Nu neglijati un aspect important!
Nu am crezut ca voi ajunge sa spun asa ceva, dar AM GASIT BONA PERFECTA! Pana sa ajung sa va povestesc de ea as vrea sa spun cateva cuvinte despre bona pe care am avut-o 1 an si jumatate si care este de domeniul trecutului.
Nu mai lucreaza la noi pentru ca nu era multumita din cauza salariului (7 milioane pentru 10 ore, care foarte rar erau 10 si pentru un program in care copilul dormea 3-4 ore pe zi si se trezea la 10). Am crezut tot timpul in aceasta perioada ca este totul OK. Copilul arata bine, manca si totul parea sa fie in regula.
In pofida faptului ca si eu si sotul meu suntem foarte sociabili si vorbareti (in special eu
) copilul nu vorbea mai deloc si ajunsese sa aiba aproape 3 ani fara sa lege cum trebuie o propozitie. Pe de alta parte nu prea am observat sa fie foarte legat de bona, el fiind un iubaret, de fel.
Fiind o mama care incearca sa nu fie paranoica si care intotdeauna a mers pe principiul ca fiecare copil are ritmul lui, nu mi-am facut griji.
SURPRIZA! SURPRIZA! Iata ca a venit aceasta doamna de putin timp la noi si de care copilul s-a atasat ca marca de scrisoare. O iubeste nespus si de cand este cu ea a inflorit. Vorbeste de nu are treaba, stie deja o gramada de poezii si cantecele. Ce mai, copilul este super incantat!
Ce vreau eu sa subliniez este faptul ca scapam din vedere atunci cand angajam o bona, un lucru extrem de important (poate cel mai important): AFECTIUNEA EI, IUBIREA FATA DE COPII!
Atunci cand cunosti un om, de cand iti calca pragul, iti dai seama imediat daca intre el si un copil se creeaza o conexiune. Si noi, mamele, ar trebui sa ne urmam instinctele.
As vrea ca toata lumea sa aiba norocul meu si sa gaseasca o bona ca a noastra (fara fite, fara probleme existentiale!, fara pretentii financiare exagerate) si sper sa nu nimeriti doamna pe care am avut-o noi. (pentru detalii ma puteti apela pe PM
)
Succes!
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
Raspunsuri
LoraG76 spune:
Felicitari pentru noua bona!
Si noi ne laudam cu o bona f. buna, care deja face parte din familia noastra, e ca o a treia bunica pentru fetita. Chiar se simte ca imi iubeste copila si aceasta, la randul ei, e f. atasata de bona. Stie multe cantecele, poezii de la bona, iar acum incercam sa ne adaptam cu viata de la gradinita...nu am renuntat la bona, insa, ea o duce dimineata, o ia dupa-amiaza etc.
Multa bafta si voua cu bonele!
Lora, mami de IUSTINA
annablue spune:
Crisiacob,
Felicitari pentru "achizitia" perfecta !
Dar, ca mama patita, ai grija sa monitorizezi totusi activitatea bonei perfecte. Noi am avut aceeasi "revelatie" cu tanti care a avut grija de Adi o perioada, dar dupa un timp persoana in cauza a considerat ca isi permite sa aiba pretentii (de unde s-a vazut ce fel de om era de fapt...) tocmai pentru ca a vazut ca ne placea mult de ea.
Asa am invatat sa am grija si cu laudele fata de menajera mea, care ca orice om, la inceput face foarte bine totul ca e la inceput si dupa o lasa mai "moale"... ca intervine obisnuinta...
Eu va tin pumnii sa fie totul bine si sa fi gasit exceptia de la regula (exista si oameni cu suflet mare, dar mai rar !)
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
LoraG76 spune:
Noi bona o avem de aproape 3 ani, asa ca zicem noi ca o cunoastem, cat de cat. La inceput si noi am fost cam neincrezatori...prea parea totul perfect, dar s-a dovedit in timp ca e o femeie deosebita.
Lora, mami de IUSTINA
simali spune:
Ca sa poti avea bona perfecta trebuie ca si tu, mama, sa mai lasi de la tine. De exemplu noi am avut o bona grozava timp de 3 ani. Dar nu perfecta. IUBEA COPIII (trasatura esentiala, cum a semnalat si crisiacob), avea un suflet de aur, facea in mare ceea ce i se spunea sa faca, copilul a iubit-o foarte mult, dar nu facea casa luna in lipsa noastra si nu se prea dadea in vant cu munca in general. Dar pentru ca iubea copiii si era o persoana de incerdere, blanda si cu bun simt am trecut cu vederea alte lipsuri.
Stiu o persoana care a concediat instantaneu o bona pentru ca a gasit sub covor, la curatenia generala, o pastila de Diazepam. Pastila aceea putea ajunge acolo si adusa pe pantofi de cineva, sau scapata de un musafir cine stie cand, ma rog, sunt n variante. Dar ei i-a picat pe bona si gata.
Omul perfect nu exista. Cand ne apuca sa fim exagerate cu bona trebuie sa ne gandim de doua ori pentru ca la mijloc e un copil mic care nu este recomandat sa schimbe bonele ca pe ciorapi.
alice
annablue spune:
Si eu sunt toal de acord cu faptul ca bona e bona si menajera e ceva separat. Si la mine au fost doua persoane diferite.
Dar, in cazul in care tu stabilesti ceva de al inceput, e neplacut ca dupa un timp - mai mic sau ma mare - persoana incepe sa se poarte altfel...
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
crisiacob spune:
Doua lucruri nu tolerez la persoanele cu care relationez (fie ca e bona, coleg, prieten etc):
- MINCIUNA
- LIPSA DE COMUNICARE
Pe bona cea veche am prins-o cu minciuna o data si a fost de ajuns pentru ca increderea sa paleasca ba chiar sa dispara in timp. Avea multe probleme (reale, de altfel) si am incercat sa o inteleg si sa o ajut cat pot, insa nu am realizat la timp cat de mult il poate afecta negativ pe copilul meu o persoana care il supravegheaza si care este in permanenta intoarsa pe dos si cu probleme. Stiu ca trebuie sa fim oameni si nu vreau sa vorbesc pe nimeni de rau dar nu cred ca un copil trebuie sa aiba in preajma persoane cu probleme ci sa fie inconjurat de oameni tonici, optimisti si cu pofta de viata.
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!