Despre subiectele mamut de la Parintii intreaba ..

Despre subiectele mamut de la Parintii intreaba .. | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Inteleg ca ultimele reguli spun ca daca se discuta despre un topic, sa se discute numai in cadrul unui post imens ca sa existe informatie completa pentru cine doreste sa afle totul despre un anumit subiect.

Dar mie mi s-a intimplal urmatorul lucru neplacut de mai multe ori. Am postat un subiect cu o intrebare despre scaune de masina, cineva a apucat sa imi raspunda la subiect, pe urma a venit moderatorul si a mutat topicul meu la topicul mamut. Dar la care nu imi raspunde nimeni pentru ca nu il citeste nimeni, acolo se vorbeste cumva general, nu stiu de ce dar asta se intimpla, nu e nimeni curios de intrebarea mea. Pentru ca nu se vede intrebarea mea in numele topicului, nu stiu. Nu mi se raspunde la intrebarile mutate la topicul "Scaune de masina" sau "Strabismul" in schimb mi se raspunde la intrebari "Ce scaun de masina pentru bb de 2.5 ani".

Eu am urmatoarea sugestie pentru subiectele de genul asta. Sa fie mutate in topicul mamut, dar nu de la inceput, ci dupa 3-4 zile, sa i se dea ocazia topicului nou sa fie citit de mai multi.

Eu cred ca scopul forumului este discutia libera si schimbul de informatii in format liber, nu poate sa deranjeze un topic activ despre ceva un timp, cu posibilitatea sa fie mutat ulterior la topicul generalist.

Eu am deschis sugestia asta pentru ca mi se intimpla a doua sau a treia oara.

Multumesc.

Simona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Adevarul e discutiile mor cand sunt mutate la subiectele mamut.
Eu am mai spus, intru sa dau un raspuns la un subiect cu titlu sugestiv, dar nu intru mai deloc la subiectele mamut, pentru ca nu am timp si nici curiozitate sa vad ce s-a mai postat in ultimele 24 de ore.
Si e mai ales descurajant pentru userii noi care cred ca inteleg si mai greu cum se justifica inchiderea subiectului lor. Ei vin pe forum in cautare de raspunsuri si se trezesc cu subiectul mort in cateva ore. Ca revin sau nu pe forum, asta e o fata a problemei, dar mai trist e ca in felul asta nu primesc raspunsuri atunci cand chiar au nevoie de ele.
In plus mi se pare ca moderatorii fac o munca sisifica, citesc subiectele, le muta unde le e locul, dar nu beneficiaza mai nimeni de munca asta. Deci e o regula care nu are un rezultat si care nu aduce satisfactie nimanui, nu ar trebui rediscutata din timp in timp?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

De acord. De cele mai multe ori ignor si eu subiectele astea.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Topicurile respective contin zeci de pagini de informatii care nu degeaba sunt stocate.
Sirimie daca citeai acolo vedeai ca s-a spus de cel putin 3 ori ce scaun de masina este indicat la 2.5 ani. si mai ai 4 raspunsuri noi. de fiecare data se dau aceleasi raspunsuri.
asta este regula impusa pentru ca altfel la Parinti ar fi o groaza de subiecte cu aceeasi tema. si este mult mai greu sa stam sa cautam din nou la 3-4 zile subiectele.
userii noi cand au subiectele inchise si mutate citesc subiectele din index si gasesc informatiile cautate.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Roxana, exista raspunsuri numai la o parte din intrebari. Eu am intrebat si de ce sa ma feresc cind cumpar un scaun, intrebarea asta nu are nici un raspuns.

Am avut noroc de data asta si mi s-a raspuns la intrebari, nu la fel s-a intimplat si inainte (la topicul de vaccinuri, mi-am amintit acum). Continui sa cred ca daca ar fi fost un topic separat as fi avut mai multe raspunsuri.

Sint de acord ca se dau aceleasi raspunsuri. Eu personal am scris de o gramada de ori acelasi lucru pentru intrebari puse de diferite mamici. Dar nu vad un lucru rau in asta. Userii noi nu stiu sa foloseasca optiunea de cautare de la inceput, eu personal nu am stiut de la inceput, am descoperit-o mai tirziu - si sincer nici acum nu stiu pe deplin cum functioneaza, nu imi merge intotdeauna.

Oricit de mare ar fi politia tot apar topicuri noi in care se intreaba acelasi lucru. Si nu inteleg de ce asta nu e bine, se discuta o gramada de prostii la alte sub-forumuri fara zgircenie pentru spatiul pe disc sau alte resurse.

Cred ca efortul de a intretine un topic mamut este pentru adunarea la un loc a unor informatii de referinta, utile in orice context. Mi se pare un lucru foarte bun asta, dar cred in acelasi timp ca trebuie sa existe mai multe flexibilitate pentru topicurile noi cu acelasi subiect. Si ca oricine are nevoie de o informatie utila rapid ar trebui sa fie lasat sa o primeasca la topicul propriu.

Si ca un downside - exista intrebari care se repeta despre cit trebuie sa manince un bebelus, sau despre constipatie etc. Cele mai norocoase, cu cele mai multe raspunsuri, sint cele care nu au un topic mamut la care sa fie mutate. Garantat.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

wow, politie! ce termen minunat. nu a zis nimeni ca "nu e bine" sa apara subiecte noi, doar ca ele fiind in adunate impreuna este mai usor de gasit o informatie.
subiectele in care se cere ajutor sau este luata in discutie o problema medicala sunt lasate la locul lor.
ai intrebat de ce sa te feresti: scrie cred tot de vreo 4 ori ca nu trebuie sa aiba husa de poliester, ci de bumbac.
spui ca userii noi nu stiu sa foloseasca cautarea. userii vechi stiu sa o foloseasca dar nu o fac.
sectiune de Parintii intreaba este cea mai stufoasa dupa aspirante. deci aici si acolo se incearca sa se faca ordine. care se va tine in continuare cu toate eforturile noastre. pentru ca de aceea nu merge cautarea sau se intampla alte probleme pe server, din cauza ca este teribil de aglomerat.

Roxana

Mergi la inceput

Sper totusi ca am reusit sa te conving ca eu apreciez efortul ca toata informatia sa existe intr-un singur loc, doar ca nu cred ca este metoda cea mai buna. Si asta pentru ca asa e specificul, raspunzi usor la citeva posturi dar nu raspunzi la un topic mamut cu sute de posturi.

Cred ca o re-gindire a situatiei si a solutiei ar fi benefica pentru toti. Nimeni nu detine adevarul absolut sau solutia absoluta pentru oricine sau orice.

Cit despre "politie", nu am intentionat sa scriu un cuvint tare. E o "realitate cruda " care trebuie sa existe pentru ca altfel ar fi si forumul asta ca si altele, cu un nivel mult mai scazut. Eu apreciez politia care se face aici.

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by roxanaz

wow, politie! ce termen minunat. nu a zis nimeni ca "nu e bine" sa apara subiecte noi, doar ca ele fiind in adunate impreuna este mai usor de gasit o informatie.

Periodic apar useri vechi si noi care spun ca sunt nemultumiti ca li se inchid subiectele, ca nu au timp sa frunzareasca un topic mamut, ca motorul de cautare merge aiurea, ca nu gasesc exact informatia pe care o cauta, etc. Asta nu cumva inseamna ca NU "este mai usor de gasit o informatie"?
Si crede-ma ca munca voastra poate fi usor perceputa ca "politie", si asta nu o spun cu intentia de a ofensa. Dar cand vad un subiect nou despre ...diversificare, sa zicem... ma intreb cate raspunsuri are sansa sa primeasca pana cand este observat si inchis, mutat si inabusit, practic.
In plus informatia pe care voi o stocati cu grija poate sa fie invechita, sunt postari din 2005, din 2006, azi un medicament e sigur si recomandat, maine poate sa fie retras, la fel ca si alte produse.
Si mai e si alt aspect, parintii intreaba si au nevoie de feed-back, altfel ar citi un articol oarecare de pe net, insa ei au nevoie si de sprijin, de senzatia ca ii baga cineva in seama. De aia e forum de discutii, nu?
Dar chiar nu inteleg, sa zicem ca voi oferiti un serviciu. Clientii se plang in mod frecvent ca acel serviciu nu da rezultate. Nu va intrebati niciodata daca nu e nevoie sa schimbati ceva?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

de ce nu se sterg mesajele mai vechi de 2 - 3 ani.. oricum nimeni nu merge sa le citeasca in urma sunt convinsa de asta. Sau sa le stocati undeva pe un alt server...

Mergi la inceput

Vroiam si eu sa zic despre informatiile vechi care nu mai sint de actualitate.

Mamicile noi carora nu le convine poate merg pe alte forumuri.

Despre Andrei

Mergi la inceput

In plus, motorul de cautare nu functioneaza intre 10 si 16.

Despre Andrei

Mergi la inceput