Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (82)
Raspunsuri - Pagina 10
Laura13 spune:
salutari mamici!
danita multa multa sanatate la amandoi!!! ne gandim la voi. fenorbarbitalul (din cate stiu eu) se da la febra peste 39 si pt a nu face copilul convulsii, care nu sunt periculoase dar sperie parintii ffff rau. va pupam dulce dulce
in rest, nu stiu ce si cui sa mai zic, asa ca nu mai zic nimic, decat ca va pup dulce
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
fatima spune:
danita, multa sanatate !!!!
maimutza mea mi-a imprastiat pamantul de la flori pe tot covorul din sufragerie..mai putin de un minut am lasat-o singura, cat m-am dus la baie..dupa ce mai devreme in bucatarie, cat eram intoarsa cu spatele, a tras de punga de faina de pe masa si mi-a imprastiat-o pe jos...

..
sa-mi fie de bafta. numai bine.
eva ioana (08.11.2006)
kikineata spune:
Multumesc mult minunatelor pt. cuvintele frumoase despre Sara. Ce mult face atmosfera calda de aici....pt. mine cel putin e un mare plus.
Am fost fost la dr. Nasol. Rinofaringita cu rosu rau si muci multi in gat spre rana cu tendinta de infectie.
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
http://picasaweb.google.com/kikineata
roxanica2006 spune:
Offfff, Kikineatza, imi pare tare rau ca sara e bolnavioara, e atre frumoasa, am vazut-o in poze. Dar suna prea urat "rana", probabil e celebrul "rosu in gat" si daca-i dai din timp tratamentul adecvat se va face repede bine.
Danita, si voi bolnaviori.... Nu te speria, stiu ca e f.f.f greu cu un bebe arzand in brate. David mi-a facut doua episoade din astea de febra, la primul eram atat de panicata ca n-am putut reactiona, a venit mami si l-a luat pe pui, i-a pus supozitor, l-a linistit, etc. A doua oara am fost mult mai puternica si nu m-am mai speriat atat de tare. Noi alternam paracetamolul si nurofenul la 4 ore pt. ca febra crestea f.f.f repede. Noi am luat si novocalmin, jumatate de supozitor, max 1 /zi. Noua asa ne-a recomandat dr. Despre fenobarbital si noi stim ca previne convulsiile.Noua ne-a recomandat diazepam, dar nu i-am dat.
Am mai scris despre convulsii ca noua asa ne-a zis dr, ca ar fi necesara si o anume predispozitie genetica pt ca bebe sa ajunga aici. Nu sunt atat de frecvente, iar daca bebe a mai avut febra mare si nu a reactionat facand convulsii, putine sanse sa mai faca vreodata in conditii similare.
Tine-l pe Paul cat mai subtirel imbracat, daca mai face febra fa-i o baita , reduce febra cel mai repede. Temperatura apei sa fie cu un grad mai mica decat temperatura lui bebe, racita progresiv.Nu-l spala pe cap!
Multa sanatate!
Ma grabesc ca mergem la nunta! Paaaa
ROXANA
si
DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
fatima spune:
kikineata, si pentru toti bebeii bolnaviori, ca vad ca se poarta in perioada asta..pupici pe nasucurile mucoase ca sa va faceti bine repede repejor!
dayanara, daca nu ma insel, cana cu cioc e denumirea populara a canii cu supapa..
eva ioana (08.11.2006)
bebinuta spune:
Donia, da, am reusit sa pun poze, nu le-am sortat de aceea am pus doar cateva pe forum.
E grasunica Ada, are 10,7 kg si aprox 75 cm, dar doctorita mi-a spus ca e ok, doar sa am grija cu fainoasele.
Dandusa, Asiza pozele sunt facute in casa si in curte.
Nu este amenajata gradina decat putin(din motive financiare, speram la primavara... sa se imnulteasca si banii
)
Si in interior mai am cate ceva de facut. Mai fac poze si mai pun.
Fatima, ma bucur ca ai reusit in sfarsit sa dormi. Iti doresc cat mai multe nopti de acest gen.
Anateo,Kikineata,Danita va doresc atat voua, cat si bb-lor multa sanatate.
Si noi mai avem mucisori.
Tot voiam sa intreb despre asta: ce parere aveti despre apa de mare cu care curatam nasucul bb-lor. CAta sare contine? Eu folosesc de ceva vreme si Ada ma lasa sa ii dau in nasuc pt ca abia asteapta sa se linga pe buze
. Nu e prea multa sare???
Eu nu ii dau in mancare, dar ii dau in nas.
Bebinuta
de
Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada
bebinuta spune:
quote:
Originally posted by kikineata
Cateva poze noi http://picasaweb.google.com/kikineata/10Luni02/photo#5107840331959078466
Imi spune si mie cineva cum redenumesc toata treaba cand vreau sa scriu de ex poze "gargarita"???
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
http://picasaweb.google.com/kikineata
Asa:
gargarita
Uita-te cum am scris eu.

Bebinuta
de
Ada(30 nov)poze Ada
varsta Ada
Donia spune:
fatima, dandusa, flore, Yagmur, asiza, multumesc pentru sprijin.
N-a fost nimic serios, doar multe, multe, multe si marunte care au culminat ieri (si Cristi ma tot scuipa
). Azi s-au mai imprastiat din ele... parca se vede si putin soare printre nori.
danita, pupam mama si pe bebe sa treaca
Aici si prin occident algocalminul nu se mai foloseste.
anateo, greu iti mai e, dar tot te tii bine! Pupici si catre voi
kikineata, si eu am citit tot cearceaful (tot cu d si eu...:)), ca sa combat mai bine, dar numai citind de carne, lapte, oua, am ramas fara energie:)))
E tare dulce gargarita
Sanatate!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
roxanica2006 spune:
Am mai intrat putintel...
Anateo, iti doresc multa, multa putere sa treceti cu bine peste perioada asta mai "bolnavioara" 
Kikineata, si noi exact asa patzim, cand suntem mai grasunei, ne merge bine, mancam, dormim, totul ok, ne izbeste ba o febra, ba acum multi muci pe capul nostru si iar devenim maraiti si pierdem cele cateva sute de grame dobandite cu multa, multa truda...Dar dupa perioada de boala recuperam mult mai repede in greutate si mai mult, punem muuuuult in plus. Asta e! Uite, de ex, acum, cu raceala asta, David a mancat la fel de bine, nu si-a modificat radical comportamentul, numai ca-l deranja vadit nasucul infundat si tusea.
Si ce am invatat din episoadele astea mai putin fericite e ca puiutii astia isi revin fenomenal de repede. Stiu ca e greu si noua, mamicilor (de fapt, minunatelor mamici
) ni se rupe sufletul si avem impresia ca ne-a cazut cerul in cap de atata suparare, dar, asculta-ma bine: TRECE !! Si o raceala nu e un capat de lume! seara il pui pe bebe in pat cu inima stransa, respira greu, e trist, apatic si dimineata te trezesti cu un copilas plin de energie si voie buna!! Hai, curaj! 
Asta a fost un mesaj de incurajare pt. toate mamicile cu bebei bolnaviori! Si pt. mine, sa-l recitesc la nevoie! 
ROXANA
si
DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
roxanica2006 spune:
dolores, David cum se mai simte?? Sa-ti traiasca, la multi ani!!
Dianocica, am ratat eu o naratiune "fierbinte" sau ai uitat tu sa ne povestesti cum ati sarbatorit in seara aceea...
Cu sanul esti mai bine?
ROXANA
si
DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu