Meditatii in particular

Meditatii in particular | Autor: deadim

Link direct la acest mesaj

Meditatile in particular pot fi considerate venituri independente?Ele se pot impozita?Daca esti licentiata ai dreptul sa faci meditatii in particular, nefiind inca cadru didactic?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anniek spune:

Da, sunt venituri independente. Si din punct de vedere legal ar trebui sa platesti impozit dupa ele. Oricum, practica e altceva. Multi fac meditatii in particular fara sa raporteze acest lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

din cate stiu eu, se da o declaratie la primarie. la noi in oras (vb de orasul natal) era chiar o pb dc nu declarai ca faci meditatii, ca se parau profesorii intre ei si venea fiscul la usa.

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deadim spune:

Daca cumva stii mai multe despre acest subiect, imi poti spune daca contributiile la acestea se platesc lunar si daca pot fi considerate ca si stagiu de cotizare , impozitare la stat?
Iti multumesc tare mult pentru ajutor.

Mergi la inceput

Daca cumva stii mai multe despre acest subiect, imi poti spune daca contributiile la acestea se platesc lunar si daca pot fi considerate ca si stagiu de cotizare , impozitare la stat?
Iti multumesc tare mult pentru ajutor.

Mergi la inceput

Chiar nu ma poate ajuta nimeni.Am mare nevoie de un raspuns.Va rog tare mult sa ma ajutati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

@deadim

In orasul in care locuieste mama mea, profesoara de engleza (un oras mai mic, e drept), multi profesori dau meditatii.

Mama mea, impreuna cu unul dintre acestia, s-a dus la Primarie sa dea declaratie pe propria raspundere referitor la meditatii. Asta in perioada in care era vorba se se dea legea de impozitare a meditatiilor, implicit cu obligativitatea de a declara veniturile.

De legea aceea nu stiu sa se mai fi dat vreodata, si cateva incoveniente le vad si eu. Sunt sute de studenti care dau meditatii, plus ca, la tara, profesorii care mediteaza elevi sunt adesea platiti cu lemne, cartofi, carne, deci in natura. Si atunci, ce impozitezi?

Raspunsul primarului, la intentia mamei mele de a respecta legea, a fost ca nu are pe ce baza legala sa inregistreze o astfel de declaratie, pentru ca nu are cum sa impoziteze aceste venituri, neexistand clar legea.

Nu stiu daca s-a ajuns, pana la urma, la depunerea acestor declaratii sau nu. A nu se intelege ca incurajez evaziunea fiscala prin ce am scris aici.

In plus, daca lege nu e, nu vad cum s-ar putea lua aceste venituri in calcul ca stagiu de cotizare.

Vad insa si ca in alte orase se accepta o astfel de declaratie.

Cel mai bine este sa te interesezi la Primaria orasului unde esti. Vor sti ei sa te indrume, intr-un fel sau altul, mai ales ca e vorba de impozite, deci bani pentru stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca te autorizezi la Directia Financiara se va considera activitate profesionala si implicit se va lua in calcul pt partea de cotizare. Pentru a primi un astfel de raspuns trebuie sa te adresezi Serviciului metodologie asistenta persoane fizice/juridice

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput