plata prenatal si postnatal

plata prenatal si postnatal | Autor: chiriachez

Link direct la acest mesaj

Am fost angajata cu contract individual de munca si acesta mi-a expirat.Avand in vedere ca sunt insarcinata mi-am gasit un angajator caruia sa-i platesc din mana toate datoriile inca 3 luni pentru a avea continuitate.Intrebarea mea este: noul meu angajator cum imi va palti prenatalul? pot sa-l oblig la acest lucru? ca doar eu imi platesc datoriile, el nu face altceva decat sa ma ajute sa intru ulterior in cic.
multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicole2005 spune:

Concediul pre si postnatal e platit din asigurarile sociale adica din cei pe care ii virezi tu la CAS,asa ca nu iti face griji.
Sarcina usoara si bb sanatos

nicol
mami de puiut dulce ANTONIO 26 septembrie 2006

www.totsites.com/tot/puiantonio" target="_blank"> Antonio's site

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Va trebui sa mergi la el sa-ti dea banii. Firma incaseaza banii tai.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiriachez spune:

Multumesc pentru raspus! Aveti cumva si legea in care se specifica acest lucru? ca banii trebuie sa-i iau de la angajator? caci anjgajatorul meu spune ca banii imi vor veni acasa nu la el la firma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Banii pt CIC (concediul de 2 ani) iti vin acasa si firma nu are treaba cu ei.

Banii pt concediul de maternitate (prenatal si postnatal, 126 zile calendaristice) ti-i plateste firma. Firma, cand plateste contributia ei la FNUASS (fond nastional unic de asigurari sociale) din datoria sa pt concedii si indemnizatii va plati mai putin cu cat iti plateste tie. Deci, de fapt, la aranjamentul vostru, ii vei plati mai putin ca pana acum. Dar trebuie facute calcule.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Concediul de maternitate cade sub incidenta concediilor medicale. Acestea sunt decontate intre firma si casa de asigurari de sanatate si platite catre salariat.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput