paduchi

am gasit un subiect in arhiva, dar pt ca e inchis si pentru ca mi-ar prinde bine ceva raspunsuri... sau mai bine zis incurajari.... uuuffff
luaram paduchi! nu credeam sa mai aud de ei ca si eu am avut de 2 ori in copilarie.
vineri am aflat, in we am facut curatenie generala, spalat tot ce a fost purtat ultimele 14 zile, asternuturi... chiar si covoare, am mutat paturi sifoniere.... si parca ma manca peste tot cu toate ca pediatra zise ca doar moata are. Sunt oripilata, ne-am spalat si Bia si eu cu solutia data de pediatra, acum vreau s-o tund, sper sa vrea.
stie cineva ce as putea face preventiv? Mi-e groaza ca ar putea lua din nou si am repeta calvarul.anca si micutza Bianca(14/03/2005)
Raspunsuri

bruxinha spune:
nu cred ca ai ce sa faci ca sa previi o eventuala infestare. Daca o lua din nou, asta e, bad luck:)
Mai voiam ssa spun ca ai muncit degeaba, cu intorsul casei cu susul in jos, ca astia mici si iuti nu stau decat in podoaba capilara, asa ca spalatul cu solutie speciala e suficient.

grati.ela spune:
Aaau! Si de unde s-a capacit copilul? Eu am luat in copilarie din tabara. Partea cu tunsul era obligatorie si apoi gaz, pieptene de os cu dinti deshi si coala alba dak erau paduchi negri sau neagra dak erau paduchi albi. Succes!21+

elyda spune:
regula de baza ...tuns pe piele ... la moata daca ea are ca altfel ..nu prea cred ca scapa de ...ganganii.exista in farmacii un sampon special pt asemenea probleme . daca tu iti vopsesti parul de obicei ...ai scapat ca vopseaua ii omoara.fete de perne fierte si clatirea parului cu apa si otet ajuta ca atunci cand te piepteni cu un pieptan fff des cu capul aplecat in cada sa mai scapi de ...ei.daca ai gaz...este si mai bine ca dat pe par si stat aprox 30 -40 min ii omoara ,dar te cam ustura pielea capului.
dana

Camelia spune:
Citisem tot aici, pe forum, ca uleiul de arbore de ceai ar putea fi o solutie preventiva impotriva paduchilor.Cica nu le place mirosul.Eu ii pun copilului cateva picaturi in ultima apa de clatit.Au fost paduchi de mai multe ori in gradinita dar fiica-mea nu a luat.Nu stiu daca a fost eficient uleiul sau pur si simplu am avut noroc!
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.

lorena_andreianu spune:
Ce m-am oripilat prima data cand am vazut in Franta ditamai afisul pe poarta unei scoli ca s-au gasit paduchi... acum e chiar "la moda" sa zic asa. La fiecare inceput de an scolar e asa.
Ce sa va mai zic? Farmaciile pline in vitrine cu produse contra paduchilor, in plina vitrina, spre strada. Pe vremea claselor mele primare se facea atata caz si produsele se dadeau pe ascuns de catre farmacista... era o rusine. Ei bine, aici nu! Ce sa-i faci daca ia paduchi?! n-o sa stigmatizam saracii copii! Tin minte ca la noi solutia era sa te rada in cap. Cu ce ochi ne uitam la cate un coleg care aparea "bec" in cap... era groaznic pentru saracul copil. De parca nu stim ca paduchii chiar nu se baga in parul mudar... ci doar cel curat si mai ales la fete...
Eu zic, An-k, sa continui cu solutia recomandata de pediatra si va fi bine. Aici exista produse preventive cica, dar nu stiu ce efect au... Si noi am inceput scoala de la sf lui august si deocamdata nu a fost nici un caz de paduchi. Daca va fi cazul, va spun ce anume ni s-a recomandat si cum am procedat.
Va pup si nu mai dramatizati atat. Asta inseamna colectivitatea...
Mitza cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Kitty spune:
Nu-ti face atatea probleme, eu am o cunostinta a carei fetita a luat si ea de la balet. Exista solutie in farmacie care omoara si ouale. FEtita nu a trebuit tunsa si are par destul de lung, ceilalti din familie nu au luat. Se pare ca e o epidemie.
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Soleil spune:
Eu am avut cand eram copil, habar n-am de pe unde m-am pricopsit cu ei :).
Solutia cu care am scapat a fost otet+sare - mi-a dat mama in par cu solutia aia (cu o bucatica de vata, sa fie impregnat parul si pielea capului). Mi-a pus apoi o punga de plastic peste par si ceva prosop si am stat asa cateva ore. Apoi m-am spalat bine.
De 2 ori a facut asa si am scapat - aveam o multime de oua :(.
Gaz si alte cele nu au dat rezultat.
De tuns, m-a tuns, scurt, nu la zero, dar cred ca putea sa nu ma tunda deloc.
A, sa stii ca solutia aceea cam ustura, asa imi amintesc, dar e eficienta.
Sterilizarea casei n-are nicio treaba pentru ca, din cate stiu, stau in par animalele astea urate.
Succes!

lalilu spune:
Brrrr, ma mananca capul de ce citesc.Fetele din Germania , Franta, si pe acolo sunt paduchi? Si eu am avut , culmea, nu cand eram mica ,ci la 21 ani
. Nu stiu de unde i am capatat.Si aveam un par pana la mijloc si cret, va dati seama? Raiul lor. Nu m am tuns am scapat cu gaz si sampoane din farmacie.
Lalilu-mama Mariei si a lui Luca