Fructe pentru dieta?
Raspunsuri - Pagina 3
V. Erica spune:
Bird,
Si aici se gasesc fel de fel de mancaruri la tavita, congelate, dar nu cred ca sunt sanatoase (poate doar legumele simple, congelate). In plus, microundele sunt controversate...
La ce fel de prafuri cu fibre te referi? La cereale?
In rest, subscriu ideii ca miscarea e sfanta.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
bird70 spune:
quote:
Originally posted by V. Erica
Si aici se gasesc fel de fel de mancaruri la tavita, congelate, dar nu cred ca sunt sanatoase (poate doar legumele simple, congelate). In plus, microundele sunt controversate...
Nu mananci zilnic asa ceva, dar sunt zile cand nu ai timp sau chef sa gatesti si atunci in loc sa folosesti ca scuza asta si sa comanzi o pizza sau sa mananci ceva ce nu ar trebui, scoti o portie din asta din congelator si stii exact cate calorii ai mancat. Ideea este sa-ti faci viata cat mai usoara, cu cat e mai dificil cu atat sansa de-a renunta este mai mare.
quote:
La ce fel de prafuri cu fibre te referi? La cereale?
La noi se gasesc la supermarket, eu folosesc brandul asta www.metamucil.com.au este praf de Psyllium si este practic fibra vegetala, nu contine calorii si se gaseste in diferite arome. In momentul in care amesteci praful cu apa trebuie sa-l bei rapid pentru ca se transforma intr-un gel
V. Erica spune:
quote:
Originally posted by bird70quote:
Originally posted by V. Erica
[quote]La ce fel de prafuri cu fibre te referi? La cereale?
La noi se gasesc la supermarket, eu folosesc brandul asta www.metamucil.com.au este praf de Psyllium si este practic fibra vegetala, nu contine calorii si se gaseste in diferite arome. In momentul in care amesteci praful cu apa trebuie sa-l bei rapid pentru ca se transforma intr-un gel, gustul nu e rau deloc. Nu se foloseste ca inlocuitor pentru mancare ci este un produs care ajuta in combaterea constipatiei care este asociata cu consumul redus de alimente, ajuta la pasajul mai rapid al hranei prin aparatul digestiv si iti da si senzatia de plin.
Multumesc pt link. La acelasi gen de prafuri ma refeream si eu.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
dulcetica spune:
Multumesc pentru lista cu calorii si incerc sa vad ce iese.Nu terminati caloriile pina pe la 10.30?![]()
uca78 spune:
@bird70
Eu folosesc ca mod de voata regimul despre care am scris, regim dar de nutritionist si bazat pe principiile metabolismului insulinei. Poate am formulat confuz scriind dieta. Acest regim , "mod de viata" este promovat si de Montignac si poti sa vezi cite fete se slabesc si se simt bine si pline de energie folosind-l. Eu ma ghidez dupa indicele glicemic al alimentelor si spre ex dupa anumite reguli de genul . Nu maninc fructele decit separat de altceva, 2 ore dupa masa sau 1 ora inainte. Eu nu numar caloriile si nu o sa o fac in viata mea. Maninc sanatos si cit vreau (nici vorba de infometare!!!) din elementele permise si datorita faptului ca fac asta de luni de zile eu nu simt niciodata nevoia sa maninc dulciuri spre ex..adica nu ma abtin de la pizza sau dulciuri ci pur si simplu nu simt deloc nevoia sa le manic, organismul meu nu imi cere asa ceva. Chiar daca cineva linga mine maninca ciocolata spre ex. eu nu trebuie sa ma abtin, nu simt nici o pofta sa maninc asa ceva.
Eu acum decit ma mentin asa, nu mai vreau sa slabesc, dar vreau prin asta sa evit diabetul de tip 2 care exista la mine in familiel Si asta este regimul pe care si diabeticii il tin. Eu nu am limite de calorii, habarn-am cite calorii contin mincarurile pe care le maninc si nu o sa le numar vreodata atita timp cind m-am obisnuit sa maninc cit vreau anumite alimente. Este un alt mod , in fond fiecare trebuie sa vada ce i se potriveste cel mai mult, toti suntem diferiti. Cu miscarea sunt super de acord, ajuta f mult si datorita faptului ca imbunatateste rezistenta la insulina. Si pt tonusul general. Si eu fac sport (acum mai putin ca il astept pe bebe) dar abia astept sa imi reincep cursurile de la sala dupa ce vine bebe.
bird70 spune:
quote:
Originally posted by uca78
@bird70
Eu folosesc ca mod de voata regimul despre care am scris, regim dar de nutritionist si bazat pe principiile metabolismului insulinei. Poate am formulat confuz scriind dieta. Acest regim , "mod de viata" este promovat si de Montignac si poti sa vezi cite fete se slabesc si se simt bine si pline de energie folosind-l. Eu ma ghidez dupa indicele glicemic al alimentelor si spre ex dupa anumite reguli de genul . Nu maninc fructele decit separat de altceva, 2 ore dupa masa sau 1 ora inainte. Eu nu numar caloriile si nu o sa o fac in viata mea. Maninc sanatos si cit vreau (nici vorba de infometare!!!) din elementele permise si datorita faptului ca fac asta de luni de zile eu nu simt niciodata nevoia sa maninc dulciuri spre ex..adica nu ma abtin de la pizza sau dulciuri ci pur si simplu nu simt deloc nevoia sa le manic, organismul meu nu imi cere asa ceva. Chiar daca cineva linga mine maninca ciocolata spre ex. eu nu trebuie sa ma abtin, nu simt nici o pofta sa maninc asa ceva.
Eu acum decit ma mentin asa, nu mai vreau sa slabesc, dar vreau prin asta sa evit diabetul de tip 2 care exista la mine in familiel Si asta este regimul pe care si diabeticii il tin. Eu nu am limite de calorii, habarn-am cite calorii contin mincarurile pe care le maninc si nu o sa le numar vreodata atita timp cind m-am obisnuit sa maninc cit vreau anumite alimente. Este un alt mod , in fond fiecare trebuie sa vada ce i se potriveste cel mai mult, toti suntem diferiti. Cu miscarea sunt super de acord, ajuta f mult si datorita faptului ca imbunatateste rezistenta la insulina. Si pt tonusul general. Si eu fac sport (acum mai putin ca il astept pe bebe) dar abia astept sa imi reincep cursurile de la sala dupa ce vine bebe.
Inteleg ce spui si te felicit pentru faptul ca faci eforturi sa previi diabetul
. La tine motivatia pentru acest fel de viata vine si din faptul ca ai in familie diabet si nu doresti sa-l faci, asta pe langa silueta. Eu nu pot trai fara ciocolata
uca78 spune:
@bird70
Asa este, motivatia de a incepe o alimentatie avind la baza indicele glicemic al alimentelor a venit din dorinta de prevenire a diabetului tip 2. Dar acum motivatia o am din faptul ca vad ca asa ma simt bine, am energie, maninc cit vreau fara sa ma ingras si imi este comod.
Fiecare trebuie sa vada ce stil i se potriveste si sa ramina la el.
Spre ex. mie nu mi-a fost greu sa renunt la ciocolata (niciodata nu mi-a placut, nici macar copil fiind, eu dupa checuri si placintzele ma topeam dar ciocolata niciodata). Mie mi-a fost mai usor sa renunt complet decit sa reduc. Acum depinde de fiecare in parte ce stil i se potriveste. Adica eu spre ex decit sa maninc 5 chipsuri prefer sa nu maninc nici unul :-)
Pe de alta parte asa este, sunt multe persoane care NU POT sa renunte la anumite alimente si in conditiile astea e clar ca trebuie sa urmareasca ce cantitate consuma ca sa aiba un control.
Asta chiar e o chestie care depinde de stilul si de corpul fiecarei persoane si fiecare trebuie sa incerce ambele variante sau chiar mai multe ca doar mai exista atitea si sa vada care este varianta la care corpul raspunde cel mai bine.
Iar sportul este sfint pt. orice varianta aleasa.