Ce facem cu florile in co?
Spuneti-mi si mie ce faceti cu florile cand plecati in co?Asta in cazul in care mama, soacra sau o alta ruda nu au cum veni sa le ude.
Stiu ca citisem mai demult ca poti pune un vas cu apa langa din care tragi pana la ghiveci o ata sau ceva de genul asta,dar nu mai stiu exact procedura.
Dati-mi idei.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Raspunsuri
apsara spune:
Exista un preparat care se pune in ghiveci. Are aspectul unui borcanel de iaurt si dureaza o luna. Contine toate substantele nutritive de care are nevoie planta. In felul acesta, nu mai are nevoie de apa sau ingrasamant. Aici se vinde in centrele comerciale mari sau la florarii.
micalondra spune:
Eu am pus cate un pet aproape plin cu apa cu gura infipta in pamant. Si la ghivecele mai mari am pus de 2 litri, la cele mai mici peturi mai mici, astfel incat sa nu incomodeze floarea. Si am lipsit vreo 2 saptamani pe caldurile ce au fost in vara asta si cand am venit apa mai era putin in sticle, asa ca le-am lasat pana s-a terminat.
asi spune:
Micalondra foarte buna ideea cu pet-urile.
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
ML spune:
quote:
Originally posted by micalondra
Eu am pus cate un pet aproape plin cu apa cu gura infipta in pamant. Si la ghivecele mai mari am pus de 2 litri, la cele mai mici peturi mai mici, astfel incat sa nu incomodeze floarea. Si am lipsit vreo 2 saptamani pe caldurile ce au fost in vara asta si cand am venit apa mai era putin in sticle, asa ca le-am lasat pana s-a terminat.
Ce mai sunt si astea "peturi"? Cumva sticle obisnuite de plastic?
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
coraly spune:
Sunt mai multe metode: poti sa pui o tava mai mare in care pui 2-3 degete de apa si pui ghivecele in ea, astfel incat sa aiba acces la apa, adica fata tavita. Daca lipsesti mai mult, in tava poti pune cu gura in jos o sticla de plastic cu apa.
Mai poti si sa pui o sfoara cu un capat intr-un vas cu apa si cu celalalt in ghiveci, vasul cu apa trebuind sa fie pozitionat deasupra ghiveciului.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Alaptatul - Help Line
micalondra spune:
Da, PET-urile sunt sticlele din plastic. Eu am fost foarte multumita de florile mele dupa 2 saptamani de concediu.
aidaciolac spune:
quote:
Originally posted by micalondra
esti tare! Dar nu m-as fi gandit la asta nuci in 1.000 de ani. E bine de stiut pt viitor.
Multumim!
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
micalondra spune:
Nu a fost ideea mea ci a unei doamne mai in varsta asa ca cine nu are batrani... sa-si cumpere!