Terenul pentru casuta

Terenul pentru casuta | Autor: crengu75

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
Am scris si la subiectul cu casa, dar nu mi-a raspuns nimeni si am deschis altul nou , poate este mai vizibil.
Vreau sa cumpar un teren pentru a construi o casuta si, va rog , cine stie, ce trebuie sa urmaresc ca sa nu iau tzeapa, cum se spune.
La ce detalii sa fiu atenta?Va multumesc mult.

Pozici
Crengu, mami lui Cristian

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

certificatul de urbanism e f important
vezi ce deschidere are terenul
daca exista litigii, ipoteci etc pe teren
apoi celelalte acte necesare incheierii contr de v-c le poti cere de la notar- iti da o lista cu toate actele necesare
bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Multumesc Mathilda.
Voi deschide ochii la ce mi-ai zis.
Si ceva referitor la caractertisticile terenului? Adica gen mlastinos, sau, dimpotriva fara apa freatica, nu stiu , zic si eu , ceva de genul asta.
Cat trebuie sa fie deschiderea ca sa fie ok?

Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Deschiderea e importanta. Minim 12 m, pentru o casa micuta (trebuie sa tii sema de retragerile laterale cand construiesti o casa). Eu una n-ash fi luat un teren cu deschidere sub 16 m.
Apoi clar, trebuie sa te uiti sa nu fie un teren mai jos decat cele din jur, sa nu se inunde (nu la modul ca ar iesi neaparat vreun rau din matca si da peste voi, dar eu am vazut si in apropierea Bucurestiului terenuri unde apa balteste la greu in anii ploiosi).
Ce ar mai fi important? Utilitatile. Curent electric, gaze, drum, apa. La apa, daca nu exista alimentare cu apa in locul respectiv, e bine sa stii cam la ce adancime e panza freatica.
Si sa vezi statutul terenului: extravilan/ intravilan, daca exista un rpoprietar sau mai multi (sa nu fie dubii asupra actelor de proprietate).
Bafta!

si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Inainte de a cumpara terenul nostru, am cautat si eu informatii.
Le-am adunat pe toate intr-un doc. O sa ii dau copy/paste, dar specific ca nu e scris nimic de mine, unele fraze sunt copiate din alte surse, doar ca eu mi le-am aranjat in pagina

• Trebuie ca cel de la care cumperi sa posede:
1.- cartea funciara, iar amplasamentul terenului sa fie in mod real cel de pe schita intocmita de catre inginerul de cadastru;
2.- adeverinta de rol de la primarie (precum ca este inregistrat cu terenul respectiv in rol);
3.-certificat de neurmarire fiscala (eliberat de primarie) precum ca nu are datorii la stat;
4. - titlul de proprietate pe care sa fie inregistrata parcela respectiva;
5. - buletin (carte) de identitate.
• Loturile sa aiba un raport de 1/3 deci deschiderea fata de adancimea lotului.
• treci pe la primarie si vezi ce fonduri au luat in ultimii 3-4 ani , ce proiecte de dez .au
• trebuie sa existe 3 metri intre vecinii din lateral si 5 metri fata de latura/laturile de la strada pentru a putea primi autorizatie de contructie, astfel ca daca terenul tau are o deschidere de 10m nu vei putea contrui decat pe 4m! (exista totudsi si posibiliatea de lipire la calcan - dar doar daca unul din vecini are calcan si e de acord).
• ceri eliberarea unui certificat de urbanism in care iti specifica ce fel de constructie se poate realiza pe el.
• la ce distanta sunt utilitatile (daca exista)...
• drumul de acces in ce stare e....vara e totul bine si frumos dar cum incep ploile sau da zapada e chiar o problema.
• in afara de intrebat la primarie daca poti contrui pe el,cheama un inginer care sa iti masoare adancimea pina la panza freatica,afla cit de departe este canalizarea in caz ca exista in zona
• vezi tu sa nu-ti treaca vreo teava pe sub teren si sa nu poti construi..
• e bine de verificat sa nu ai fire de inalta tensiune deasupra terenului..
• Cand cumparati un teren interesati-va la Primarie de situatia juridica , multe loturi sunt in litigiu dar pe plan local aceste probleme sunt cunoscute .
• Nu faceti un antecontract in care sa oferiti mai mult de 10 din pret .
• pentru investitii cautati loturi mari -de 5000-10000mp chiar in extravilan dar care sa beneficieze de un potential bun -apropiere de intravilan ,
• utilitati in perspectiva
• deschidere la sosele sau drumuri pietruite .

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Va multumesc din suflet pentru informatiile pretioase. Imi voi lista toate astea si voi tine cont de ele.
Chiar maine am de gand sa merg sa vizitez niste zone.
pupici.

Pozici

Mergi la inceput