Cam la ce suma se ridica un divort???
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
gaby76 spune:
Parerea mea e ca la divortul de comun acord nu-ti trebuie avocat. Eu am platit in 2002 6 mil. si avocatul a depus o cerere la judecatorul de serviciu iar acela a fost considerat ca fiind primul termen (nu merita atatia bani dar n-am shtiut ce e de facut). Mai e de platit o chitanta la CEC.
Nu trebuie chinuit copilul pana la majorat pentru ca el nu intelege nimic si va avea probleme. Cel mai bine e sa fie liniste. Si vei fi si tu mai linistita (nu in prima faza dar pe urma vei vedea).
Trebuie sa te gandesti si la tine, la anii care-i pierzi stand legata de un om cu care nu mai ai nimic de impartit.
Capul sus!!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Diana_b spune:
Offf, iaca-ma si eu pe aici cu intrebari.
Presupunand ca ambii vom fi de acord cu divortul (in mare suntem dar inca nu am discutat in amanunt), dar avem un copil minor, ce complicatii vor fi? Ca inteleg ca nu poate fi vorba in acest caz de cale amiabila.
Am gasit altundeva asta:
quote:
Ambii soti sunt de acord ca mariajul lor nu mai poate continua. In cazul in care partile au copii minori sau nu a trecut un an de la data incheierii casatoriei, sotii pot solicita instantei sa pronunte o hotarare nemotivata. Ei trebuie sa faca dovada (cu inscrisuri si martori) ca a devenit imposibila continuarea casniciei lor.
Ce-s alea inscrisuri? Cum sa fac dovada cu inscrisuri? Adica sa aduc dovada biletele cu injuraturi schimbate intre noi? Ca hai, cu un pumn as face dovada ca nu mai suntem compatibili, dar zau ca nu inteleg cu inscrisurile. Poate ma iluminati voi. De abia acum incep sa descifrez tainele divortului asa ca fiti blanzi :)
Diana si
![](copilas.gif)
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
Siminaf spune:
Or fi crescut taxele acum, dar pe mine nu m-a costat decit exact cit am platit la dactilografa de la tribunal sa-mi scrie toata petitia si taxa de infatisare (sau cum s-o chema), mai mult simbolica. E drept ca nu erau copii de impartit, dar parca totusi sint cam mari taxele acum.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by Diana_b
Presupunand ca ambii vom fi de acord cu divortul (in mare suntem dar inca nu am discutat in amanunt), dar avem un copil minor, ce complicatii vor fi? Ca inteleg ca nu poate fi vorba in acest caz de cale amiabila.
Am gasit altundeva asta:
quote:
Ambii soti sunt de acord ca mariajul lor nu mai poate continua. In cazul in care partile au copii minori sau nu a trecut un an de la data incheierii casatoriei, sotii pot solicita instantei sa pronunte o hotarare nemotivata. Ei trebuie sa faca dovada (cu inscrisuri si martori) ca a devenit imposibila continuarea casniciei lor.
Ce-s alea inscrisuri? Cum sa fac dovada cu inscrisuri? Adica sa aduc dovada biletele cu injuraturi schimbate intre noi? Ca hai, cu un pumn as face dovada ca nu mai suntem compatibili, dar zau ca nu inteleg cu inscrisurile. Poate ma iluminati voi. De abia acum incep sa descifrez tainele divortului asa ca fiti blanzi :)
Diana siMircea (2.01.2004)
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
Diana,
![](floare.gif)
Divortul cu copii, din culpa comuna, nu se poate pronunta dintr-o singura infatisare - va trebuie minim doua.
Este suficient un martor (oricine, unul din parinti, un prieten, cunostinta, orice) - care sa spuna ca stie situatia si ca intr-adevar, nu se mai poate remedia.
Sa va puneti de acord asupra custodiei - si dreptul de vizita.
Adina + Olivia Q1.04
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Inca ceva: este de preferat divort din culpa comuna intrucat se desfasoara foarte rapid si civilizat. Daca doresti sa dovedesti culpa celuilalt, iti trebuie o gramada de probe, martori, balacareala...cel mai bine e s-o faceti curat, din culpa comuna.
Adina + Olivia Q1.04
Lona spune:
quote:
Originally posted by Diana_b
Am gasit altundeva asta:
quote:
Diana siMircea (2.01.2004)
Inscrisuri pot fi certificate medico-legale, alte certificate medicale care arata afectiuni din pricina carora casatoria nu mai poate fi continuata (am vazut o astfel de hartie care confirma impotenta sotului, dar cele mai frecvente sunt bolile mintale care se manifesta cu violenta), procese-verbale de amenda pentru violenta domestica etc.
Anca Vlad spune:
quote:
Nu-ti fa probleme de inscrisuri. Ei prin asta inteleg in primul rand actele de identitate, certificatul de casatorie, certificatul de nastere al copilului. Vor mai fi apoi adeverintele de venit ale voastre si raportul de la ancheta sociala. Daca ai si alte probe bine, daca nu nu e obligatoriu ca unul sa fie nebun sau barbatul sa fie impotent ca sa divortati. Daca va intelegeti si aveti un martor comun care sa confirme ca nu va mai intelegeti si ca tu esti capabila sa cresti copilul (mai ales asta, deci sa fie o persoana care cunoaste si copilul si familia), mai trebuie ancheta sociala facuta la domiciliul ambilor sau doar al tau si nu sunt deloc complicatii. Imi pare rau ca ati ajuns aici dar pe calea asta se rezolva si repede si fara traume.
Si eu am divortat (fara copii, prin acord, a durat 1-2 minute). Dar am vazut si cupluri care nu se intelegeau si se luptau cu avocati si martori si scandal... nu doresc nimanui sa treaca prin asta!
Gabi_K spune:
al meu a costat 500 RON, suma asta a fost ceruta de avocat anul trecut in iulie, inainte de prima infatisare, fara ca el sa stie, cat va dura tot divortul.
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze
Totul despre alaptat!
ane2200 spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Diana,imi pare rau ca ati ajuns si voi aici.
Divortul cu copii, din culpa comuna, nu se poate pronunta dintr-o singura infatisare - va trebuie minim doua.
Este suficient un martor (oricine, unul din parinti, un prieten, cunostinta, orice) - care sa spuna ca stie situatia si ca intr-adevar, nu se mai poate remedia.
Sa va puneti de acord asupra custodiei - si dreptul de vizita.
Adina + Olivia Q1.04
La mine s-a terminat intr-o singura infatisare - fiecare parte cu martorul propriu si m-a costat 600 lei. E adevarat, am mers cu temele facute - ne-am inteles asupra custodie, a programului de vizita, a pensiei alimentare si aveam tranzactia facuta, pe care am semnat-o in fata judecatoarei. Acum astept sa-mi vina hotararea de divort.
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
noi2 spune:
Eu am avut divortul vineri, a fost de comun acord, si fara minori.M-a constat 1000 RON , avocata este una dintre cele mai scumpe din oras ( dar asta am aflat ulterior), decat m-am prezentat in ziua stabilita, dumneaei a spus decat ca solicita desfacerea casatoriei de comun acord, atat si nimic mai mult.Probabil ca m-ar fi costat mult mai putin la altcineva, dar am preferat sa merg " la sigur", si cred ca a meritat.Cred ca va redacta si partajul in aceeasi suma.
O zi buna tuturor.
..shi te iubesc...