Ce inseamna "medic homeopat BUN"?

Ce inseamna "medic homeopat BUN"? | Autor: marcellinna

Link direct la acest mesaj

Cer scuze daca voi fi un pic lunga in explicatii.

Anul 2006 si acest an ,pana de curand a fost cosmarul vietii mele.
Acum suntem relativ bine si eu si fiica mea.

In primavara anului trecut fata mea avea niste simptome ce nu se "legau" usor ca sa defineasca un diagnostic precis.
Avea oligomenoree, dureri de cap moderate ,oboseala.
Apoi durerile de cap s-au inmultit atat in intensitate cat si ca frecventa si a aparut amenorea.Pt ea care e o fata foarte activa,a fost din anumite puncte de vedere frustranta,chiar aproape invalidanta starea asta.
Avea 16 ani la epoca aceea.Ne-am dus la o doctorita ginecolog (apoi am aflat ca e(si)medic homeopat.

Mi s-a parut o persoana foarte meticuloasa,dechisa la explicatiile ce i le ceream si chiar mi-a facut o impresie foarte buna cand a spus ca nu vrea sa recurga la administrarea de anticonceptionale ca masura de a rezolva amenorea,intrucat vrea sa ajunga la adevarata cauza a aparitiei ei.
I-a facut o anamneza foarte detaliata ,i-a facut niste investigatii si am aflat ca ambele ovare sunt practic sufocate de chisturi.
Chiar reusise sa-mi castige increderea.

I-a dat niste remedii si am inceput tratamentul.Luna dupa luna speram ca se va rezolva problema fetei si luna dupa luna primeam sperante /promisiuni ca in luna urmatoare treburile vor incepe sa se rezolve.
Timpul trecea si durerile de cap se intensificau mereu,amenorrea persista.
Dupa apr 6-7 luni de lalaieli asa de la un remediu la altul,starea fetei s-a inrautatit mult.Ea care n-ar fi lipsit niciodata de la scoala era tintuita in pat dupa nopti si zile de dureri de cap crancene.
Cand ii dadeam medicamente pt suprimarea durerilor de cap,nu doar ca nu treceau dar facea si hipotermie.

In tot tabloul asta nu mi se legau cap la cap lucrurile asa cum as fi vrut sa mi le explic (eu nu sunt medic)si am avut la un moment dat senzatia neta ca amenoreea ar putea fi doar un efect secundar al unei alte boli,ca acele chisturi sunt si ele un efect secundar ale bolii pe care incercam sa o descopar.
M-am dus cu fata la ginecologa asta si i-am spus banuielile mele si brusc s-a schimbat,a devenit subtila si chiar rece si mi-a recomandat ca fetei sa incepem sa-i facem tratament cu anticonceptionale pt rezolvarea amenoreei.
Eu nu sunt anti-Ac dar nu stiu de ce in acel moment am simtit ca nu este asta rezolvarea si nu i le-am dat.

Dupa luni de taraganari acela a fost momentul in care sa-mi pierd increderea in acea doctorita si la recomandarea medicului de familie,dupa acest esec, m-am dus la un endocrinolog.

"Surpriza" a cazut ca un fulger.Ni s-au cerut din nou analize de sange(scrise pe vreo trei pagini)si am aflat ca aveam dreptate toate simptomele ginecologice erau secundare.fata mea avea un prolactinom(tumoare benigna pe hipofiza).

Ginecologa nu ceruse analize de prolactina si acum imi dau seama ca poate ar fi trebuit sa fie una dintre investigatiile principale pe care ar fi trebuit sa le ceara in caz de amenoree.

Fata mea a facut operatia pt ca in urma tratamentului cu dostinex s-a rezolvat amenoreea dar tumoarea crestea in loc sa scada in volum si risca sa-i atinga nervul optic.Durerile de cap si acelea persistau.
Operatia a reusit Slava Domnului si medicilor,nu am cuvinte sa le multumesc tuturor celor de la neurochirurgie si mai ales endocrinologului care intr-o singura saptamana a aflat ceea ce cautam de mult.

In timpul asta,am aflat ca si eu am o tumoare pe tiroida,ca am si tiroidita autoimuna,m-am operat si eu,mi s-a practicat tiroidectomie totala.
Apoi a venit randul sa descopar ca si artrita mea e de natura psoriazica desi de decenii pe corp am doar o mica pata pe cot(in copilarie am avut psoriazis infantil).
La ora actuala sunt la nivel de gonartroza bilaterala si am 38 de ani.

Am neta senzatie ca medicina traditionala nu o sa-mi faca destul si chiar nu vreau sa-mi pierd speranta ca as putea avea beneficii mai ales de pe urma homeopatiei mai ales ca in urma stressului din ultimele 16-18 luni psoriazisul s-a exacrebat,am facut pe pielea capului.Acum petele de pe cap au trecut ca urmare a unui tratament de la un dermatolog,dar artrita imi da de furca la greu.Am zile in care si sa apas pedalele la masina e un efort pt mine.

Am avut nesansa sa dau peste un medic homeopat indoielnic ca sa-i zic asa,cand cu problemele fetei.Bine ca n-a beneficiat e increderea mea mai mult timp,dar ma gandesc la cei ce nu au avut incapatanarea mea.

N-o sa fac sa-i pun pe toti intr-o oala,dar va intreb pe voi.
CUM recunosti un medic homeopat bun?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

In 2-4 saptamani trebuie sa se vada ceva efecte,nu trebuie sa astepti luni de zile.Si eu sunt in cautare de un homeopat"bun",dar desi i-am vizitat pe cei mai cunoscuti din Constanta ,am impresia ca unele persoane,cum as fi de exemplu eu,pur si simplu nu raspund la astfel de medicina.Am in continuare incredere in homeopatie,dar ...
Un homeopat bun dupa mine trebuie sa aiba si abilitati de psiholog,sa fie f.atent la detalii,consultatia sa dureze cel putin o ora(prima).In ceea ce o priveste pe ginecoloaga-homeopata,a fost f.superficiala,cand e vorba de amenoree,intotdeauna faci si o analiza de prolactina,e o chestie de rutina nu de cine stie ce finete.Asa ca ati pierdut timp pretios si poate n-ati fi ajuns la operatie,daca se instituia terapia de inhibare a prolactinei.Dar,acum nu mai conteaza.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv spune:

Ma alatur si eu, caut un homeopat bun pentru copil, care nu are mari probleme, ci doar frecventele raceli ale copilariei. Poate ne indrma vreuna dintre voi la un homeopat la care ati avut rezultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

quote:
Originally posted by Lorenza

Un homeopat bun dupa mine trebuie sa aiba si abilitati de psiholog,sa fie f.atent la detalii,consultatia sa dureze cel putin o ora(prima).In ceea ce o priveste pe ginecoloaga-homeopata,a fost f.superficiala,cand e vorba de amenoree,intotdeauna faci si o analiza de prolactina,e o chestie de rutina nu de cine stie ce finete.Asa ca ati pierdut timp pretios si poate n-ati fi ajuns la operatie,daca se instituia terapia de inhibare a prolactinei.Dar,acum nu mai conteaza.
Sanatate multa!

Lorenza,exact aici e buba.
Ginecologa asta era foarte meticuloasa ,a intrebat cate-n luna si-n stele,a discutat cu mine si apoi si cu fata separat.I-am spus tot de la a la z despre mine,bolile mele,bolile fetei facute in copilarie si pubertate,starea psihica a noastra,consultatiile durau mult in jur de o ora si un pic,a intocmit o fisa cu toate datele.Nu pot sa-mi inchipui cum de i-a "scapat" analiza prolactinei si ca nu si-a dat seama de greseala nici atunci cand ii spuneam luna de luna ca nu avem nicio noutate buna.
Eu recunosc ca nu am fost foarte buna la capitolul endocrinologie in scoala dar...nu cred ca era treaba mea totusi sa stiu importanta acestei analize,ca doar m-am dus la medic .
Iti spun ca reusise sa-mi castige increderea exact pt meticulozitatea ei.Acuma culmea ar fi fost sa am si cunostinte ca sa o verific.

La operatie oricum am fi ajuns pt ca prolactinoamele nu se absorb complet prin inhibarea prolactinei si tumoarea fetei crestea in loc sa scada,chiar daca hipofiza ajunsese la "productie" de prolactina normala.
Totusi ,timpul in care bajbaiam in ceata a adus multa suferinta fetei mele ca sa nu mai pun la socoteala impactul asupra starii psihice.Indoiala si incertitudinea au avut un efect de care nici nu vreau sa-mi amintesc.

De-aici izvoraste intrebarea mea.Cum stiu daca un medic homeopat e bun?

Sufar de boli autoimune si al "saselea simt" ca sa-i zic asa ajutat de experientele mele si ale altora de pana acum mi-a dovedit ca nu prea o gasesc remedii in medicina traditionala care sa ma satisfaca.

Mergi la inceput

Nu cred ca exista retete dupa care sa te ghidezi.Daca nu esti din domeniu n-ai cum sa-ti dai seama despre competenta respectivului,poti doar sa te iei dupa instinct.Trebuie sa ai sansa si incearca sa te interesezi la cunoscuti despre medici homeopati si naturisti cu rezultate.Banuiesc ca vrei sa frecventezi un medic din zona unde locuiesti,pentru ca va fi nevoie de vizite dese.Din ce cunosc eu,este dificil ca homeopatul sa-ti recomande din prima remediul care ti se potriveste celmai bine in momentul respectiv.
Oricum,indiferent de impresia pe care ti-a creeat-o doctorita ginecolog,se pare ca aparentele inseala,cateodata.
Succes in gasirea homeopatului care sa va "dea de cap"!

Mergi la inceput

Multumesc mult Lorenza!
Oricum de la tine macar am aflat ca remediile daca sunt potrivite n-ar trebui sa astept mult ca sa le vad efectul.
Uite e prima oara cand am "frecventat" un medic homeopat,nu stiu prea multe despre homeopatie inca si nu stiam nici ca rezultatele totusi nu trebuie sa intarzie mult.
Sunt convinsa ca o reteta universala de a gasi un homeopat bun nu exista,ceea ce vroiam eu erau mici indicatii care sa-mi ajute instinctul.
Asta cu atat mai mult cu cat traiesc intr-un loc in care in ciuda anilor de cand sunt aici,nu am cunostinte si nici pe cineva suficient de informat in campul homeopatiei.

Mergi la inceput

Dar forumuri nu exista?

Mergi la inceput

Nici nu stiu de ce nu m-am gandit la asta.Poate pt ca mi-e drag forumul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Pe forumul acestas s-a discutat mult despre homeopatie dar din pacate nu in sensul bun.
Un homeopat bun se recunoaste dupa recomandarile pe care le face:
-nu recomanda multe remedii dupa prima consultatie;
-face la prima consultatie un examen care dureaza cel putin 1 ora;
-recomanda ca dupa folosirea remediului sa se repete consultatia,indiferent de rezultatul tratamentului.
Daca tineti cont de aceste indicii minore,puteti sa mergeti mai departe.
Sa nu aveti incredere in homeopatii care va iau pielea de pe voi cu pretul consultatiei si cu pretul nenumaratelor remedii recomandate(fiind multe este clar ca nu sunt bine recomandate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi22na spune:

www.homeopatie.ro dr sorin cadar face si consultatii gratis

Mergi la inceput