demolare zid de beton

demolare zid de beton | Autor: albinutza

Link direct la acest mesaj

Fetelor, ce stiti?
De unde sa incep pentru aprobari?

Problema e in felul urmator: locuiesc la et.4/4, si as vrea sa sparg peretele exterior, (sub geam) din bucatarie pentru a intra direct in balcon. mentionez ca din constructie apartamentul are usa de intrare in balcon din sufragerie.
Ma enerveaza ca nu pot sa folosesc coltul acela cu usa din sufragerie. si ar fi si mai simplu pentru mine sa ies in balcon din bucatarie, pentru o ceapa, etc.

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Iti trebuie proiect facut de arhitect si depus la primarie pt. autorizatie de constructie. Totusi daca peretele e de beton inseamna ca e de rezistenta si afecteaza structura blocului. Astfel s-ar putea sa nu ai voie sa-l darami. Esti sigura insa ca e de beton?!

Mergi la inceput

e peretele exterior. cred ca e de rezistenta.

merci pt raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

Noi am mers la o firma de cadastru pentru a ne face un plan de situatie ce l-am depus la primarie, apoi de acolo la un proiectant=arhitect ce ne-a facut proiectul si el a obtinut autorizatiile mai speciale de la Oficiul de cadastru din Sibiu (din capitala de judet aveam nevoie ca tot asa facem si noi: usa spre balcon, geamuri la bai, etc, si tot ziduri de rezistenta si tot etajul 4/4). Apoi cu proiectul iar la primarie pentru autorizatie. Daca o primiti mai trebuie sa completati o declaratie (noi am primit-o in dosar gata pentru a o completa ) in care instiintati primaria cand incepeti lucrarile fiindca autorizatia e valabila doar 1 an de zile. Pe noi ne-au costat toate demersurile cam 1600 lei. Vecinii s-au interesat doar pentru un geam la baie si i-ar costa 800 lei. Se pare ca fiecare modificare costa. Dar am fost avertizati ca se fac acum verificari, pentru a incadra fiecare cladire intr-un grad de risc, in asteptarea posibilului cutremur ce va veni. Succes si spor la treaba.

Mergi la inceput

Multumesc, micalondra !

marea majoritate a celor care au tipul acesta de apartament si-au facut modificarile fara sa ceara nici o autorizatie. se pare ca e mult de alergat si de tocit nervi, plus bani cheltuiti. ma gandeam ca eu fiind la et.4/4, am sanse sa fac totul legal.
multumesc inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

Depinde de ce ziduri vrei sa strici ca s-ar putea sa ai nevoie de aprobari si de la gaz si curent in cazul in care va cere proiectantul si asta inseamna alti bani=alta distractie!

Mergi la inceput