! dar daca nasti normal, asteapta-te sa vina doar sa prinda copilul ! atat il vezi ! si daca e moasa Mariana mai plinuta, spune-i ca o pupa Oana ! stie ea !
oana
de
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
kay spune:
doxi, nu cazarea e problema, ca e ok in saloanele normale. dar daca vrei, da, e 50 euro garsoniera... cu toate ca asistentele de la neonato erau taaaaare scarbite cand primeau cate un telefon de la garsoniere si trebuia sa duca un copil acolo... mai bine te duco sa ti-l iei. crede-ma ca stiu ce zic !
oana
de
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
kay spune:
ROG UN MODERATOR SA-MI EXPLICE DE CE AM PRIMIT AVERTISMENT, SI CHIAR PORTOCALIU. nu mi s-a dat nici o explicatie, m-am trezit cu cedeaza trecerea intors si fara niiiiiiiiiiiiiiiiiici o explicatie. am mai intrebat, dar nu mi s-a raspuns. eu in contiunare nu consider ca am scris nimic asa de rau, doar ca am zis ca am o aversiune fata de acea fata. e interzis sa ai aversiuni?
oana
de
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
gudinde spune:
quote:
Originally posted by kay
gudinde, ai zis-o mai bine decat toate postarile in 13 pagini ! foarte frumos ! da eu tot nu ma pot abtine sa zic ca Vladareau face manarii. pt ca face ! si da, ai dreptate, din 100 de cazuri, 60 hai 65 plecau acasa bine-merci !
mihailescu teodora, foarte mult succes ! nastere usoara si bebe super-super sanatos ! cat despre T, daca faci ceza, are o mana de aur ! el sau Ioana, rezidenta... ca la mine abia-abia se mai vede si a curatat atat de bine ca n-am avut decat 3 zile lohii, iar la 2 saptamania alergam ! dar daca nasti normal, asteapta-te sa vina doar sa prinda copilul ! atat il vezi ! si daca e moasa Mariana mai plinuta, spune-i ca o pupa Oana ! stie ea !
oanade
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
Kay
,Stiu ca face manarii. Si inca nu mici si finute, da a stiut sa se puna bine pe langa anumite persoane cu influenta ca sa-ai asigure spatele. Dar asta au facut multi, de la multe spitale. De asta am spus ca nu asta-i reprosez.
Ceea ce ii reprosez este modul cum se comporta cu pacientele medicilor care nu intra intre favoritii lui.
Pai, el ca sef de sectie ar trebui sa fie interesat de soarta tuturor pacientelor si sa fie primul care sa-l traga la raspundere pe dr. x sau y daca nu acorda suficienta atentie unui caz mai dificil. Iar in realitate Vladareanu pune in pericol viata unor paciente si/sau a copiilor lor pentru ca nu se intelege cu un medic.
Si pe langa plata politelor ar mai fi o raca si invidie profesionala si multe pe care sunt convinsa ca le sti si tu ... da nu se poate zice chiar asa totul pe forum.
Si repet: toate astea exista si in celelalte maternitati. Ideea este sa nu se astepte lumea ca daca naste la Elias cu siguranta nu i se poate intampla ceva ca la Giulesti sau Bucur sau mai stiu eu ce maternitate. Nu, Eliasul e o maternitate ca toate celelalte cu reusite, cu happy-end-uri, cu nedreptati, nereusite si horror story-uri.
mihailescu teodora,
si mamik si burtik
.Iti doresc sa stea bb in burtica pana vine Tutu inapoi, sa ai parte de dr. Marinescu la epidurala, sa fie moasa Mariana si sa ai o nastere frumoasa, usoara si rapida.
Si inca ceva: daca Doamne fereste se intampla inainte sa vina dr T. si iti aude urechiusa ca nu-s locuri in Elias te asezi pe-un scaun si le comunici suav
ca tu nu te misti si ca nasterea este conform legilor Romane o urgenta medicala. Adicatelea nu au voie sa trimita asa singurica pe bulevard prin traficul bucurestean o femeie in travaliu. Si s-o gasi un pat si pentru tine ca Vladareanu nu sta niciodata fara rezerve pentru cazuri "grave": vreo nevasta de fotbalist, politician, vedeta etc.Eu am un mare respect fata de medici ... da aia adevarati!