burtica la gravide
buna ziua la toata lumea! sunt noua pe forum si am si eu o intrebare(cu scuzele de rigoare daca par caraghioasa). sunt o viitoare mamica, aflata in primul trimestru de sarcina.cel putin din punct de vedere teoretic. pentru ca din punct de vedere practic... desi mi se tot spune ca sarcina are 14 saptamani(de la conceptie sau cu totul?), a inceput sa-mi creasca burtica.e normal, ca la o sarcina atat de mica sa mi se vada burtica? se vede de vreo 2 saptamani si am senzatia ca e din ce in ce mai mare. mentionez si faptul ca, din punt de vedere constitutional sunt medie ca inaltime, dar am bazinul mare(la dimensiuni normale, la 52kg, in sold aveam cam 97cm, la 1.63m inaltime). eu tind sa cred ca sarcina e mai avansata decat mi se spune. voi de parere aveti? sunt la prima sarcina.
Raspunsuri
Lorikay spune:
Si mie la 14 saptamani mi se vedea burtica foarte bine. Chiar prea bine. Apoi pana la 5 luni nu a mai crescut foarte mult pentru ca apoi sa o ia iar la goana. Toti ma intrebau daca am gemeni si, cu toate ecografiile facute, incepusem si eu sa ma intreb daca nu au dreptate. Dar a fost un singur bebe, o fetita de 3,8 kg iar de burta si cele 10 kg ramase dupa nastere (de 10 am scapat in primele zile)am scapat cam in 4 luni.
nikol31 spune:
buna arima. eu nu cred ca ai nici un fel de motiv sa te ingrijorezi. sarcina ta poate sa fie mai mare, numai in cazul in care nu ai retinut tu bine data ultimnei menstruatii, ca de atunci incepe teoretic prima saptamana. dar la fel poti sa ai si 14 saptamani si burtica ta sa se vada. eu tin foarte bine minte ca la mine s-a vazut foarte repede. aveam 13 saptamani si lumea imi spunea ca am burtica de luna a 5-a. nu este important crede-ma. daca la medic a zis ca totul e ok, nu ai de ce sa-ti faci griji. depinde foarte mult de fiecare organism in parte. si burtica ta nu va creste in ritmul acesta toata sarcina. la mine a explodat de la inceput, in luna a 6-a aveam burta de luna a 8-a, dar dupa aceea a cam stagnat. acum intru imediat in 41 de saptamani si sunt o graviduta cu burtica normala de 9 luni , nici mica dar nici foarte mare.
asa ca fii mandra de burtica ta!!!!
40s + 5z
arima spune:
sunt super mandra de burtica si de bebe
numai ca sunt nedumerita cu privire la data conceperii. spun asta pentru ca, daca ma iau dupa medici, ar insemna ca l-am conceput singura(una la mana),iar apoi, tot din cauza lor nu stiu cat de mare e. pe mine nu ma deranjeaza, dar am avut divergente cu viitorul tatic pe tema asta. si apoi, totul e ciudat. data conceperii, se pare, ca a fost 22 iunie. pe 23 mi-a venit menstruatia. pe data de 13 iunie(tot anul acesta), in urma unui control eram deja suspecta de sarcina de 4 saptamani(se vede si pe eco, dealtfel). mi se face si un papanicolau, pe rezultatul caruia apar niste celule ce se divid independent(?????).in jur de 12 iulie, merg iar la control(am uitat sa precizez ca primul control a fost efectuat si pe pacienta:D, prin palpare si control intern, moment in care a sesizat existenta a "ceva" inauntru). acest al doilea control, se face doar ecografic, si nu se mai vede nimic pe ecografie.
inainte de primul control cel din iunie mai avusesem o menstruatie, foarte diferita de cele normale: foarte dureroasa, venita mai tarziu(cand deja imi luasem gandul ca mai vine), abundenta. ultima menstruatie(de pe 23 iunie), seamana foarte mult cu cea dinaintea ei: venita tarziu, foarte dureroasa, numai ca a trecut repede, dupa 3 zile.
simptomele de sarcina le am de la inceputul lunii iunie: pofte, greturi, sani umflati, etc.
de aceea sunt nedumerita si nu mai inteleg nimic. mama are doua nasteri la activ. si ea mi-a spus ca bebe nu poate sa aibe numai 14 saptamani(e vorba de mostenirea genetica).
acum intelegeti de ce sunt nedumerita? am si ecografia acasa, si sincer, nu sunt eu as in interpretari, dar nu mi se pare ca bebe ar sta intr-o pozitie prea buna, ca sa fie vazut tot...
slimatei spune:
eu zic sa stai linistita... la mine a inceput sa-mi creasca burta inca din prima luna iar din a doua ziceai ca sunt in a 4-5 luna in luna a3 -a deja lumea ma speria ca sunt prea mare si ma intrebau toti in cde luna sunt...ce sa-ti mai zic cand am ajuns intradevar... la a 4-5 luna... iar acum la a 7..toti ma sperie ca am burta lasta si ca cum de am trecut peste termen..nu vrea sa mai iasa copilu'...saracele proaste..ca asa ce ma enerveaza....doar au fost si ele gravide au uitat ca asa te faci.... sau poate nu s-au facut cat mine da' burta mare oricum se face...nu poti fi gravida fara burta...logic nu..?
asa ca te rog eu sa stai linistita caci vezi se poate si mai rau...
Stefania x 2
min.8sapt.
Mitsu-bishu spune:
Da... interesant subiect... Pai aveam si eu intrebari legate de dimensiune dar, vedeti voi, la mine problema se pune tocmai invers - ca nu este!!! Desi am incheiat primele 5 luni acum 2 zile... Ioc burtica!
Si sunt destul de mare de felul meu, sa zicem atletica si taticul e si el maricel
. Cu toate astea, doctorul a zis ca bebe e maaare... Eu nu mai inteleg nimic! Am mai cautat ceva pe net si zicea ca asa e la prima sarcina, ca musculatura abdomenului e foarte tonifiata si "tine" bine pe baby. Sper sa fie o chestie legata de constructia fiecaruia si sa nu fie probleme precum insuficienta de lichid amniotic, s.a.m.d.
22+ cu baby neidentificat 
slimatei spune:
quote:
Originally posted by Mitsu-bishu
Da... interesant subiect... Pai aveam si eu intrebari legate de dimensiune dar, vedeti voi, la mine problema se pune tocmai invers - ca nu este!!!
....
Sper sa fie o chestie legata de constructia fiecaruia si sa nu fie probleme precum insuficienta de lichid amniotic, s.a.m.d.22+ cu baby neidentificat
s-ar putea...sa ai dreptate...dar oricum pana nasti vei avea cu siguranta burta de gravida...ar fi absurd....si oricum sunt perfect deacord cu tine ca e legata de constructia fiecaruia.. eu de felul meu si de familie suntem un pic mai voinici...nu grasi dar impliniti..ce saa-i faci natura
Stefania x 2min.8sapt.
simonacip spune:
Eu zic ca oricare ar fi calculele tale, ecograful stie el ce spune in privinta virstei sarcinii. Burtica mai mare sau mai mica nu prea are legatura cu cit de mare e bblusul.
Eu am avut la prima sarcina UM 29 Noiembrie 2003, dar am avut ovulatie abia in februarie...Copilul s-a nascut pe 10 noiembrie 2004. Ecograful mi-a spus exact virsta sarcinii, si nu am facut o singura ecografie la un singur aparat. Am facut fel de fel de analize si de ecografii, la dr diferiti, cu aparate desigur diferite. Toate mi-au spus acelasi lucru. Deci, sfatul meu este sa iei ca reper datele ecografului si sa nu-ti faci griji in privinta burticii...La unele fete burta e uriasa si au bblusi de 2600-3000, iar altele cu burtici rezonabile fac copii de 4 kg . Deci nu e o regula.
Bucura-te de perioada asta si nu te mai gindi prea mult.
David (10 nov 2004) si
Simona
9+ puiul mic
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
arima spune:
asta si am de gand. citind posturile voastre, aflu tot felul de povesti, care de care mai interesanta.am facut o echo 3d ieri si mi-am vazut puiutul. e un neastamparat si jumatate(desi nu stiu daca e fata sau baiat). e o senzatie pe care, sincer, as vrea sa o cunoasca si partea barbateasca. e bine, sanatos. are 14 saptamani si cred ca, daca as avea un echograf acasa, as sta toata ziua sa ma uit la el, sa vad ce face(
).nu stiu ce voi face cu tensiunea, pentru a scazut si am inceput sa am probleme. doctorii spun sa bei multe lichide, dar cate? ca nu mai pot. si rau tot ma simt. se pare ca si placenta e un pic inflamata... vom vedea ce va fi. bebe sa fie sanatos, ca eu ma descurc.