Ce invata copiii vostri la gradi?

Ce invata copiii vostri la gradi? | Autor: ela03

Link direct la acest mesaj

Spuneti-mi va rog ce va asteptati sa invete copiii vostri la gradi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

claujro, am schimbat cadrul. Eu am ajuns sa exagerez pt ca am fost certata din cauza atitudinii mele... adica a trebuit sa ma scuz si sa dau explicatii.

Sa trec la subiect. Noi la grupa mica invatam poezioare de o strofa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

ce am vrea sa invete copii la gradi!
cat mai multe, nu stiu sigur ce prevede programa pt fiecare grupa in parte dar pt grupa mica poezii scurte, cantecele, si sa coloreze cat pot ei!

pt grupa mijlocie ceva mai multe...sa recunoasca literele, cifrele, si engleza si inca multe altele!

acum cer pareraea unui om din sistem, cam ce ar trebui sa invete copii la gradinita!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Vorbim de grupa mica, da?
Cu mentiunea ca tot ceea ce as dori sa achizitioneze copilul meu la gradinita vine practic in completarea eforturilor mele, ca parinte. Adica nu duc un copil brut la gradinita, intr-o masura mai mare sau mai mica fac si eu cu el acasa aceleasi lucruri.
Mi-as dori in primul rand sa socializeze cu ceilalti copii, sa invete ce inseamna a te integra intr-un grup si a respecta regulile acelui grup. Imi doresc sa invete ca nu tot din ceea ce-l inconjoara ii apartine, adica sa stie ca trebuie sa imparta si cu ceilalti copii. Imi mai doresc sa invete ca nu toate dorintele ii pot fi indeplinite si in consecinta, sa invete sa-si gestioneze sentimentele negative atunci cand este pus in fata unor astfel de situatii.
Contrar "valorilor" promovate de media, de societate, de anturaj s.a.m.d., imi doresc ca fi-miu sa invete ce-i ala respect pentru cei din jur si empatie.
Acum vorbind de cele practice:
desi el a invatat poezii inca de dinainte de a merge la gradi, mi-ar place sa invete mai multe, altele decat cele clasice, ca sa zic asa. Sa deseneze, sa coloreze, sa modeleze si alte activitati care sa le stimuleze imaginatia si creativitatea. Mi-ar placea ca educatorii sa le deschida copiilor interesul catre natura si catre mediul inconjurator.

Elle_seb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Ce astep sa invete sau ce fac la gradinita???
Alexa si cu paul sunt la grupe diferite. Spun in mare ce fac eintr-o zi.
8.30 maxim ajunge la gradi.
9 masa
9.20-10 engleza
10-11 desen/muzica/ germana/.............modelaj
11 gustare-fructe, iaurt.....
11-12 alata activitate de acest gen(de ami sus)
ii scoate putin in curte
13 masa
13.30 -16 somn
16-16.10 gustarea, o placinte, un iaurt.....
16.10 ora de balet/calculator.....
17 merg la joaca in curte
17.30 vin parintii sa-i ia
daca nu poti sa-l recuperezi ca ai o problema....te asteapta pana la cel tarziu 19. poate sa ti-l aduca si acasa dar contracost

Asta este programul dintr-o gradinita care se respecta si face toti banii. Acum ce invata din atatea activitati....ramane de vazut de la copil la copil.
Ar putea invata multi de la acesta gradinita si poate se mai gandesc inainte de a cere bani si ce ofera de ei????

Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Paula cat costa gradinita ??

Ioana
18+
burtica

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Cat despre subiect... Nu inteleg nimic din postarea lui claujro, dar vad ca ela si-a schimbat postarea...

Nu prea are sens...

Ioana
18+
burtica

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

numeioana, devenisem obsedata de un subiect anume... claujro mi-a atras atentia asupra acestui fapt si am considerat ca are dreptate, asa ca am schimbat subiectul cu unul mai dragutz.
Elle-seb, copiii invata tot ce-ai enumerat tu acolo.
O sa dau si eu detalii alta data, ca acum sunt obosita, vin de la sedinta cu parintii.
Am niste parinti grozavi, ma bucur tare mult.
Numai bine piticilor vostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda74 spune:

eu imi doresc pentru copilul meu intelegere din partea educatoarelor(va merge de luni la gradi,la numai 2 ani si 10 luni,grupa mica)
Imi doresc sa se simta bine in mediul in care va intra,sa socializeze(nu ca nu ar socializa acum,saluta si spune la revedere chiar si necunoscutilor care il baga in seama....),sa-i fie bine,sa nu se imbolnaveasca prea mult(i-am facut imunizarea cu bronhovaxom).Si imi mai doresc sa vrea sa mearga si a doua zi,sa nu planga ptr ca nu cred ca as rezista sa-l las acolo....Multe mamici m-au sfatuit sa-l las sa planga,ptr ca se va obisnui,dar eu nu l-am lasat sa planga nici cand era micut.Imi doresc ca gradinita sa fie ptr el o gradina cu multa veselie si fericire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna,

Fetita mea (2 ani si 10 luni) merge de o saptamana la gradi.
N-a plans deloc, dimpotriva a fost foarte curioasa. Se simte bine printre copii si asta m-a bucurat enorm. Deocamdata nu stiu ce invata la gradi, dar educatoarele ei sunt doua doamne cu suflet care din prima clipa mi-au inspirat incredere. Am inteles ca abia de saptamana viitoare vor incepe usor s-o invete mici poezioare. Oricum se vede evolutia ei. Vorbeste non-stop despre tot ce se-ntampla acolo, ce-i place si ce nu. De cand merge la gradi m-a mirat ca deja au inceput cu "de ce -urile". Cert este ca se comunica foarte mult cu ei si asta clar se vede.
In timp cred ca, iti poti face o imagine legat de ceea ce invata ei la gradi.

Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Fetita mea merge la gradinita de la un an si 11 luni. Acum are 3 ani si 2 luni (deci un an si 3 luni de gradinita) si pot sa spun cu mana pe inima ca nu as fi reusit s-o invat niciodata acasa tot ceea ce a facut acolo. Cand am dus-o, nu vorbea deloc. Suzeta, pampers, mutulica etc. La evaluarea initiala a fost aproape pe zero la toate, pentru ca limbajul era zero.
Pot sa spun ca a fost o explozie la limbaj, a inceput cam in doua luni, iar apoi in cateva saptamani a inceput sa faca propozitii. Acum vorbeste foarte corect si complex, corect gramatical, in afara de faptul ca inca nu il pronunta pe r, vorbeste exact ca un om mare.
Fac acolo toate disciplinele din programa ministerului, dar chiar fac serios.
La desen, anul trecut faceau mai mult colorat pe desene deja facute. Acum deseneaza si coloreaza singuri si am vazut ca se descurca de minune, chiar inteleg ce face si face tare frumos. Picteaza cu acuarele, deseneaza si cu creioanele si vad ca se pricepe. A pictat intr-o zi tare frumos ploaia. Mi-a zis: mami, astia sunt norii, asta e ploaia, iar asta e pamantul. Era super desenul. In alta zi a desenat familia. Am ramas tare impresionata, iarasi un desen foarte frumos.
Stie cate si mai cate despre plante, animale de toate felurile, planete, anotimpuri, fenomenele naturii, meserii, forme geometrice, numere, calcule simple, este o mica enciclopedie. Cantecele cred ca stie zeci. Mai putin poezii, nu stiu de ce, dar nu ma deranjeaza. A invatat sa povesteasca, sa faca descriere dupa imagini, sa improvizeze.
Ce mai apreciez este ca fac educatie fizica zilnic, iar de doua ori pe saptamana vine o profesoara de gimnastica cu care fac chestii mai grele (rostogoliri, lumanarea, tot felul de exercitii), imi place ca a capatat o tinuta frumoasa si mobilitate mai mare.
Fac si dans si am vazut ca poate face o coregrafie dupa ceea ce vede ca face cineva in grup. Am fost in concediu la un hotel la care erau animatoare pentru copii care faceau dansuri cu ei si ea intra in grup si facea toata coregoafia pe care o aratau tipele fara nici o problema. Se vedea ca a mai facut asa ceva si stie exact ce trebuie sa faca. De fapt vazusem si la serbare, dar acolo mi-am imaginat ca s-a muncit mai mult. La hotel erau asa, la prima vedere.
Mai fac la gradi muzica o data pe saptamana si am vazut si aici progrese, e tare cand imi spune sa-i dau un la . A invatat sa tina ritmul foarte bine la melodii.
Iarasi am observat (abia acum, dar iarasi a explodat deodata) ca a progresat mult la engleza. Fac zilnic cate o lectie. Ce stie in engleza este sa numere, zilele saptamanii, partile corpului, animalele, fructele, culorile, anotimpurile si multe alte cuvinte si expresii. Chiar poate purta un dialog scurt despre nume, varsta, ce face etc. Desi nu este o gradinita cu predare in engleza.
Ce vreau sa spun este ca progresele nu se vad imediat, ci in timp. Si conteaza continuitatea. Ea nu a lipsit de la gradi decat maxim o luna adunat in tot timpul asta (concediul, plus cateva zile cand a mai fost bolnavioara).
Si cred ca cel mai important este ca a invatat sa socializeze, sa astepte sa-i vina randul, sa imparta cu ceilalti copii, sa fie draguta cu ceilalti. Am vazut ca isi iubeste colegii, simte ca apartine unui grup, se supune unor reguli ale grupului, invata sa-si castige o pozitie in acel grup, cred ca este o alta etapa fata de ceea ce se intampla acasa sau cu o bona. Cred ca se creaza alte mecanisme de adaptare pe care le invata doar in colectivitate.
Eu cand am dus-o la gradi mi-am dorit doar sa fie in siguranta si sa aiba un mediu placut. Nu mi-a pasat deloc de programa si ce invata, mi se parea prea mica. Acum vad ca a fost o evolutie pe multe planuri. Si ca nu a fost deloc prea mica, un copil poate fi educat si modelat la orice varsta. Totul este sa avem rabdare.

Mergi la inceput