Spitalul ELIAS, orice vreti sa stiti.
Raspunsuri - Pagina 10
bitza037 spune:
Buna.
Mai fetelor,m-am ingorzit de ce am citit aici.Si cu atat mai mult ca sunt si eu pacienta unui dr. de la Elias,si anume dr. Strajean.Acest dr. in ce relatii este cu Vladareanu???Ca daca nu se inteleg bine sa presupun ca o sa innebunesc de grija cand io naste daca se medical vorbind se impune cezariana???
Kay, poate citesti si-mi spui si mie daca stii inc e relatii sunt??ca am uitat s ate intreb pe PM.
Ma bate gandul sa ma mut, dar unde o fi mai bine?????
Eu am o prietena care a fost pacienta lui Vladareanu si care ea i-a cerut sa-i faca cezarianza pentru ca-i era frica de nastere naturala.Si bineinteles, ca i-a facut la cate milioane a cotizat.Si atunci ma intreb cum de pe celelalte femei care chiar se impune sa li se faca ceza, nu le face si se intampla astfel de monstruozitati????Sa nu-ti vina sa-i strangi de gat????
A si inca ceva: mi s-a parut mie ceva in neregula cand am facut HSG-ul in luna aprilie, ca m-a tinut de la 8 dimineata pana la ora 1.30 pe hol ca nu este sala libera sa-mi faca hsg-ul.
Iar cand la 7 saptamani de sarcina cand m-am dus sa-mi ia sange pentru analize tot asa, am stat pe hol ,de fapt la rand, dar in rand intrau pacientele lui Valdareanu.IAr can mi-a venit randul m-a lasat pe scaun si asistenta a pelcat timp de o ora sa-si faca ea niste analize ca se simtea rau, avea o infectie urinara.Offf!!!!
IRINA
+13
http://bd.lilypie.com/dWtmp3.
ana_id spune:
buna
am intrat aici pt ca si eu am avut experiente.....ciudate cu elias-ul. Am avut mai multe sarcini oprite din evolutie , toate constatate de dl.Parvu. acum stau sa ma intreb daca erau chiar oprite din evolutie sau......nici nu vreau sa ma gandesc.
motivul pt care am intrat este pt ca intre timp, dintr-o intamplare am descoperit ceea ce eu consider un adevarat spital: SPIT6ALUL JUDETEA ILFOV(fostul Titan).am fost socata de profesionalismul oamenilor de acolo, de doctorii care iti explicau fiecare lucru, care aveau rabdare sa stea de vorba si impreuna sa puna cap la cap toate analizele, de asistentele care erau mereu cu zambetul pe buze , care raspundeau la tot ce le intrebai.....de cand incerc eu sa am un bb(adica de mai bine de 5 ani) n-am vazut in viata mea asa ceva. m-a socat , in sens pozitiv, modul in care Doctorii(pentru ca isi merita din plin numele scris cu litera mare) inteleg sa se ocupe de pacient, aparatura performanta, curatenia, totul
tot respectul pentru Dr Tarig care are rabdare de fiecare data cand imi vinee cate o idee si il sun, pt ca ma suna sa vada cum imi merge cu tratamentul si cum ma simt.
sper ca v-am fost de ajutor
diana
irinouka spune:
kay, nu te mai lasa influentata de postarile malitioase sau apartinand, pur si simplu, unor persoane care nu inteleg mesajul pe care incerci sa il transmiti.
ma alatur si eu fetelor care iti multumesc pentru capitol. mi-a deschis ochii asupra unor lucruri pe care n-as fi avut cum sa le cunosc pe alte cai. experienta de gravida care are medicul la un anumit spital nu te ajuta sa afli astfel de detalii. dintr-o ecografie, un control si o analiza de sange nu ai cum sa iti dai seama ce atmosfera e la maternitate, de cat respect ai parte, cat de buna sau proasta e sectia de neonatologie si ce dume dau medicii, inclusiv cel care se ocupa, aparent foarte profi, de tine.
odata ce am dat cu ochii de ce ai scris, n-am mai putut sta linistita si nu imi dau seama cum ar putea cineva sa continue sa se duca la elias cu maxima seninatate. mi-am schimbat si medic si spital si in clipa in care am facut asta m-am simtit mult mai usoara si impacata. stiu ca probleme pot aparea si in noua situatie dar macar vor fi altele decat cele pe care am avut sansa sa le evit la elias.
va tin pumnii in continuare, tie si soniei!
irina
25+ 
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/
http://bd.lilypie.com/APump3.png
kay spune:
Papadie? de ce am primit avertisment? ce am facut? doar ca m-am exprimat catre o persoana care scris ceva rau? nu-mi vine sa cred. deci nu-mi vine sa cred ! atacul la persoana ascuns nu se pedepseste? chiar credeti ca am fost rau intentionata? ca i-am urat sa aiba un copil sanatos? sa nu treaca prin ce am trecut eu? daca ea e rea si insensibila, eu ii doresc binele. nu inteleg, poate imi explica cineva.
oana
de
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
50.000 euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com
mai trebuie 20.000 euro !
kay spune:
imi pare rau ca am deschis acest subiect. foarte rau. nu era pt persoane ca numeioana. era pt oameni deschisi, care vor sa vada lucurrile asa cum sunt. daca exista vreo persoana careia nu-i place ce vede, are libertatea sa NU MAI CITEASCA !!! eu nu consider ca am scris nimic rau. si mi-am cerut scuze. doar pt Papadie, nu ca as crede ca am gresit cu ceva. am fost atacata ascuns si am ripostat. trebuia sa tac? poate ca da.
multa sanatate, nasteri usoare si copii super-sanatosi !!!
OANA
oana
de
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
50.000 euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com
mai trebuie 20.000 euro !
An@ spune:
Sunt colega de odisee cu Kay, ii stiu povestea si in plus am nascut tot la Elias cu putin inaintea ei (in mai).
DA, ESTE ADEVATAT TOT CE A SCRIS DESPRE ELIAS! mai vreau copii, m-am inteles bine cu dr pe perioada sarcinii, DAR NU AS MAI NASTE LA ELIAS!!!
Eu sunt miniogna si dr mi-a tot spus ca poate trebuie cezariana. eu am preferat natural. Dar la nastere desi eram dilatata maxim, cu epidurala, cu membranele rupte de 9 ore copilul nu cobora. Dr meu il tot chema pe Filipescu sa-i arate ca nu pot naste natural. Si Filipescu tipa pe acolo: "Pune-o sa se screme". Pana la urma a venit el, dezbracat pana la brau (deci fara halat, fara camasa) ca un macelar si dupa chinuri groaznice copilul a fost scos cu forcepsul (vacuum nu a mers ca a incercat si cu ala), a ranit-o putin la frunte si am stat (si inca mai stau) stresata sa nu fie afectata. M-a taiat ca pe porc, de a cusut dr la mine 2 ore jumate. Nu mai spun cum mi-a vorbit in timpul nasterii.
Am avut contractii toata sarcina si am fost stresata ca nasc prematur. ELIAS nu este spital care sa fie pregatit pt prematuri. Prin lege le este interzis sa primeasca gravide la nastere daca au mai putin de 34 sapt.
In salon cu mine era 2 mamici: la una ii orbise copilul la un ochi din cauza unei infectii descoperite tarziu (adica la cateva zile de la nastere) si la alta era sa-i moara in brate in timp ce-l alapta tot din cauza unei infectii /complicatii la plamani (nu fusese aspirat bine parca).
DA, asistentele de la neonato sunt niste proaste si intepate. Si trebuie sa dai bani pt orice mic ajutor ai nevoie. Nu va zic cum gaseam copiii cand mergeam la alaptat (ca eu ma mai duceam intre orele de program): unul avea o tetina infundata cu pansament in gura si sprijinita cu un scutec sa nu-i cada ddin gura sa plnga sa le deranjeze. Stateau toata ziua la barfa si puteai sa mori cu copilu in brate, sau sa ai nevoie de ceva.
DA, si eu am vazut copilul taiat pe frunte la cezariana.
Din 10 mamici cate eram la alaptat, la 6 le fusese scos copilul cu forcepsul sau vacuum, vreo 2 aveau cezariana si restul nascusera normal. Cum vi se pare proportia?
Aaaaaaa, am uitat: cand am nascut eu era aglomeratie si in sala in care eram imobilizata la pat cu epidurla asteptand sa nasc au adus masa si tot tacamul si am asistat lA o nastere in direct cu tipete, mult sange si tot. Va imaginati cum a fost asta pt moralul meu?
Nici Kay si nici eu nu am scris astea ca sa va speriem sau ca avem ceva personal cu ELias. Fiecare naste unde vrea si alege ce vrea. Noi doarm am povestit experientele noastre. Mie mi-ar fi placut sa stiu dinainte toate bubele astea. M-ar fi pus pe ganduri.
Si NU E SUFICIENT SA AI UN DR BUN SI DE INCREDERE (eu am avut), DACA SPITALUL E CUM E!!
An@
gudinde spune:
bitza037,
Am sa incerc sa-ti spun eu ce stiu despre Strejean. Este un medic bun, isi da interesul dar sper ca esti pregatita financiar foarte bine caci este un medic foarte scump. Nu este genul de medic la care dai cat ai.
In legatura cu intrebarea ta referitoare la cum se intelege cu Vladareanu .... este OK in sensul ca Vladareanu nu ii este nas cum ii e lui Filipescu, dar nici nu are fata de el aversiunea care o are fata de Tutunaru.
In schimb asa cum a relatat si An@, in Elias este o problema daca ai nevoie de cezariana.
Stiu o pacienta a dr. Strajean care a nascut acum un an la Elias si a obtinut acordul lui Vladareanu pt cezariana dupa ce nu a functionat inducerea. Copilul a avut aproape 5 kg. Si ma intreb daca ar fi functionat inducerea acel copil putea fi nenorocit pe viata din cauza unei nasteri naturale? Poate da, poate nu ... dar oare nu era riscul cam mare?
Cu siguranta exista si multe happy-end-uri, multe mamici foarte multumite de Elias. Dar, cum spunea si An@ sunt unele aspecte care nu prea erau cunoscute despre acest spital si pe care o graviduta ar trebui sa le cunoasca pt a face o alegere in cunostinta de cauza.
gudinde spune:
quote:
Originally posted by An@
Sunt colega de odisee cu Kay, ii stiu povestea si in plus am nascut tot la Elias cu putin inaintea ei (in mai).
DA, ESTE ADEVATAT TOT CE A SCRIS DESPRE ELIAS! mai vreau copii, m-am inteles bine cu dr pe perioada sarcinii, DAR NU AS MAI NASTE LA ELIAS!!!
Eu sunt miniogna si dr mi-a tot spus ca poate trebuie cezariana. eu am preferat natural. Dar la nastere desi eram dilatata maxim, cu epidurala, cu membranele rupte de 9 ore copilul nu cobora. Dr meu il tot chema pe Filipescu sa-i arate ca nu pot naste natural. Si Filipescu tipa pe acolo: "Pune-o sa se screme". Pana la urma a venit el, dezbracat pana la brau (deci fara halat, fara camasa) ca un macelar si dupa chinuri groaznice copilul a fost scos cu forcepsul (vacuum nu a mers ca a incercat si cu ala), a ranit-o putin la frunte si am stat (si inca mai stau) stresata sa nu fie afectata. M-a taiat ca pe porc, de a cusut dr la mine 2 ore jumate. Nu mai spun cum mi-a vorbit in timpul nasterii.
Am avut contractii toata sarcina si am fost stresata ca nasc prematur. ELIAS nu este spital care sa fie pregatit pt prematuri. Prin lege le este interzis sa primeasca gravide la nastere daca au mai putin de 34 sapt.
In salon cu mine era 2 mamici: la una ii orbise copilul la un ochi din cauza unei infectii descoperite tarziu (adica la cateva zile de la nastere) si la alta era sa-i moara in brate in timp ce-l alapta tot din cauza unei infectii /complicatii la plamani (nu fusese aspirat bine parca).
DA, asistentele de la neonato sunt niste proaste si intepate. Si trebuie sa dai bani pt orice mic ajutor ai nevoie. Nu va zic cum gaseam copiii cand mergeam la alaptat (ca eu ma mai duceam intre orele de program): unul avea o tetina infundata cu pansament in gura si sprijinita cu un scutec sa nu-i cada ddin gura sa plnga sa le deranjeze. Stateau toata ziua la barfa si puteai sa mori cu copilu in brate, sau sa ai nevoie de ceva.
DA, si eu am vazut copilul taiat pe frunte la cezariana.
Din 10 mamici cate eram la alaptat, la 6 le fusese scos copilul cu forcepsul sau vacuum, vreo 2 aveau cezariana si restul nascusera normal. Cum vi se pare proportia?
Aaaaaaa, am uitat: cand am nascut eu era aglomeratie si in sala in care eram imobilizata la pat cu epidurla asteptand sa nasc au adus masa si tot tacamul si am asistat lA o nastere in direct cu tipete, mult sange si tot. Va imaginati cum a fost asta pt moralul meu?
Nici Kay si nici eu nu am scris astea ca sa va speriem sau ca avem ceva personal cu ELias. Fiecare naste unde vrea si alege ce vrea. Noi doarm am povestit experientele noastre. Mie mi-ar fi placut sa stiu dinainte toate bubele astea. M-ar fi pus pe ganduri.
Si NU E SUFICIENT SA AI UN DR BUN SI DE INCREDERE (eu am avut), DACA SPITALUL E CUM E!!
An@
An@,
Eu cred ca ar trebui sa spui cum ti-a vorbit la nastere. Intra tot la capitolul sa stiti cum se poate comporta personalul Elias cand nu esti vedeta.
Cand a nascut Monica Columbeanu, dr. Filipescu era in studioul B1 TV si tin minte ca a mentionat ca el respecta decizia pacientelor lui ca femei sa aleaga cezariana, dar sigur ca incurajeaza nasterea naturala.
irinouka spune:
dragelor, eu sunt (pardon, eram)pacienta lui filipescu si tot nu mai am incredere sa ma duc la elias...
in alta oridine de idei...
nu cred ca trebuia avertizata kay. imi pare rau, dar asta cred si simt. si mi se pare nedrept sa se renunte la acest capitol iar ea sa fie facuta sa se simta ultimul om pt ca a incercat sa avertizeze si pt ca a facut-o cu patima. ar fi aberant sa nu pui patima si sa nu te inflacarezi cand vorbesti despre lucruri care, in definitiv, ti-au afectat direct copilul.
nu cred nici ca numeioana a vrut sa atace. doar ca a reactionat cu neincredere si pe principiul ca "oricat de rau e, se poate sa fie si mai rau". suntem colege la mamici de ianuarie-februarie si am si vazut-o scriind la un moment dat ca ea se multumeste mereu cu mai putin. dar nu are rautati.
in plus, uitam ca in ceea ce scriem se pierd nuante sau credem ca prindem nuante care de fapt nu exista. fara intonatie, fara mimica etc riscam sa ne intelegem uneori gresit si uite ce poate sa iasa.
asta am avut de spus. :-(((
va pup si va doresc numai cele bune.
p.s. ana@, horror faza cu filipescu!!! la fel ca tot restul povestii tale. aveti grija de voi!
irina
26+ 
irinouka spune:
a, am uitat!!!
ieri a nascut la elias, cu marele vladareanu, sotia purtatorului de cuvant al presedintiei. Cu CEZARIANA, anestezie rahi, cu sotul alaturi, cu floricele pe campii, camere foto, taiat buric, aplauze ca la CC al PCR si fara niciun fel de problema medicala care sa nu o recomande pt nasterea normala.
irina
26+