am salariu de 20 milioane.Bona vrea jumate!
Raspunsuri - Pagina 5
MamiAmi spune:
Buna tuturor!
N-am avut rabdare sa citesc toate mesajele voastre, dar sunt la curent cu asa zisele bone, avand in vedere ca sunt mamica de 3 ani si ma confrunt cu aceeasi dilema stat acasa sau bona.
Si mama si soacra sunt tinere si au serviciu asa ca nu ma bazez pe ajutorul lor. La un moment aveam nevoie de stat cu cel mic acasa si mama mi-a dat un sfat; de ce nu iei pe cineva de la tzara, (bineinteles cu referinte)? Nu am avut cum sa probez ca s-a rezolvat situatia intre timp si am putut sa stau eu cu cel mic. Totusi mi-a dat de gandit, fiind o solutie. Singurul incovenient ar fi in cazul in care nu exista spatiu unde sa mai doarma si bona. La mine ar fi dificil la 2 camere.
Asa s-ar rezolva problema salariilor enorme pe care le cer bonele din Bucuresti, cat despre mancarea pe care o mananca bona de la tzara nu cred ca ar fi vre-o diferenta fatza de cea pe care o mananca cea de la oras.
Astept opinii!
Maria, mamica de Edy si viitoare mamica de fetitza!
marene spune:
Pai cam asta ar fi problema: unde o mai culci si pe bona daca stai in 2 sau chiar si in 3 camere e greu ???!!!
Si trebuie trecuta si la intretinere.
Daca este tanara pensionara si are de luat lunar retete de la medic..iar e o problema ca trebuie sa mearga acolo la consultatii, la ridicat reteta....
Lauraa spune:
Cred ca ar trebui intai sa a puneti problema daca va permiteti o bona si apoi sa cautati.Si sa plecati de la premiza ca omul ala (e si el un om,da?) din banii aia TRAIESTE. Se poate trai din 7 milioane pe luna? (M-am intors duminica din Ro deci nu sunt rupta de realitatea de acolo). repet:poate sa traiasca? ASa ca nu VOI decideti daca ii ajunge sau nu suma respectiva ci decideti daca va puteti permite sa o platiti. Poate la Tricodava ar castiga mai bine...sau aiurea...
Laura cu
LARA (10.05.04)& LOUISA(20.04.07)
Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom ![]()
Lauraa spune:
Ca tot intrebati de Oocident,aici o bona (la ea acasa) cere MINIMUM (!!!) 5 EURO pe ora. Deci 5 (cinci,nu zece) ore pe zi te costa 25 de euro! Sa presupunem ca ai un job part-time aproape de casa (ceea ce nu e asa usor) si castigi cam 1000 de euro pe luna (ad labam). La patru ore de munca trebuie sa socotesti 5 ore de bona. 125 euro/saptamana X 4 =
500 de euro,deci jumatate din salariul tau. (Si retineti ca am pus conditii suoer, 1000euro (net) la patru ore e ff. mult si job+bona aproape de casa sunt un vis.
Laura cu
ingridnen spune:
Ce sa spun... s-a tot discutat pe forum... este adevarat ca poti sa iti pui problema daca bona poate trai cu 7 mil pe luna. Insa cam acesta este salariul in RO pentru cineva cu studii medii, asta este !!
Majoritatea "patronilor" si a
"intreprinderilor" de stat, platesc maxim 10 milioane pe luna (net) si au pretentia sa muncesti 12 ore pe zi, sa alergi de colo-colo si sa vii si sambata. Credeti-ma stiu ce vorbesc, sotzul a trecut prin multe interviuri vara asta si acesta este nivelul ! Daca privim asa, 7 mil pentru 8 ore de ingrijit un copil, plus masa, este super OK !! Si sa tinem cont ca majoritata bonelor mai au un venit, o pensie de varsta, de boala, ceva...
ah, si inca ceva... nu stiu cat castiga o muncitoare la Tricodava, dar in APACA, marea fabrica de confectii din Bucuresti, se castiga 5 mil pe luna... si asta daca iti faci "planul". Iar de conditii, nu mai vorbim... si iarna sant 50 de grade langa presele de calcat, vara nu mai spun... asa ca langa un bebe e BOIERIE fata de conditiile din fabricile noastre
Ingrid si Cristi 4 ani si 6 luni
Lauraa spune:
Asta e problema, ca stai sa ii pui ei la socoteala celelalte venituri (daca are) sau ce ar lua ea in alta parte. Dar nu stii si CE cheltuieli are..Oricum, o pensionara e o pensionara, cred ca se multumeste si cu 7 milioane la urma urmei, dar atata platesti,atata ai, doar nu te astept ca o pensionara de 60 de ani sa faca mare-branza din educatia copilului. Din contra,eu as fugi cat as putea, e copilul meu - prefer sa stau acasa cu el decat sa il las 10 ore pe mana unei persoane pe care nu o respect eu insami. Adica eu imi pun energia si educatia in sprijinul firmei si pe propriul copil il las 8-10 ore/zi pe mana unei inse de 60 de ani sau a uneia de la APACA si ma astept mai apoi sa fie educat dupa valorile mele... Chestie de prioritati
Laura cu
Qamar spune:
Salutare,
eram si eu in clubul cautatoarelor de bona si in sfarsit am gasit. De 3 sapt aprox avem o bona, interna, si pana acum sunt f multumita de dansa.
Are 49 de ani, a lucrat in telecomunicatii si e din provincie; noi ii oferim cazare, camera ei+baie, transport pana si din oras -ca stam la "periferie", mancare si ca salariu, 8 milioane/luna. Mi se pare rezonabil, avand in vedere ca ma ajuta si cu curatenia si ne mai si gateste (chiar f bine!
). Deocamdata mai stau si eu acasa pana se obisnuieste 100% bb cu ea (desi a indragit-o din prima
) dupa care va fi home alone de la 9 la 15 cu bb si uneori si seara, daca mai iesim si noi.
La interviuri am avut si femei cu educatie aleasa, dar pensionate si fete simple de la tara. Ultimele mi-au facut o impresie mult mai buna; atatea fitze cat la doamnele pensionate n-am vazut in viata mea. Din start eram intrebata daca am acces la internet, ca ele vor messenger!!!!
Tot la noi in cartier, avem un bb de 1 an de care are grija 8 ore pe zi o fata de 20 de ani, de la tara. O vad in fiecare zi, vorbim, copiii se "joaca" (cat stiu ei) si e innebunita dupa asta micu. E toata o veselie si imi place mult de ea, chit ca poate fi considerata o "fata simpla" fara facultati sau alte scoli inalte.
So, concluzia e ca poti avea surprize si placute si neplacute.
Iar astia 8 mil pe care ii dam noi, consider ca sunt suficienti, din moment ce noi cumparam mancarea si nici nu sunt cheltuieli de chirie, intretinere pentru bona.
Numai bine si sper sa gasiti si voi bona ideala
Ce mai citim noiThe moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause
Witchie spune:
Laura, eu nu cred ca la Tricodava se castiga atat. Si din pacate in Romania bona nu este o fitza, bona nu este frantzuzoaica aia de acu 100 de ani sau nemtzoaica aia tot de atunci, substitutoarea de lux a unui pension de la Paris. In Romania NU se poate trai dintr-un singur salariu cu un copil mic, decat daca ai deja o casa si o masina si sotul are minim 1000 de euro pe luna, si-s foarte putini aia care au 1000 de euro pe luna, cel putin printre cunoscutii mei.
Exact despre asta vorbesc: despre faptul ca sunt OBLIGATA sa muncesc si eu nu doar sotul meu si despre faptul ca in Romania nu exista destule crese/gradinite de stat la care sa-ti duci copilul fara sa clipesti. Am mai spus: nu se compara ce faci in Europa cu 500 de euro cu ce faci in Romania. Sigur nu stiu ce cheltuieli au bonele insa pe langa ce pica de la parinti (salariu, atentii, alimente) mai au si o pensie care uneori le duce la sume mai mari decat imi raman mie ca salariata, cu cheltuielile specifice unui copil mic, cu o chirie de achitat si o intretinere uriasa. Eu nu vorbesc despre altii, am expus situatia mea. Si asa cum am spus si in postul initial, sunt convinsa ca doamna respectiva chiar si-a gasit job si nu la Tricodava. Eu am ales sa dau jumatate din salariu la o gradi si sa-mi asum restul consecintelor gestului meu: imbolnaviri, nici un ajutor in casa, ziua intreaga petrecuta cu Irina, transportul cu autobuzul s.a.m.d.
Lauraa spune:
quote:
Am mai spus: nu se compara ce faci in Europa cu 500 de euro cu ce faci in Romania.
In ce sens nu se compara? Sau vrei sa zici ca in strainatate faci mai multe cu 500 de euro decat in ro? Sau invers? Pe bune ca nu am inteles. Noi ca familie platim 700 de euro pe luna asigurari de sanatate. Bani care pleaca din casa, cash, ca pe hartie pleaca mai multi chiar. Platim 1000 de euro chirie. Preturile sunt comparabile doar la mancare si benzina.In rest scuze dar Occidentul e mult mai scump!!!
Laura cu
Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom
Witchie spune:
In sensul in care am scris si inainte Laura.
Daca te duci la un supermarket cu 100 de euro in Romania s-ar putea sa nu fii foarte fericita de ce ai in cos la casa. Daca te duci cu aceiasi bani intr-un supermarket din Anglia de exemplu (zic Anglia ca preturile alea le stiu) e cu totul altceva. Ai spus ca ai fost recent in Romania. Atunci inseamna ca ai vazut preturile! Aici nu exista conceptul de reduceri de sezon, sunt o gluma sinistra si de prost gust, ofertele nu sunt 2 la pret de unul ci 4 la pret de trei (dezarmant daca faci un calcul), aici toate sunt mai scumpe decat in strainatate si cand zic toate nu ma refer la chestii de marca. Iti dau un exemplu simplu: Vara asta a fost cumplit de cald si contemplam ideea unui aparat de a/c mobil. In Romania asa ceva costa peste 400 de euro. In Germania, mi-a spus papadie ca gasea si la 200. N-am sa ma apuc sa fac o lista de preturi insa opinia mea e ca aici, suta de euro nu inseamna la fel de mult ca in Vest. Iar salariul mediu, ca tot vorbeam, e in jur de 200 de euro.