Motiv de reclamatie de la parinti
Raspunsuri - Pagina 6
ela03 spune:
Bani in buzunar?! Doamne fereste...
Monaraus, depinde de persoana. De hranitul copiilor se ocupa de obicei ingrijitoarele si bucataresele. La gradinita ajutam toate grupa mica sa manance, chiar si directoarea. Eu am in grupa si copii de judecatori, si copii de muncitori, si ii tratez pe toti cu aceeasi atentie si respect. Imi pare rau ca suntem judecate astfel.
As zice sa te limitezi la cadourile facute din placere
monaraus spune:
Cum ai zis si tu ela, depinde de persoana. Toamna trecuta mi-am inscris fetita la cresa, retragand-o dupa aproximativ o luna. Imi amintesc cum s-a schimbat comportamentul acelor doamne dupa ce le-am dat efectiv bani. Dar ma gandesc ca poate cand eram eu de fata pareau mai dragute si mai zambitoare cu copilul meu... Si cum o pot gasi pe ingrijitoare caci nu am vazut niciuna de cand mergem la gradi.
numeioana spune:
Eu sunt educatoare la o gradinita particulara. Nu sunt de acord cu "atentiile"/ "cadourile" din principiu si daca as fi lucrat la stat si as fi avut salariul mai mic tot la fel as gandi. Am mai scris la un subiect de acest gen (nu mai stiu daca la acesta) ca nu-mi place/ nu sunt de acord sa dau spaga la doctor sau oriunde altundeva pt ca o persoana sa-si faca treaba pt care e deja platita. Deci nu concep ca cineva sa-mi dea mie spaga/cadou sau cum s-o numi oricare ar fi considerentul pentru care o face. O mamica a venit cu un pachet de cafea (nu beau cafea dar si daca as bea tot in l-as da inapoi) motivand ca nu a avut timp sa ia flori
. Am refuzat-o, am discutat si i-am spus de ce, dar nu a vrut sa ma inteleaga si mi-a lasat plasa atarnata de poarta!!!
Asa de rau m-am suparat incat am vrut s-o arunc la gunoi, dar m-am controlat, pt ca incepusera sa vina parintii sa ia copiii si a trebuit s-o bag intr-un dulap. E jenant pentru mine sa fiu obligata sa primesc ceva ce nu consider ca trebuie sa primesc!!! Nu stiu cui sa mai explic, ce sa mai spun ca sa inteleaga oamenii ca nu trebuie sa procedeze asa. O floare o accept cu placere (consider ca e un simbol al aprecierii, al iubirii fata de cadrul didactic), o cutie cu bomboane o accept pt ca o impart la copii dupa ce iau gustarea (si nu uit sa spun acest lucru parintilor), dar un pachet de cafea sau, mai rau, o bijuterie sau ce se mai vehiculeaza pe aici mi se par prea de tot!!!
Ela, sa stii ca nu sunt multe educatoare ca tine! Probabil noi, cele tinere, stim si vrem sa spunem "STOP", dar cele care lucreaza de 20-30 sau chiar de mai multi ani in invatamant stiu sa ceara fara nici o jena. Cunosc o educatoare care le-a spus parintilor ca daca vor sa-i cumpere ceva de Craciun, mai bine sa ii ia ce ii trebuie ei acasa decat sa dea banii pe prostii. De ce credeti ca avea nevoie? De o masina de tocat carne!!! Altadata au strans bani, ca avea nevoie de bani... E umilitor in opinia mea!!!
Ioana
19+
David
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
numeioana spune:
Aaaaa, am uitat sa precizez ca e aiurea sa duci unei educatoare care e gravida un pachet cu cafea, in conditiile in care se stie ca in sarcina nu e indicat sa consumi asa ceva... Si aceasta lipsa de tact si de atentie m-a indignat. Mai bine venea cu mana goala decat sa vina cu un pachet de cafea pe care oricum n-as avea voie sa-l consum chiar daca as vrea...
M-am suparat destul de tare si i-am spus ca atentia nu ma va face sa ma comport altfel cu copilul ei si ea mi-a raspuns ca nu vrea asta
. Offffff
Ioana
19+
David
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
ela03 spune:
Ioana, eu sunt la o gradinita de stat si se pare ca va trebui sa ma transfer, pt ca sunt o fire sensibila si nu stiu cat voi putea suporta toate sagetile otravite care mi se trimit acum (parintilor le-ar parea rau, sunt convinsa, dar eu nu numai cu ei lucrez, pe ei ii vad doar la venire si la plecare)). Am o colega mai in varsta care s-a laudat ca i-a dat un tatic 2 pachete de tigari si ea l-a intrebat de bucurie: "Spune care-i copilul tau sa-i dau azi o bulina rosie...".
Ma intreb ce i-o fi explicat copilului cand i-a dat bulina
.
ela03 spune:
Ioana, m-ar tenta si pe mine sa lucrez la o gradi privata, stiu engleza dar n-am nici un fel de atestat, as vrea sa stiu cam care sunt conditiile la angajare. O sa ma apuc de ceva cursuri sau chiar de facultatea de limbi (a 2-a facultate), daca e nevoie. Poate-mi scrii pe PM. Banuiesc ca n-o sa dau de vreo sefa care ma obliga sa iau cadouri.
numeioana spune:
Ela, de obicei, la gradinitele particulare, patronii iau educatoare din cele pe care le cunosc de undeva, prin cineva, recomandate... Daca ai pe cineva sa te recomande ar fi super! Iti trebuie pentru limba straina un atestat, dar nu toti angajatorii cer asta, avand in vedere ca ceea ce-i inveti pe copii nu sunt cunostinte de nivel avansat...
In primul rand trebuie sa ai charisma (zic eu), sa ai lipici la copii si sa-i indragesti, ceea ce simt ca e atuul tau.
Nu stiu ce sa zic, pretentiile sunt diferite in functie de angajator... de obieci cauta educatoare tinere, cu rabdare si bun simt...
Ioana
19+
David
ela03 spune:
Io nu ma mai numar printre cele foarte tinere (am 30 de ani
)... rabdare am o gramada... si efect linistitor asupra copiilor... ce fac patronii cu educatoarele care imbatranesc in gradinita lor? Le dau afara?
O sa astept sa ma mai linistesc si eu, ca acum sunt cam suparata pe viata. Directoarea de aici le-a spus parintilor la sedinta ca se bucura ca ma are in gradinita... poate nu e lumea chiar atat de neagra cum mi se pare mie. In legatura cu cadourile... daca-i fac pe parinti sa inteleaga de la inceput mesajul meu cred ca va fi ok.