Legat de valorile de HCG ????
![](images/user_woman.png)
Sunt intr-o incurcatura mare si nu stiu unde e logica...poate ma ajuta-ti voi ca uneori cind mergi la doi medici e bine ,ori uneori mai rau te ametesc de cap.
Ciclu in luna iulie dereglat de doua ori la interval de 18-19 zile deci ovulatia nu a mai avut loc din cite stiu.De la ultimul ciclu din iulie ar trebuie sa fie sarcina de in saptamana a-10 dar med.meu mia- spus ca am avut o ovulatie mai tirzie si asta nu e o problema.Mi-a confirmat ca sarcina e aseazata bine in uter sus la sfirsitul luni august numai ca se vede decit locul unde urma sa se dezvolte.Medicul meu a plecat in concediu pt 2 saptamani si eu intre timp mi-am mai facut inca un termin la alt medic deoarece asteptasem sa fiu aflat mai multe de la medicul meu initial la care ma duc de ani de zile.Saptamana trecuta martie am fost la cel de al-doilea medic(nou) care mi-a facut ecografie si a zis ca se vede doar un punctulet si nu poate prea multe legat de sarcina decit ca e vizibila sa i-mi spuna si sa revin peste o saptamana si atunci decit mi-a laut singe pt HCG beta si sa mai revin inca pt. o alta analiza de singe vineri(trecuta) adica la trei zile .Dar inainte cu o zi (joi) am avut termin la medicul meu initial si el mi-a zis ca a crescut aproape dublu sarcina si ca deja avea activitate cardiaca,acuma eu a doua zi trebuia sa plec la med.nou sa i-mi ia singe pt HCG.
Analia de singe de martiea este 26724 iar analiza de vineri este 21879 deci a scazut.Desi ceea ultima e facuta dupa ce cu o zi vazusem activitatea cardiaca la medicul meu initial.Mi se pare aiurea la medicul meu joi vad activitate cardiaca si la analiza celuilat medic dupa numai 12 ore scazuta in comparatie cu analiza de marti,plus ca acel medic nu mi-a vazut nici o activitate cardiaca si la doua zile medicul meu i-mi confirma ca sarcina a crescut bine si ca are activitate.Valorile astea mi se par prea mari pt o sarcina de in saptamana a 7(mai sigur 6 saptamani si 3 zile) dupa cit am citit eu pe net ar fi de saptamana a 10 tinind cont ca eu defapt am 10 saptamani de la ultimul ciclu si sa excludem ca am avut ovulatie mai tirzie.Eu am gasit pe forum aceste date despre HCG:
Sapt 2-3.......10-50
Sapt 4.........40-1000
Sapt 5........404-20700
Sapt 6.......2200-74200
Sapt 7.......6000-130000
Sapt 8......12900-190000
Sapt 9......18500-205000
Sapt 10.....18000-200000
Sapt 11.....16500-180000
Sapt 12.....14500-125000
Sapt 13.....12500-95000
Sapt 14.....10500-80000
Sapt 15......9000-70000
Deci nu stiu cum sa le citesc dar valorile mele sunt undeva de saptamana a 10.???? sau cum ????
Am auzit ca din saptamana 9--10 ar scade valorile HCG .Va rog sa ma luminati ca sunt intr-o ceata si de ieri ma doare capul intr-una de cind am intrebat pe sistenta de analize cum au iesit.Azi am fost la medicul al doilea (cel noua)sa discut cu el despre analiza mai ales ca m-a mincat sa ma duc la el si nu puteam sa-l las asa lucrurile acuma el spune ca sa merg deja la spital sa-l dau afara ca el zice ca nu a scazut HCG .La medicul meu am termin joi acuma abia astept sa vad ce spune el deoarece el a vazut si activitate .Rog fetele care stiu despre analizele de HCG si inteleg valorile sa -mi explice daca sunt cunoscatoare de caz.
Cer scuze daca m-am repetat sau nu am fost prea explicida dar sunt in ceata si ma doare si capul de 2 zile
Mii de multumiri pt fetele care i-mi v-or raspunde !O zi buna tuturor.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danangie/danangie.jpg)
danangie spune:
Buna,
In primul, rand cam complicata povestea ta....nu am inteles...cand ai avut UM? Pe urma, analizele astea doua le-ai facut la acelasi laborator? Ca daca le-ai facut la laboratoare diferite nu e relevant. Trebuie sa mergi la acelasi laborator. Pe urma, de ce te stresezi asa de mult? Off. ma vad pe mine in tine. Exact ca tine faceam si eu. Si pe urma mi-a parut rau...dar la mine e o alta poveste. Daca medicul ti-a zis ca este activitate cardiaca nu te mai stresa atata. Vrea sa zica , ca e totul ok. Nu te mai stresa. Daca e sa fie va fi! Daca nu, poti sta si in cap si nu vei putea sa rezolvi nimic. La stres prolactina creste. Prolactina marita impiedica formarea progesteronului si deci sarcina fara progesteron nu merge inainte. Medicul nu ti-a dat niste ovule de progesteron? Se chiama Utrogestan. Multe fete il iau pentru siguranta. Vorbeste cu medicul tau. Linistete-te. Valoarea ta oricum intra in valoarea pentru saptamana a 6-a. Limita se opreste la 74 200. Deci intri in range. Nu te mai stresa. Daca tu aveai CM iregulat.....si ai fi ovulat cam prin ziua a 21-a a CM......da....nu e ca se vede cine stie ce la eco. Uite ma duc sa caut un raspuns al unui doctor in privinta embrionului. Revin...
![](albina.gif)
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
danangie spune:
" In primul trimestru de sarcina dimensiunile sacului gestational(GS)reprezinta un element important de diagnostic ecografic al varstei gestationale.Cu ajutorul sondelor endovaginale sacul gestational poate fi depistat de la 2-3 mm de dimensiune (adica 4 saptamani de amenoree). Cu ajutorul sondelor tranabdominale detectarea sacului gestational se face de la 5 mm de dimensiune (adica 5 saptamani de amenoree). Structurile embrionare (ecoul embrionar) nu va fi vizualizat prin ecografia transabdominala decat atunci cand sacul gestational atinge dimensiunea de 15 mm (corespunzator la 6 saptamani de amenoree).
Ecoul embrionar poate fi depistat cand lungimea acestuia (CRL) este de 2-4 mm(corespunzator la 5-6 saptamani de amenoree), insa doar cand ecoul embrionar atinge 5 mm de lungime(corespunzator a 6,5 saptamani de amenoree si o dimensiune a sacului gestational de 15-18 mm) se poate vizualiza ca o structura separata de peretele sacului vitelin, vizualizandu-se chiar si ecouri pulsaltile(pulsatiile cardiace, semn ce demonstreaza ca sarcina evolueaza).Dimensiunea de 9,2 mm a sacului gestational semnifica aproximativ 5,5 saptamani de amenoree, deci faptul ca nu se vede nimic nu ar trebui sa va ingrijoreze."
![](albina.gif)
![](foto.gif)
![](foto.gif)
iuli2you spune:
danangie iti multumesc din suflet pt mesaj.
Analiza de singe Beta-Hcg am facut-o la acelasi medic (al doilea)si e la acelasi laborator.Medicul care mi-a facut analiza nu a vazut nici acuma si nici in urma cu o saptamana activitatea cardiaca.Dar intre timp medicu-ul meu de ani de zile a vazut la numai doua zile activitatea cardiaca in saptamana in care celalalt medic i-mi facea anaiza de singe.Deci joia avea activitate si vineri dimineata am facutla ultima analiza de vineri care a scazut,nici prin cap nu m-a asetptam la un astfel de rezultat...mai ales ca ma linistitsem ca totusi cu citeva ore avea activitate cardiaca.Acuma maine merg la dimineata la med.meu la care mi-a vazut activitatea si vad ce spune ca el a zis ca a crescut de fiarcare data saptamanal.Nu stiu poate au greasit analiza cei de la laborator,au scris gresit valoarea,stie numai domnezeu,cer e ca azi noapte nu am putut dormi de la 1-5 nimica ....Iar utrogest iau cite 1 dimineata si 2 seara intravaginal.
O zi buna !
Multmesc din suflet pt cela doua mesaje postate.(danangie)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/zozela/zozela.jpg)
zozela spune:
Da Iuly-Dana are dreptate!Daca nu ai facut analizele la acelasi laborator-nu le poti lua in considerare.
Daca Dr.tau ti-a zis ca BB are si activitate cardiaca..atunci totul pare in regula!
Nu prea mai am ce sa-ti spun-pt.ca Dana a zis tot ce era de zis..Citeste cu atentie si sa-ti dea D-zeu un bebe sanatos si jucaus!
Te asteptam cu drag la mamici de Martie-Aprilie sa ciripim cu spor!
Editez pt. ca vad ca am postat cam in acelasi timp:Eu zic sa mergi pe mana medicului tau vechi!
Ela.. in 14+!!
Varsta mogaldetzei
Photos
danangie spune:
IULI iti tin pumnii pentru maine. Poate medicul tau vechi iti va face o alta ecografie. Sa dea D-zeu sa fie bine! Ai incredere si nu te stresa. Da, e posibil sa fi gresit aia analiza. Pentru ca e foarte posibil. Te si iti tin pumnii. Incearca pana maine sa-ti ocupi timpul cu ceva.
![](albina.gif)
![](foto.gif)
![](foto.gif)
iuli2you spune:
Revin dar cu vesti proaste dar ma simt foarte bine poate si din cauza ca sunt o persoana prea optimista...sau poate toate pierderile prin care am trecut pina acuma m-au facut sa devin asa,ne avut alta solutie.
Aseara ma dus la baie si in dush jos ma bufnit un val mare de singe i-mi curgea pe picioare in jos si citeva cheguri de singe marimea uni galbenus de ou(sa zic asa).Am vrut sa plec la spital dar ma ingrozea numai ideea ca e asa de tirziu si ca trebuie sa ma ia la consulati la ora aceia cind eu as vrea sa dorm linistita la mine in pat....si nu m-am mai dus deoarce dupa 10 minute sa oprit si nu am mai singerat nimica .Dimineta la 8 aveam terimn la med.pt ecografie si mi-a zis ca nu mai are activitate cartiaca pe care o vazuse-si cu o saptamana in urma si ca nu mai esti intact.Ma trimis de urgenta in spital mau controlat si ei si inca ecografie bine destul de amanutit si in plus citeva analize si abulant mi-au facut chiuretajul pe la amiaza ....ma simt foarte bine nu am nici o durere de burta si am dormit dusa pina la 17 dupa amiaza dupa anestezia totala.Acuma sunt super linistita si calma ...asta a fost sa fie nici macar lacrimile nu i-si au rostul ca nu puteam sa dau nimica inapoi,am plins doar un pic si ma intrebam de ce se intimpla asa de fiecare data si de ce mai ramin insarcinata .
Am primit Plic din spital care trebuie sa-l dau genecologul meu era nelipit si mi-am bagat acolo un pic nasul si la grupa de singe 0 Rh pozitiv...Adica asta sa fie fost cauzele ca nu eminetei de avort la mine se repeta a treia oara la mine situatia.???? Sotul a zis ca el il are Negativ si deci eu azi am aflat ca e Pozitiv.Ce pot face deja nici nu i-mi mai doream in ultimul timp sa mai ramin insarcinata dar daca sa intumplat si anul acesta desigur ca m-am bucurat si de data asta,pina la urma ce sanse am cu acest Rh pozitiv deci necompatibil cu al sotului meu ,mai sunt sanse sau sa trebuie sa uit de tot si sa i-mi iau gindul de la bebe.Ce pot face in aceasta situatie cu acest rezulat de singe 0 Rh pozitiv
O Zi buna si numai bine tuturora va doresc!
danangie spune:
IULI ti-am raspuns si la "Durerea pierderii unei sarcini". Nu exista nici un fel de problema daca mama are RH pozitiv si tatal RH negativ. Tot asa nu se intampla absolut nimic daca ambii parinti au RH negativ(cum e cazul meu). Era problema daca tu erai RH negativ si sotul RH pozitiv. Deci, in cazul tau stai linistita. Trebuie insa sa stii ce grupa sanguina are sotul tau. Cum tu esti "0", daca sotul are grupa "A" sau "B" sau "AB", e posibil ca bebelusul sa fac la nastere, icter de incompatibilitate AB0.Si daca se stie ce fel de grupa aveti, se stie din timp ce terapie sa se faca bebelusului.Nu e o patologie grava, dar e bine de stiut de inainte. Numai bine iti doresc!!
![](foto.gif)