garderoba

garderoba | Autor: danna2002

Link direct la acest mesaj

am terminat fac anul acesta si de curand m am angajat...la un grup de firme, unde pe langa alte reguli pe care trebuie sa le respect, mai exista si aceea ca trebuie sa nu port blugi si sa adopt citez o tinuta office.

Intrebarea mea este..de unde sa imi iau haine office la preturi care sa nu ma aduca sa imi dau tot salariul, care Nu este de loc foarte mare pe ele?

subliniez ca eu am o garderoba aproape 100% sport..si nici nu stiu de unde sa incep cu construirea noii garderobe de birou..

Eu nu port fuste si rochii pt ca nu imi plac.

Am cam 1.64 si 50 de kg..

Multumesc anticipat pt sfaturi..si imi cer scuze daca am postat aiurea si pt tema abordata ..dar pur si simplu seara ma gandesc cu groaza ca urmeaza o noua zi de job si eu nu stiu ce sa mai pun pe mine..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai iti trebuie macar un costum.
Cu pantaloni, daca tot zici ca nu-ti plac fustele.
La costumul asta sigur poti sa porti si bluzele pe care le mai ai in dotare.

Nu stiu de unde sa-ti zic ca poti gasi ieftin, da' sper sa gasesti.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

2-3 camasutze cu care sa incepi o pereche de pantaloni negri si uite asa ai pt 2-3 ziel sa te schimbi. Daca mai ai si un costum cum zice si Adina te poti schimba si cu bluzele din dotare si a trecut saptamina!Daca erai mai aproape iti dadeam eu inceputul ,ca tocmai ce imi fac curat in garderoba si trebuie sa renunt la jumatate cel putin pt ca am prea multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Costume si alte haine office ieftine gasesti la Cocor. Am mai cumparat din niste magazine foarte ieftine de pe Lipscani.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Cocor, Carrefour, Bucur Obor(e un magazin mare la parter cu multe optiuni).

In primul rand te decizic daca mergi pe negru sau maro. Nu combina ca nu arata bine.

Iti trebuie:
- 2 perechi de pantaloni
- 5 bluze/camasi pentru cele 5 zile ale saptamanii(uni cel mai sigur)
- o jacheta de toamna
- o geanta
- o pereche de pantofi
- o haina de iarna
- o pereche de ghete

In timp adauga inca o pereche de pantaloni, cate un costum pentru fiecare sezon, cate o pereche de incaltaminte in plus. Cumpara numai lucruri care iti vin perfect, camasile cu cat mai mult bumbac. Incepe mai intai cu lucurile de toamna, dar fii atenta ca iarna vine destul de repede. Cand iti cumperi/scurtezi panaloni ia in considerare inaltimea tocului incaltamintei. Cand iti cumperi hainele incearca sa te misti in ele, sa ridici mainile(testul "agatatului de bara in autobuz"), la pantaloni testeaza ca te poti aseza confortabil pe scaun si nu te strang.

Te va costa destul initial pentru ca nu ai cum altfel. Ce poti face e sa investesti in lucruri de calitate si care iti vin bine.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

of, am avut aceeasi problema...eu am luat asa: cateva costume de la yokko-unul la fiecare salariu - de care am fost supermultumita. si cateva din idm, romanesti, ieftine, dar...pe alea le-am purtat de vreo 2 ori fiecare si putrezesc si-acum in dulap la mama....pt ca dupa vreo luna mi-am dat seama ca vin foarte nasol, ma fac grasa...bla-bla..cunoasteti povestea...eu te sfatuiesc sa-ti iei unu-doua de o firma buna, care sa cada bine, sa te simti comod in ele. si o sa le tot rotesti cateva saptamani. cauta prin hainele tale, sigur mai ai cate ceva care sa mearga combinat si sa nu para foarte sport.

faza cu culorile e f importanta. eu te sfatuiesc pt negru/gri. maro-ul va fi mai greu de combinat. poti sa incerci sa-ti iei un sacou, de la zarra, de ex. si mai multe perechi de pantaloni. pe care sa le poti purta si cu o bluza normala, poate chiar ceva cu sclipici..imprimeu..nu trebuie sa fii la 4 ace non stop.

foarte importante sunt incaltarile. ia-ti ceva nesofisticat , foarte comod. de la carmen's de ex. piele, talpa usoara, toc mic.

2-3 bijuterii te scot rapid. nimic incarcat. poti sa pui o pereche de pantaloni cu dunga (nu de costum) negri, un sacou mai casual negru, si o bluza bleu, de ex. tricou simplu. si cu inel bleu, te-ai scos. maxim o bratara.

incearca sa cumperi hainele numai in combinatii. sau pe aceeasi culoare, evita imprimeurile (la sacou/pantaloni), sunt greu de combinat.

daca ai camasi, 1-2-3, nu mai lua altele pt inceput. rotesti cu tricouri. sacoul e cel care face diferenta.

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

danna2002, stiu cuma fost si la mine primul job si prima zi de munca, avand numai blugi in sifonier! asa ca, daca nu ti se pare aiurea, as putea sa-ti dau eu cate ceva, cum spunea o fata mai sus, mi-am facut ordine prin dulap si sunt prea multe chestii, asa ca as putea sa te ajut cumva. daca te intereseaza astept pm si putem sa ne vedem chiar azi sa ti le dau. sa-mi zici si pe unde stai.
pupici si sper sa nu ma intelegi gresit!

ZOZOLINA

andreea

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Sfaturile date de fete mai sus sunt foarte bune.

Din vechea ta garderoba poti sa folosesti pt servici bluzele mai simple, fara imprimeuri prea nebunatice sau culori tipatoare, si eventual mai putin decoltate.

Ti-au spus bine fetele de ce ai nevoie sa iti cumperi. Ai grija mai ales la calitatea hainelor. Chiar daca pe moment ti se pare ca dai o avere pe ele, daca sunt de calitate ( si materialul si tiparul ) nu se vor uza nici demoda si le vei putea purta mult timp. E bine sa alegi materiale cat mai naturale: bumbac, lana, matase..

Cauta modele clasice, ca sa nu se demodeze sezonul viitor. Iar la culori, cel mai bine ramai la negru, bleu-marin, gri, maron, pe care le poti accesoriza ca sa nu para prea batranicioase: de ex cu o esarfa, o curea mai sic, o brosa pe rever...

sa nu uiti ca un rol foarte important il joaca intretinutul lor cu cat ai mai mare grija de ele cu atat vor dura mai mult.

Succes la cumparaturi si la noul loc de munca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Danna, parca ma vad pe mine acum mai bine de 10 ani, cand mi-am inceput cariera. Diferenta era ca era plina lunie iulie si foarte caldddd!
Fetele ti-au dat cateva sfaturi excelente, urmeaza-le.Eu as mai adauga cateva:
Stii vorba aia, 'sunt prea sarac ca sa-mi cumpar lucruri ieftine'?
Este perfect adevarata.
-Nu-ti cumpara lucruri ieftine, de proasta calitate, se deterioreaza foarte repede (spalat, calcat, purtat, scamosat, incretit, lucit, sifonat) si tre sa cumperi altele in timp record.
-Eu as zice ca pantofii tai sport merg bine pana la usa cladirii unde muncesti, adica poti avea o singura pereche de pantofi eleganti de job (negrul merge cel mai bine si la orice) pe care poti foarte bine sa-i pui intr-o sacosica si sa-i incalti acolo,sau sa-i lasi pur si simplu intr-un sertar(mai ales daca trebuie sa mergi mai mult pana la birou).In felul asta nici nu se uzeaza...
-Camasi sa cauti din bumbac, sau cu 90-95% bumbac, cele care au sintetic in ele te fac sa transpiri si te irita, mai ales dupa 8-9 ore de stat la birou.
-Sa nu sari din culorile negru, bleumarine, gri, bleu pentru jacheta si negru, gri, bleumarine pentru pantaloni...sunt foarte greu de asortat celelalte. Pe sub sacou poti sa pui orice, chiar si un maieu alb simplu, cu conditia sa nu dai sacoul jos.
-Hainele trebuie sa fie foarte comode, gandeste-te ca stai acolo min 8-9 ore /zi.
-Sacoul/urile trebuie sa le duci la curatat macar odata pe luna, mai ales daca porti cam zilnic aceeasi haina...nu te zgarci sa le cureti tu acasa...nu arata niciodata ca alea proaspat curatate la curatatorie,
-Accesoriile sunt extrem de importante, trebuie alese cu grija, fiindca ele sparg monotonia, sa iasa in evidenta dar fara sa fie tipatoare; gandeste-te sa-ti cumperi si 2-3 esarfe fiindca sunt foarte de efect.(imi amintesc de vremea cand purtam un singur inel de argint cu o piatra verde enorma...era singura bijuterie de pe mine, daca as fi pus si altceva as fi aratat ridicol; asa am luat un interviu care mi-a schimbat cariera)
-Cumpara-ti un parfum de firma, e scump dar merita investitia!
-de la luna la luna cumpara-ti cate ceva...ai sa ai si o mare satisfactie ca faci ceva pentru tine.
Mult succes in cariera si sa auzim numai de bine!!!

-Am colege care vin la birou imbracate in blugi si adidasi...se schimba acolo in max 5-7 min...poti lua si asta in considerare.

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

multumesc pentru raspunsuri...

am sa iau notite si am sa actionez in consecinta...o sa imi cumpar cateceva si o sa accept oferta fetelor..

cum am scris si intr un mesaj privat nu am ideei preconcepute cu privire la faptul ca nu port ce au purtat alte persoane..

deocamdata scormonesc in dulap...cam in zadar..

si ma stresseaza ideea cu imbracatul.

Mergi la inceput