Motiv de reclamatie de la parinti

Motiv de reclamatie de la parinti | Autor: ela03

Link direct la acest mesaj

Am inceput acest an scolar hotarata sa nu mai accept cadouri de la parinti. Pe unii i-am chemat afara ca sa le explic de ce ii refuz (nu vreau sa se considere ca trebuie sa dea spaga pt a le fi bine ingrijiti copiii). I-am chemat afara deoarece n-am vrut sa-i refuz in vazul colegelor care primesc.
Mi s-a intamplat ceva neasteptat. Una din mame m-a reclamat directoarei ca i-am refuzat cadoul. A considerat ca "am dat-o afara cu cadou cu tot" si "ce fel de educatoare sunt in gradinita asta de se comporta asa?". Se pare ca am starnit ura in randul celor care vor sa primeasca, pentru ca acelei mame i s-a explicat ca eu de fapt n-am fost multumita de continutul cadoului, ceea ce nu e adevarat.
A trebuit sa-i explic directoarei ca n-am dat-o afara, doar am invitat-o pe coridor intr-un loc ferit ca sa stam de vorba.
De teama ca voi fi persecutata la locul de munca deoarece nu sunt in rand cu lumea si de indignare ca am fost reclamata dintr-un asemenea motiv,am vrut sa-mi dau demisia. Am prieteni care imi sunt alaturi si care imi spun sa ma mentin pe pozitie, ca parintii sunt foarte multumiti de mine si la nevoie va fi chemata presa in institutie. Sunt o fire destul de sensibila, nu stiu daca voi putea face fata unui asemenea razboi.
Voi, mamelor, ce parere aveti despre toate astea? E normal sa reclami o educatoare la directiune pentru ca nu ti-a acceptat cadoul?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Ela asta e de rasu-plansu sau ceva de genul "culmea prostiei omenesti "
Cum sa se duca mai la directoare si sa te reclame ca nu ai vrut sa primesti atentii ...e jalnic .

Imi pare rau ca trebuie sa treci prin aceste neplaceri, te admir ca si persoana .
Ce pot sa iti spun : multa putere ca vei da peste muuuulti nemultumiti de acest gen ...din pacate .Iti vor auzi urechile multe vorbe ciudate si nu numai de la parinti ci si de la personalul didactic.

Pastreaza-ti propriile convingeri si vei putea sa treci peste neplaceri

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Depinde si CUM le-ai refuzat cadourile. Poate nu te-ai facut bine inteleasa si mamica a crezut ca nemultumirea ta era in legatura cu continutul cadoului, nicidecum in legatura cu gestul. Daca ar fi sa o lasi asa, fara nici un alt cuvant la fapta "comisa"? Cat de grava poate fi situatia? Serios ca mi se pare aiurea situatia ta, reclamata ca nu ai "primit" Si ce ai refuzat de s-a simtit obligata sa te reclame? Ca daca erau flori sau ciocolata, puteai si tu sa treci cu vederea! Sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

bravo, io zic sa nu iti dai demisia...ar echivala cu a zice da voi aveti dreptate ceea ce nu e drept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Nu am verificat continutul cadoului ca sa vad ce am refuzat. Flori n-am refuzat de la nimeni. Pachetelul era prea mare ca sa fie doar o ciocolata. Nu primesc cadouri din principiu. Mama aceea nu m-a inteles si i-am pus pachetul in dulapiorul copilului.

Mergi la inceput

Ai procedat corect. Asta stii si tu si stim si noi. Si probabil ca la fel stie si mamica in cauza! Nu caut sa o apar, dar poate ea a a fost obisnuita cu impinsul, sigura ca numai asa isi rezolva problemele mai usor. Si in disperarea ei de a rezolva "binele" copilului, a uitat ca mai exista si oameni corecti! Dar de aici si pana la a te reclama...

Nu-ti da demisia! Si pe ea evit-o cat mai mult! Chiar si la sedinta cu parintii, adopta cu ea un ton impersonal si fii mereu inconjurata de alti oameni cand este si ea in jurul tau! Sa ai martori la nevoie! Cu asemenea persoane trebuie sa ai spatele acoperit in orice moment!

Mergi la inceput

Femeia i-a explicat directoarei ca a venit cu acel pachet in loc de flori, ca s-a gandit ca florile se ofilesc si ce-mi aduce ea imi prinde mai bine. Insa normal era ca, daca a avut o nemultumire, sa vina sa clarifice lucrurile cu mine, nu sa se planga unui superior de-al meu.
Nu lucrez de mult in acel loc, insa am auzit ca cele care nu se asorteaza cu grupul sunt hartuite. Nu sunt of fire prea bataioasa si n-am mai trecut prin asa ceva (in locul de munca de dinainte nu-mi tinea nimeni socoteala cadourilor, am putut sa le refuz linistita).
Nu stiu cum sa procedez pe viitor ca sa fie bine, am totusi nevoie de un loc de munca, insa vreau sa traiesc cu constiinta curata.
M-am gandit sa o chem totusi pe mama aceea si sa-i explic cum stau lucrurile. Poate i s-au spus minciuni despre mine.

Mergi la inceput

Stau asa si ma gandesc... probabil par venita de pe alta planeta. Cred ca se intreaba lumea ce m-a apucat.
Ca probabil era mai comod sa accept 10 cadouri intr-o zi, eram si apreciata in colectivul din care fac parte... aveam si io de unde sa dau la randul meu... si ce ma interesa ce cred parintii despre mine? Constiinta mea... mai mergeam cu ea din cand in cand la psiholog. Puteam si io sa fiu mai atenta cu aia care dau, ca doar nu ma-nvata ei cum sa-mi fac treaba. Si cei care nu dau, sa-i ia ca exemplu.La ce criza de locuri este in gradinite... nu-ndraznea nimeni sa se lege de mine.
Si n-as mai fi avut parte de reclamatii, nu? As fi trait chiar foarte bine. Leafa-mi mergea, cafelele si parfumurile le aveam gratis... puteam sa-mi deschid si-o florarie... ma opresc din scris ca mi-e rau, imi vine sa vars...

Mergi la inceput

Sincer? Si alte persoane din anturajul meu primesc (inclusiv eu): flori, ciocolata, cafele. Insa nu mi-am facut niciodata atatea mustrari de constiinta ca tine. Si nici nu am simtit nevoia sa merg la psiholog. Nici macar nu cred ca o duc mai bine din cauza celor 2-3 cafele. Poate sunt alta fire decat tine, nu sunt nesimitita, dar nu cred ca merita sa imi bat capul cu asa ceva. Ciocolata o dau nepotilor, cafeaua se imparte intre colege la birou. Cu alte "cadouri" nu am experienta.

Ma gandesc ca ai putea-o chema pe mama respectiva in PREZENTA directoarei sau a conducerii pentru o discutie de clarificare. Insa dupa aceea, as evita sa fiu singura cu ea intr-o incapere FARA MARTORI! Nu se stie nicioadata ce ar putea nascoci pentru a iesi bine! Sper sa iti rezolvi situatia, sunt convinsa ca nu-i usor sa convingi atatia oameni de nevinovatia ta, cand deja ti s-a pus pata ca "spargator de gasca".

Numai bine!

Mergi la inceput

Io am experienta cu incercari de a oferi plicuri cu bani... obiecte din aur, creme scumpe, si altele... de la oameni care cresc si cate 2 copii...
De ce sa nu raman singura cu acea mama? Nu inteleg... cu ce am jignit-o? Ce castiga daca-i acceptam cadoul? Sau ce credea ea ca va castiga?
Eu cred ca m-as potrivi mai bine unui loc cu copii saraci... poate ma transfer in viitor.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ela03

De ce sa nu raman singura cu acea mama?

Pentru ca ar putea foarte usor sa spuna si alte neadevaruri despre tine. Mai bine sa fi inconjurata si de alte persoane care sa certifice cuvintele si comportamentul tau, decat sa tot dai explicatii care s-ar putea sa nu fie crezute. Cinic, dar adevarat! Cu unele persoane, trebuie sa ai mereu plasa de siguranta!

Mergi la inceput