Sarcinile casnice:)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matgravidut spune:

Miereamara... sincer... ma bucur tare ca ai pus subiectul asta, mai in gluma sau mai serios.

La mama acasa ... totul era perfect. Toate erau calcate, apretate si innebunite pana la aberanta.
La mine acasa ... toate se fac atunci cand este timp. Nu calc lenjeria pentru ca nu am timp. Cat despre haine si prosoape, odata scoase din uscator nu mai este nevoie sa le calci. Le pun in dulap si daca cred eu de cuviinta le voi calca atunci cand am nevoie de ele.
Eu si sotul impartim atributiile atat cat se poate. Inca nu stam la casa sa avem masina de spalat vase... si asta este singura chestie pe care nici eu nici el nu am face-o. De cele mai multe ori, eu sunt cea care le spala.

De cand am ramas gravida ma ajuta mult mai mult pentru ca eu nu pot sta prea mult in picioare.

Daca mama mea mi-ar spune ce ti-a spus mama ta eu i-as raspunde... "soacra-mea s-a oferit sa ne ajute". Stiu sigur ca pe mama mea asta ar innebuni-o.

Monica-Matz 25+ cu Andreea Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

quote:
Originally posted by matgravidut

Daca mama mea mi-ar spune ce ti-a spus mama ta eu i-as raspunde... "soacra-mea s-a oferit sa ne ajute". Stiu sigur ca pe mama mea asta ar innebuni-o.

Monica-Matz 25+ cu Andreea Bianca

Hi,hi, sunt amandoua peste ocean, la vreo 10000 km de mine! Nu stiu daca ar tb sa ma bucur sau sa plang

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

Eu acasa le fac pe toate.Numai sambata facem curatenie impreuna si la fel si cumparaturile.Eu le fac astea pentru ca sunt casnica.El merge la servici,eu fac treaba acasa.Despre curatenia de sambata, ma refer la curatenia mare...covoare,aspirat,dezinfectat s.a.m.d

Lore, mamicutza lui David
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adilushu1 spune:

Si noi impartim treburile...inechitabil. Eu fac putine lucruri in casa:
- pun uneori vasele la spalat (sau le spal de mana)
- foarte rar pun rufele la spalat
- curatenie...super de cand avem o doamna care ne ajuta la menaj
- de calcat - 1 data pe an? daca nu mi-ar calca rufele m-as duce cu ele necalcate
- duc gunoiul in fiecare seara (90% din cazuri, 5 metri pana la ghena)
- schimb pampersul la cea mica (10% din cazuri)
- o ajut la spalat pe cea mare (10% din cazuri)
- fac cam tot ce e de facut pe parte electrica, instalatii etc ("treburi de barbati")
- mancare - noi nu prea facem, fac probabil in 20% din cazuri eu
- curat ceapa si legumele de obicei
- cumparaturi - ori le facem impreuna ori sotia in ultima vreme
- merg cu cea mare la lectiile de tenis (50% din cazuri)
- duc masinile la spalat (50% din cazuri)

De cand cu baby-sitter, femeie la menaj - lucrurile sunt ceva mai OK. Mai putin perioadele cand sunt plecat si sotia trebuie sa faca fata la 2 copii seara...e greu.

OK, astept sa dati cu rosii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

adi, eu nu dau cu rosii, zic doar sa ai grija de nevasta-ta si sa-i pupi manusitele..ca asa e frumos oricum.

eu vreau sa le intreb pe fetele care au zis "cum il inveti asa il ai", ce as fi putut sa fac eu cu exul, adika acea metoda de a-l invata, cand trebuia sa ma lupt cu el pt a-l convinge/forta/determina sa faca ceva....ca nu voia sa faca mai nimic...si am dat din gura de mi-a venit rau si am luat=o si cu binisoru...

_

Babyblue va pupa pe toti!!

"Femeile care au motive sa fie sigure pe ele sunt dezirabile." - Userul Nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

quote:
Originally posted by Adilushu1
- duc masinile la spalat (50% din cazuri)

OK, astept sa dati cu rosii...

Adilushu

De ce sa dam cu rosii? Mie sotul nu-mi duce masina la spalat decat o data pe anotimp si atunci pentru ca nu se mai poate... da' pe-a lui o spala muuult mai des. Obisnuiam sa mi-o duc singura la apalatorie pana m-au fraierit unii cu nu stiu ce polish pe care mi-au luat o gramada de bani si m-am enervat si am zis ca eu la spalatorie nu mai calc. Noroc de ploile astea.

Andries

Mergi la inceput

Despre diviziunea sociala a muncii...uite niste chestii pe care eu nu le fac si nici nu sunt de acord ca ar trebui sa mi le asum:

nu fac reparatii prin casa, de nici un fel, cel mult mai schimb cate un bec;
nu mut mobila, nu car chestii mai grele de 6 hai 7 kg;
nu dau cu aspiratorul (degeaba dau, niciodata nu e suficient de bine);
nu transez carnea (de exemplu daca vrem sa cumparam un curcan sau ceva mai mare sotu' pune mana si il face bucati);
nu dau zapada la masina iarna , mai nou nici la spalatorie nu o duc;
nu duc masina la service (eu doar pun benzina si in caz de mare nevoie apa la stergatoare);
n-am putut niciodata sa il decalotez pe fi-miu, imi era o mila de el de plangeam si eu si bebelusul, slava domnului ca a rezolvat-o husbandul si pe asta si n-a ajuns la spital cu fimoza!

ar fi si niste chestii pe care le fac numai eu dar nu e asa interesant...

Andries

Mergi la inceput

Asta cu masina... m-am boierit ... cand nu eram maritata stiam sa verific si uleiul si lichidul de frana...si sa si completez...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adilushu1 spune:

Am uitat - intotdeauna transez carnea - pui, peste, porc - ce-o fi. Treaba de barbat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daraban spune:

Eu sunt in discutii zilele aste cu sotul despre treburile in casa.El lucreaza f mult ce-i drept,20 ore din 24.Nu face nimic absolut in casa,vine de la lucru,mananca si doarme.Mai mult stie sa isi ia frumos hainee curate si calcate din dulap,dar sa le mai puna la spalat, macar,nu se mai poate.Acuma avem un tricou de al lui aruncat pe jos in dormitor,dar acolo il las pana se gandeste sa il puna la spalat.Eu fac absolut tot,avem si o fetita mica de 7 luni,care imi ocupa mult timp din zi,dar totusi tr sa fac tot....curatenie,mancare,spalat haine,calcat,cumparaturi care trebuiesc urcate pana la etaju 4 cu fetita de 8 kg in brate....

Nu ma astept sa faca nimic,doar sa isi puna macar hainele murdare in cosul de rufe,sa nu ma simt eu chiar servitoare,sa tot strang in urma lui.

dana si deliutza mamarutza

Mergi la inceput