Aici,in Olanda (16)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut, Jenn,

Merci pt informatii. Am intrat insa rapid pe situl celor de la DIGItv si am vazut ca ei ofera antena +decodor,iar tu vorbesti de cartela doar si decodor...Eu as vreau sa iau intr-adevar cartela din tara, mai ales ca voi pleca in Ro joi 23 aprilie.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Nu e nevoie sa iei antena de la ei.Eu am luat decodorul si cartela si gata!O folosesc pe cea veche si merge perfect!Antena trebuie sa aiba minim 80 de cm diametru.Pentru contract iti trebuie o persoana care sa aiba carte de identitate(domiciliul in tara.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Buna!

Am si eu o rugaminte la voi. O sa fac un stagiu de 3 luni si un pic la Maastricht si trebuie sa-mi fac asigurarea de sanatate care am inteles ca este obligatorie in Olanda chiar daca ai asig de calatorie din tara de origine. Imi puteti da si mie poate niste site-uri de companie de asigurare care fac aceasta asigurare?

Multumesc tare mult.

Mai este cineva dintre voi in zona Maastricht-ului? Eu am mai stat acolo un an de zile in timpul studentiei dar acum foarte multi ani si sunt convinsa sa s-au schimbat multe intre timp.

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Nicio tara nu- ti cere sa platesti 2 asigurari!Eu cred ca cea de calatorie e suficienta.Asigurarea medicala e obligatorie pt rezidenti,ceea ce nu e cazul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Buna fetele olandeze,

Nu cred ca va amintiti de mine, nu prea reusesc sa trec pe aici, Scuza mea sunt doua fete cucuiete si un servici pe deasupra...working mom...
Am o nedumerire/dilema si poate ca alte mamici de prin Olanda au experiente in privinta asta: daca ati avut copilasii la kinderdagverblijf i-ati dus si la peuterspeelzaal? Inseamna asta ceva in plus? De citeva zile discut problema asta cu o colega de servici, mami de 1 si insarcinata, care isi da fetita la kdv insa de la 2 ani o trimite si la peuterspeelzaal. Fetele mele merg doua zile pe saptamina la kdv. Cea mare, de 2 ani si cinci luni, e sociabila, prietenoasa, a invatat foarte mult acolo, imi vine de fiecare data cu cantecele, poezioare, etc. Merge doua zile pe saptamina, sotul meu si cu mine muncim parttime amindoi.
Cred ca ati intuit nedumerirea mea, sau intrebarea: inseamna peuterspeelzaal ceva in plus si pentru fetele mele? Inteleg ce inseamna pentru copiii care au fost acasa doar, insa are rost sa duc copilul inca o jumatate de zi pe saptamina, sa intalneasca alta grupa, alte juffen, si sa invete ce anume???? Pe forumuri olandeze sunt cam impartite ideile, dar in general lumea e de acord ca peuterspeelzaal pentru copii care sunt deja la kdv nu inseamna nimic in plus.

Probabil intrebare stupida, dar totusi ma gandesc la asta de citeva zile... am de gand sa discut cu cumnatii mei (director si juf la o scoala generala) si cu o prietena care e juf si ea, sunt curioasa ce ma vor sfatui. Dar la fel de curioasa sunt care sunt experientele voastre, cum ati procedat si daca sunteti multumite?

Si inca o dilema, ce scoala ati ales pentru prunci si sunteti multumiti de ea sau nu. Noi avem 0 Dalton, o Montessori, o catolica si o reformata in cartier si eu am inscris fata cea mare la Dalton-in curind avem prima intalnire cu directoarea. M=am bazat pe informatiile de la prietena invatatoare si de la vecine, si mai e si cea mai apropiata scoala de noi, doua strazi departare. Insa ma gandesc deja si la middelbare school, si aici, iarasi colega de la servici, e pentru private school. Ea a trecut prin toate scolile acestea si are o imagine mai buna despre sistemul olandez decit mine... pe de alta parte sotul meu, care a facut scoli publice, a terminat dreptul in Leiden si apoi master, etc... spune ca sunt mofturi, ca scoala publica e ok...

Deci, sugestii, idei? Ma intereseaza alegerile voastre, ce le-a motivat si daca sunteti multumite.

Multumiri anticipate,

de la mami de doua fete minunate, Francesca Ioana si Nathalie Stefana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Salutare la toata lumea.

Vin si eu cu o intrebare rugaminte la voi.

Am vrea sa venim o tura prin Olanda si ne-ar interesa ceva repere,hoteluri si ce putem vedea mai interesant.Eventual orasele mai aproape de Germania.Orice recomandare este bine venita.

Multam fain.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna fetelor , iata ca mai trecem si noi pe aici .
Na super ocupate cum a spus si Iris , servici doi copii , casa in constructii , sklava domnului am terminat , Mandy merge la inot de doua ori pe saptamana , apoi mai merge si la locopedista , etc.
Tumpi nu stiu ce sa-ti spun eu cred ca cel mai bine vii pur si simplu in Olanda si gasesti hoteluri peste tot si oraselele sunt toate in privinta mea frumoase si peste tot e ceva deosebit de vazut . Preturile sunt cam acelesi ca e oras mic sau mare , te descurci sigur si fara denumiri din partea noastra . Succes !
Iris in privinta scolilor sunt multe de vorbit , noi am ales una in apropiere , catolica , suntem multumiti . Scolile private sunt mofturi cu siguranta .
Cat despre dagv. si peut. eu cred ca daca copii mergeau 5 zile la d. nu mai era nevoie de p. dat fiind ca ale tale meg doar 2 zile la d. cred ca le-ar prinde bine si p. deoarece acolo merg doar pt. a invata ceva , jocuri , cantece si diferite activitati . Dar si asta e un pic de moft .
Tu decizi daca ai timp sa le duci si bani sa platesti .
Eu lucrez 5 dimineti de la 7.30 pana la 12.30 si Mandy merge la scoala iar Rayan la dagv. si sunt f. multumita de programul pe care il am structurat si cat mai simplu de tinut minte pt. copii .
Succes si tie si sper sa mai scri sa imi spui ce ai facut .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina Maria

Buna fetelor , iata ca mai trecem si noi pe aici .
Na super ocupate cum a spus si Iris , servici doi copii , casa in constructii , sklava domnului am terminat , Mandy merge la inot de doua ori pe saptamana , apoi mai merge si la locopedista , etc.
Tumpi nu stiu ce sa-ti spun eu cred ca cel mai bine vii pur si simplu in Olanda si gasesti hoteluri peste tot si oraselele sunt toate in privinta mea frumoase si peste tot e ceva deosebit de vazut . Preturile sunt cam acelesi ca e oras mic sau mare , te descurci sigur si fara denumiri din partea noastra . Succes !
Iris in privinta scolilor sunt multe de vorbit , noi am ales una in apropiere , catolica , suntem multumiti . Scolile private sunt mofturi cu siguranta .
Cat despre dagv. si peut. eu cred ca daca copii mergeau 5 zile la d. nu mai era nevoie de p. dat fiind ca ale tale meg doar 2 zile la d. cred ca le-ar prinde bine si p. deoarece acolo merg doar pt. a invata ceva , jocuri , cantece si diferite activitati . Dar si asta e un pic de moft .
Tu decizi daca ai timp sa le duci si bani sa platesti .
Eu lucrez 5 dimineti de la 7.30 pana la 12.30 si Mandy merge la scoala iar Rayan la dagv. si sunt f. multumita de programul pe care il am structurat si cat mai simplu de tinut minte pt. copii .
Succes si tie si sper sa mai scri sa imi spui ce ai facut .

Alina cu Rayan Ioan si Mandy Stephanie 3 ani

http://community.webshots.com/album/563022521Iznlso

Buna, fetele,

Alina, multumesc pentru raspuns, esti o draguta. Intre timp am fost in priza, am discutat cu mai multa lume si cu educatoarele Francescai si concluzia e ca o dau de la 3 ani la grupa pregatitoare pentru scoala, unde nu mai sunt si micutii intre 2 si 3 ani ci doar cei mari, si fac discutii in grup, mai multe jocuri, etc. Cumnata mea care e juf a "testat-o" asa in joaca pe fetita si a zis ca e superok cu cunostintele, i-a cantat 10 cantecele in olandeza, numara pina l 13, cunoaste culori, forme geometrice, animale si asta in romaneste si olandeza, la locurile de joaca merge la alti copilasi si spune: Ik ben Dita (asa se autonumeste, de la fetita), wie ben jij?, deci e un copil sociabil si prietenos.
Sa inteleg ca tu ai dus/duci pruncii si la peuterspeelzaal? D.p.d.v. financiar nu e o problema (cateva zeci de euro pe luna nu e capat de lume), ma intereseaza daca pentru ea e ceva in plus, ca inseamna pentru mine sa imi lipseasca citeva ore in plus pe saptamina, si vorba aia, nu sunt toata viata la varsta asta.
Fetele merg doua zile intregi (de la 7.30 la 16.30) la cresa, in rest sunt eu acasa sau e sotul meu. Din cate stiu eu nu prea sunt copilasi care sa mearga zilnic, nu am auzit pe aici de asa ceva. (adica zilnic 8-9 ore). O educatoare a Francescai, careia i-am cerut parerea, mi-a spus: si la cresa si la peuterspeelzaal???? asta fac doar parintii care vor sa scape de copii! Hahaha, nu o fi chiar asa, ideea e ca eu nu vreau sa ii incarc programul fetei degeaba.
Apropo, merge cumva Mandy la logopedist din cauza r-ului? Ca sa stiu la ce sa ma astept, ca si Francesca vorbeste cu r zacht. Si inot e de la scoala? Ca aici mi-a zis directoarea ca ii duce scoala la inot. Mergem si noi in weekend, insa doar de balaceala, nu am luat lectii inca.

Felicitari pentru casa, sa o stapiniti sanatosi!

Tumpi, Alina a spus bine, nu stiu ce te intereseaza, mie Amsterdam-ul si Haga imi plac enorm si aici ai ce sa tot vizitezi. Insa si orasele de la granita cu Ge sunt superfaine. La hoteluri in Olanda nu am prea stat, tarisoara asta o traversezi in no time, ce sa mai stai la hotel. A, la un Van der Valk in Assen am stat o data, cand am fost la resto romanesc de acolo. A fost superok, nu mai stiu preturile, stiu ca micul dejun era nemaipomenit. Daca dai google cu numele oraselor ce te intereseaza si intri pe site-urile lor gasesti o gramada de informatii.

Inapoi la munca, pana se trezesc fetele

Mergi la inceput

Buna fetelor , buna Iris ,
In sf. am timp sa intru aici , deabiam am sosit din vacanta , marea a fost superba si am avut noroc de timp bun .
Rayan mi-a fost bolnav dar am trecut si peste asta cu antibiotice .
Referitor la ce discutam cu tine Iris , Mandy a fost doar la dag. si atat . Fetita ta sta f. bine cu , cunostintele , de exemplu Mandy nici pana la 5 nu stie sa numere si nu vrea sa invete . Mandy merge la locopedist deoarece propozitiile ei sunt prea scurte si incorecte .
Noi o ducem pe Mandy la inot particular , adica platim noi , scoala o va duce prea tarziu si ii va fii mai greu sa invete cu cat inainteaza in varsta . Se spune ca intre 4 si 5 ani ar fii mai bine sa invete .
Revin ca s-au sculat .

Mergi la inceput

LA MULTI ANI !

SPER CA NOUL AN SA NE ADUCA CAT MAI MULTA CALDURA IN SUFLET SI SA NE CUNOASTEM .
VA PUP MAI ASTEPT VESTI DE LA VOI !

Mergi la inceput