am salariu de 20 milioane.Bona vrea jumate!
Raspunsuri - Pagina 10
geniest spune:
Eu imi doresc sa se inmulteasca asa tare gradinitele private incat toti parintii sa beneficieze de serviciile lor la pret egal cu salariul bonei. Sa vezi atunci oferta de bone.....
www.andreialmeu.piczo.com
anibica spune:
draga Paula 2003 intr-adevar parintii copiilor cistiga f f bine dar sa stii ca nu de la inceput am avut acest salariu ci dupa cec s-au convins ca merit increderea lor .copiii sa stii ca nu sunt mai salbatici daca sunt crescuti cu bone.depinde de copii.cind m-am angajat la ei de multe ori am fost tentata sa dau bir cu fugitii din cauza fetitei de 8 ani dar pina la urma am ramas si-mi pare bine .de cind sunt la ei au devenit mai ponderati si de cele mai multe ori ma inteleg mai bine eu cu ei decit parintii lor.eu fac menaj pina ii iau de la scoala si gradi apoi ma ocup numai de ei.faptul ca tu stai 12 ore la munca si nu cistigi cat mine nu inseamna ca eu sau alta bona care isi face treaba corect trebuie sa fie mai putin platita.si eu am lucrat in fabrica pe 4 mil cite 10-12 ore si stiu ce inseamna banii putini.si gradinitele particulare sunt o solutie dar sunt foarte scumpe.e adevarat ca de cind cel mic este la gradi particulare nu s-a mai imbolnavit cum facea la cea de stat.si apropo de copii salbatici crescuti de bone sa stii ca si la gradi sunt destui salbatici dar dupa cum spuneam depinde mult si de copii.
filofteia spune:
Cine sta 12 ore la munca in fiecare zi sigur are peste 1200 RON salariu.
Anibica, dar tu nu esti numai bona, esti si menajera. Asa ca nu mi se pare mare salariul tau.
quote:
Din pacate salariul bonei nu are (sau nu ar trebui) sa aiba nici o legatura cu salariul mamei.
Poate sa fie jumatate, poate sa fie 100%, poate sa fie 1% din salariul mamei.
Pana la urma urmei este o munca prestata full time, remunerata corespunzator, piata regleaza pretul care se plateste.
Adina Iulia ai mare dreptate, as mai adauga ca una este o bona pentru 4 ore, alta pentru 8 ore, alta pentru 10 ore.
quote:
ce simplu se rezolva toate... Nu-ti permiti, spala-te cu el pe cap!
Bravos, mi-a placut!
Witchie, pai cam asa si este! Nu-ti permiti bona, il dai la gradi. Nu-ti permiti gradi particulara il dai la stat.
Pana la urma "te intinzi atat cat iti este plapuma!"
Ramonika spune:
o idee buna ar fi sa se asocieze 2-3 mame sa dea 2-3 copii la o bona. astfel ar putea sa o plateasca foarte bine pe bona (avand in vedere ca nu e numai un copil, dar e acelasi timp) si mamele impart costurile. ar fi putin mai greu pt bona, dar nu imposibil. cum stau educatoarele cu copii uneori mai mici de 3 ani si cu cate 30 copii la grupa?
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
redai spune:
Cumnata mea plteste in Bucuresti 11 mil dar, bona sta cu 2 gemeni de 1 an, menaj si mancare de la 8 dimineata pana la 17
Lore, mamicutza lui David
http://good-times.webshots.com/album/560900464EBTcPL?vhost=good-times&start=108
Witchie spune:
Filofteia,
Daca bona aia care cere jumate din salariul mamei este devotata copilului si este o femeie de incredere si este genul pe care iti face placere sa-l ai in casa, sunt convinsa ca o mama isi da jumatate din salariu.
Problema mea nu e nici cu bonele in general nici cu mamele care platesc bone. De fapt, eu nu am nici o problema. Am avut trei bone. Prima ne-a placut tuturor. Era tanara, era luminoasa, era copilaroasa, Irina o iubea. Dupa 3 luni a cerut marire de salariu. I-am marit salariu. Dupa inca trei luni a anuntat ca pleaca, isi gasise job cu carte de munca.
A doua bona a fost de tranzitie, trebuia sa plecam din tara, nu ne-am ambalat prea tare cu ea, am renuntat la serviciile ei inainte de a pleca din Ro.
A treia bona am angajat-o cand ne-am intors in RO.
I-am oferit 5 milioane, ca atat puteam. A acceptat. Venea la 8 si ceva, pleca pe la 15, uneori pe la 18... Dar in general, pe la 15 pleca. Lunea incepea ceva mai tarziu cand era Irina la bunica. A vrut zile libere ca avea probleme cu nu-sh ce teren, i-am dat zile libere. Cand am putut sa plusez la salariu, am plusat. Cand era canicula in toi, lucra doar 4-5 ore pe zi. Cand era prea cald o sunam sa stea acasa. Irina o iubea, eu eram absolut incantata. La inceput intelegerea fusese sa aiba grija de copil si sa calce. Dupa o vreme a zis ca i se face rau de la abur, am zis ok nici o problema, am sa ma descurc eu cum pot. Desi nu ii cerusem asta, gaseam casa in perfecta ordine, copilul era bine ingrijit, ma consideram norocoasa. Dar pe 15 august m-a anuntat ca ea de la 1 septembrie nu mai vine. Punct. A obosit, nu mai poate, nu e vorba de bani mai multi, pur si simplu nu face fata. Am zis ok, ramanem prieteni.
Si-atunci am reinceput interviurile cu eventuale bone, si toate mi-au cerut minim 8 milioane, doar ca sa plimbe copilul. Fara menaj, fara gatit, fara calcat. De aceiasi bani o puteam duce la gradi. Am ales s-o duc la gradi. Cand a facut copilul febra, am sunat-o pe doamna bona la 7 dimineata, la 9 era la mine. A stat cu Irina pentru 4 ore, n-a vrut bani, a zis lasa ca ne mai vedem...
De ce m-am revoltat atata pe subiectul asta?
Pentru mine a fost un soc sa-mi recalculez bugetul de la 6 milioane banii de bona la minim 8 cat mi-a cerut cea mai modesta. Pentru ca m-am gandit ca dupa ce platesc chiria, bona/gradinita mai fac un drum la carrefour si pe urma o luna de zile trebuie sa vad eu cum ma descurc cu restul banilor. Si pentru ca in Romania oricine crede ca poate fi bona, indiferent ce pregatire are, daca se pricepe cat de cat la copii sau are vreo afinitate cu plozii altora.
Nu e vorba de plapumi aici. E vorba de lipsa de alternative onorabile, asa incat o femeie care munceste, are un copil mic si o casa de tinut pe picioare sa simta ca nu traieste doar pentru a face bani.
Daca am plictisit, imi cer scuze.
ingridnen spune:
Doamne, cum o face menaj cu doi copii de un an ?? Ca eu nu reuseam sa fac mai nimic cu Cristi dupa mine !! Iar cand dormea copilu eu eram franta... tin minte cand dadeam cu aspiratorul el se trantea pe jos si musca din cablu
de mi-era frica ca se electrocuteaza
Am mai scris eu aici si repet... ma mir ca am supravietuit acelor ani 
Noi la ora actuala platim bona cu 4 mil. pentru 5 ore... fara menaj, doar calcat. Il ia de la gradi, il plimba prin parc, ii da sa manance si il culca. Pe urma ne asteapta pe noi sau mai iese un pic pe strada cu el.
In vacanta si cand e bolnav sta mai mult, atunci calculez la ora si o platesc in consecinta.
Ingrid si Cristi 4 ani si 7 luni
Denisa_35 spune:
La banii astia...cu mana pe suflet as opta pentru o gradinita particulara. Pe www.gradinite.com sunt postate toate gradinitele particulare din toate sectoarele capitalei...cu oferte, preturi, etc.
La banii astia, sau chiar mai putin poti duce copilul la o gardinita particulara, unde sigur este bine ingrijit, sigur are mult mai multe de invatat decat de la o bona, beneficiaza si de asistenta medicala si program lung.
Nu credeti caar fi o solutie mai buna?
Ana_Alx spune:
Witchie
pentru toate postarile tale la acest subiect.Exact asa gandesc si eu.
pe cel mic nu il pot duce la gradinita caci va avea doar un an,si totusi e prea mic.
Pe cea mare am inceput sa o duc,desi e o incercare timida ,si sunt terifiata si ingrozita de ideea ca s-ar imbolnavi si ar veni bolnava de acolo si una pesyte alta l-ar imbolnavi si pe cel mic
31 Ianuarie 2007+
Mimishoru'(07 aprilie 2004)
ingridnen spune:
Sant de acord cu tot ce spune Witchie 
Din pacate, avand in vedere ca Cristi al meu se imbolnaveste relativ des si intotdeauna cu febra mare, la noi a cazut alternativa cu gradi particulara. Asa ca santem la stat si dupa amiaza avem bona (de care santem multumiti si ma bucur ca am gasit-o)
Ingrid si Cristi 4 ani si 7 luni