As innebuni daca ceva s-ar intampla...
Raspunsuri - Pagina 2
Lorenyy spune:
Va multumesc foarte mult ptr incurajari fetelor,ma simt mai bine acum,sincer imi era oarecum jena sa-mi intreb cele cateva prietene pe care le am daca si ele au trecut prin astfel"de faze".Cateodata ma obsedeaza gandul"ca daca s-ar intampla ceva cu mine??!!"ce se v-a intampla cu puiutul meu??
Inca o data,mii de multumiri dragele mele,sa ne creasca frumosi si sanatosi copiii nostri,sa fim mandri de ei,cand vom avea lacrimi in ochi,sa fie numai lacrimi de FERICIRE!!
principe spune:
chiar te gindesti "continuu,fiecare minut" ?
daca da,cred ca nu este prea sanatos,daca te gindesti sporadic,cred ca este normal.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Criss75 spune:
quote:
Initial creeata de Lorenyy
Sunt paranoica deja...Imi vine sa plang continuu,fiecare minut care trece ma gandesc...Daca s-ar intampla ceva cu fetita mea??Are 8 luni si jumatate..Frumoasa lui mama...vioaie,atat de plina de viata...Atat de mult o iubesc,nu exista secunda sa nu ma gandesc la ea,ingerasul lui mama,dorit atat de mult!Seara cand ma pun in pat,cu atata frag ma uit la ea,imi vine sa o iau din patutul ei,s-o strang la piept,sa o iubesc,sa o smotocesc..V-am spus,sunt paranoica.De multe ori imi trece prin minte??!!!Daca se intampla ceva cu ea,nu as mai putea trai,sigur as ajunge la gandul sinuciderii..Va rog,spuneti-mi ca sunt normala,sa nu-mi mai fac griji,ca toate treceti prin asta,si va ganditi ce as face daca...!!??
Stai linistita, esti normala . Cred ca toate mamicile trecem prin asta. Si eu aveam perioade cand imi imaginam fel de fel de scenarii, ma gandeam ca incep sa innebunesc. Mai ales dupa ce doi ani am stat cu puiul meu acasa, si apoi m-am intors la serviciu si mi-am lasat copilul cu soacra. Sunam de 10 ori /zi acasa sa vad ce face Alex. Apoi incet incet m-am obisnuit cu gandul ca viata isi urmeaza cursul firesc, si ca nu pot sta vesnic langa copilul meu, ca trebuie sa mai fac si altceva. Si acum pot spune ca sunt paranoica, desi copilul meu a crescut, merge la gradi, dar nu sunt pe deplin linistita decat atunci cand stiu ca e langa mine.
Criss si Alex
pisi_ella spune:
He, he....Da, fetele care ti-au zis sa mai faci un bb au perfecta dreptate! Asa a fost si la mine...la primul copil, la Emma...eram ff exagerata, o pazeam cat se poate de bine sa nu care cumva...MI se parea ca lumea dinafara urmareste sa-i faca rau copilului...si mie...Numai eu si ta-su stiam ce si cum...restul habar nu aveau, inclusiv bunicii...toti ii puteau face rau (voit sau nu) Si o feream de toti si de toate...Nu suportam sa o ia altcineva in brate...sa o pupe...inafara de mine si de ta-su. De multe ori ma enervam rau la o vorba aruncata in vant in ceea ce-o priveste...Le-am purtat pica socrilor aproape 1 an ca au venit la noi si erau putin raciti (la sfarsit de raceala) si mi s-a imbolnavit fata (5 luni pe atunci) ....Si cate si mai cate...Ce sa mai zic ca ma trezeam noaptea de n ori sa vad daca mai respira....si asta chiar si dupa 1 an...
Insa, de cand l-am nascut si pe Matei, s-a schimbat treaba...Ma rog,tot am unele ganduri, ca orice mama....dar nu mai sunt in halul ala de disperata, ca pe vremea cand o aveam numai pe Emma. Foarte bine a explicat Bird70 ce si cum. E foarte bine pentru toata lumea sa fie doi....sau , ma rog, CEL PUTIN doi Pai daca nu-l aveam si pe Matei...cred ca o sufocam pe Emma, asa posesiva eram....si paranoica, asa cum zici tu
In ceea ce ma priveste, sunt singura la parinti, si crede-ma....am simtit pe pielea mea grija EXAGERATA a maica-mii...si paranoia ei ...
DEci uite ce zic eu, nu te mai gandi la prostii, de ce sa te gandesti la rele daca fata-i bine, sanatoasa? Sa stii ca, pe masura ce creste copilul, iti va pieri din angoasa asta, pe care orice mama de bb mic o are, mai mult sau mai putin. Bucura-te de ea si lasa gandurile negre. de ce sa-ti intuneci mintea cu ele? Nu te poti controla deloc? Zici ca in fiecare minut te gandesti la rele...NU se poate! Sper ca exagerezi...
Si, pe viitor....gandeste-te serios la bb 2! Mamicile cu 2 copii inteleg foarte bine ce si cum ...
_Ella, Emma & Matei
Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
kay spune:
Lorenyy, eu te inteleg ! dar la mine e alta situatie. Fetita mea POATE MURI IN ORICE MOMENT ! dar, cu toate astea eu ma bucur de fiecare clipa cu ea ! si noaptea ma trezesc sa vad daca mai respira, daca nu e vanata, daca nu sunt cu ea o ascult la interfon daca respira, cat despre a o lasa cu altcineva, s-a intamplat o sg data si atunci numai la telefon cu bunica am stat. deci eu te inteleg. dar gandeste-te ca puiul tau e perfect sanatos si nu ai de ce sa-to fie frica ! as aca de cate ori ti-e frica, gandeste-tre ca sunt alti copii care chiar sunt in pericol si multumeste-i lui Dumnezeu ca e sanatoasa !!!
pup si multa fericre !
oana de Sosonica 6.06.2007 asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
50.000 euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com
mai trebuie 20.000 euro !
Elise spune:
probabil daca ai mai multi copii te mai relaxezi in sensul ca deja stii etapele, pericolele, cum sa reactionezi in situatii de criza... ai mai trecut prin asta.
De exemplu, eu m-am blocat cind a varsat prima data bblisa - ne uitam stupefiate eu la ea si ea la mine. Deja a doua oara am reactionat mai bine, stiam ca i s-a mai intimplat si n-a patit nimic, nu ne-am mai speriat asa.
Elise & BBLisa
ina_nz spune:
Cred ca ai o forma usoara de depresie postnatala. Trece. Toate am avut :))))
Si da uneori si mie mai imi trec ganduri d'astea.....dar le alung si nu le las sa ma disturbe
Iar la faza ce se intampla cu copilul daca eu patesc ceva......ei bine ne-am facut asigurari serioase de viata si testament unde se declara exact ce vrem sa se intample cu el pana la majorat. Suna macabru da e mai bine asa.
Ina
Lemoni spune:
Esti perfect normala . E drept si mie mi-a trecut abia cand am avut al doilea copil asa cum spun si fetele!E timpul pt un fratior poate!
tora97 spune:
mie nu mi a trecut!!! Si acum mi se stringe inima de teama nejustificata!!!
in primele 2 luni visam si ma zbateam noapte de noapte, ca nu o mai am pe micuta.. ovi ma trezea si mi spunea ca Dumnezeu nu ne a dat o spre a ne o lua!!!
Acum nu mai visez, dar temeri tot am!!!!!
Este atit de minunata, de .... dumnezeiasca. Sincer, ma gindesc la ce pacate as fi putut face pt a fi pedepsita intr un asemenea fel... si imi intorc fata catre biserica si il rog pe Nenea Mare sa mi o aibe n grija si sa aibe mila de mine, apoi Ii multumesc pt asemenea Dar.....
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
zepellina spune:
quote:
Originally posted by tora97
mie nu mi a trecut!!! Si acum mi se stringe inima de teama nejustificata!!!
in primele 2 luni visam si ma zbateam noapte de noapte, ca nu o mai am pe micuta.. ovi ma trezea si mi spunea ca Dumnezeu nu ne a dat o spre a ne o lua!!!
Acum nu mai visez, dar temeri tot am!!!!!
Este atit de minunata, de .... dumnezeiasca. Sincer, ma gindesc la ce pacate as fi putut face pt a fi pedepsita intr un asemenea fel... si imi intorc fata catre biserica si il rog pe Nenea Mare sa mi o aibe n grija si sa aibe mila de mine, apoi Ii multumesc pt asemenea Dar.....
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
mi-au dat lacrimile....
Numai Dumnezeu poate sa aiba grija de ei mereu si cred ca e important ca te rogi pt ea. Mie nu mi-e asa teama dar Ii multumesc lui D-zeu mereu pentru copilul meu.