Primele zile la gradinita - 2.5 ani

Primele zile la gradinita - 2.5 ani | Autor: Dana_B

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

Baietelul meu de 2 ani jumate se duce pentru prima oara la day-care. Ce ma nedumereste pe mine este ca il lasa sa planga ore in sir fara sa ii faca nimic. E a treia zi de cand plange aproape 3 ore si nimeni nu reuseste sa ii faca nimic - de fapt nici nu cred ca incearca pentru ca am vazut si alti copii plangand dimineata si educatoarea isi vedea frumusel de treaba ei.

E normal? Cam cat dureaza sa se adapteze, desi mie adaptatul asta prin plans nu-mi suna deloc bine.

Multumesc,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alimaxi spune:

Of....ce greu e la inceput....
A inceput si Maximilian gradinita la 2,5 ani....
In primele zile plangea pana voma....o data m-au chemat sa ma duc dupa el...ca nu-l puteau linisti....se agata de mine....de mi se rupe inima....stateam sub geam sa aud daca mai plange....
Acum, dupa 6 luni....abia asteapta sa plece...cum ajunge acolo da buzna in grupa.....abia se mai intoarce sa-mi dea pupic!
A fost taaaare greu la inceput.....am ezitat de multe ori( nu in fata lui)....am plans in drum spre casa.....
Trec toate...rabdare multa....e inceputul si e greu.....la noi a durat cam 2-3 saptamani...nu mai stiu exact! Acum vine acasa si canta cantecele..in germana!

Nici mie nu mi s-a parut prea ortodox sa-i lase sa planga....dar sa stii ca unde copii, cum era al meu, de ex...reactiona negativ la luat in brate si "giugiulit".....el urla mai tare ...pana-i venea rau....

Iddeea e ca trebuie sa fii perseverenta si sa mergi inainte. Gradinita e un lucru fooooarte benefic! Parerea mea!

si multa, multa rabdare! O sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kyss spune:

Imi pare rau sa aud ca micutii plang in primele zile la gradinita, dar se vor obisnui cu noii colegi, si in functie de educatoare cu timpul o vor indragi.
Eu in schimb nu am avut probleme cu baietelul meu, acum are 4 ani, merge la gradi de la 2 iar la inceput nu am avut nici un fel de probleme cu dorul de mama. I-a placut.
La noi la gradi copii plangaciosi se schimba repede, sigur datorita educatoarelor si colegilor, pentru ca de multe ori nu vor sa mai vina acasa, sau se tezesc dimineata devreme sa mearga la gradinita.

Maine au carnaval, mult asteptat de la incheierea anului trecut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

fetita mea cea mica merge la gradi de la 1 an si 8 luni . ea nu a avut probleme de adaptare insa de 3 ani mergand la aceeasi gradi. am observat ca la inceputul fiecarui an , majoritatea celor noi veniti se intrec in plansete si mai stiu sigur ca dureaza cam 2 sapt. , asa ca rabdare multa . stiu ca ti s-e rupe inima stiind ca o lasi plangand
acolo dar de cele mai multe ori inceteaza dupa ce pleaca mami sau tati de la gradi.
...si nici nu-si mai amintesc peste un an, ca au suferit atat de mult.. asa ca sa te consolez

alina71
a fi om e lucru mare...

Mergi la inceput