Rabdare si echilibru
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/iahim/iahim.jpg)
De trei ani sunt mama.De trei ani invat in fiecare zi cum sa fiu o mama perfecta.Sau aproape perfecta.Cand gresesc imi spun ca nu o sa mai repet greseala.Dar cand imi pierd rabdarea gresesc din nou.
Gresesc cand ma rastesc la el atunci cand ar trebui sa-i explic si sa-i vorbesc frumos.
Ar fi foarte multe de spus.Si foarte multe exemple de dat.Cred ca imi este foarte greu sa fiu echilibrata si rabdatoare in fiecare zi.Iar puiul meu asteapta de la mine totul.El nu are nici o vina ca sunt obosita,ca doresc un minut numai pentru mine...
Stiu ca multe mame sunt stresate de mesele copilului.Dar eu cred ca sunt excesiv de stresata.Cred ca toate problemele mici si mari s-au acumulat in timp si mi-am pierdut rabdarea.
Ce este de facut?Nu stiu inca...
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aniela23/aniela23.jpg)
aniela23 spune:
of, te inteleg, eu nu sunt mama dar am grija de niste copii si mereu ma enervez si tip la ei, uneori sunt stricta pt niste cacaturi care chiar sunt fara importanta.Ei ma iubesc si ma iarta intotdeauna dar eu ma simt atat de vinovata.Uneori imi dau imediat seama si indrept situatia dar alteori supar bietii copii.Eu incerc sa ma gandesc mereu ca sunt doar copii si nu le pot cere sa gandeasca ca adultii, ca in lumea lor orice suparare mica devine o drama.E tare greu sa ai tatata rabdare cat necesita un copil
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alice2004/alice2004.jpg)
alice2004 spune:
"Calm is the greatest manifestation of power" - spuneau budistii si trebuie sa recunosc sincer ca au dreptate !!
Si eu sint mamica tot de trei ani si te inteleg perfect ! Si mai trebuie sa recunosc la fel de sincer ca nici eu nu stiu raspunsul la intrebarea ta ... poate putin auto-control si gindul ca va fi bine !! Nu degeaba cea mai grea meserie este aceea de a fi parinte, nu ?
Pupici multi si sanatate va doresc !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
![](images/user_woman.png)
carmenpit77 spune:
Buna si eu sunt mama de 1 an si jum si bineinteles ca ma regasesc in descrierile tale si sunt convinsa ca toate mamicile fac astfel de greseli. Un raspuns cert nu am nici eu dar stiu ca toti gresim fie mamica fie tatic. Ceea ce este cel mai important s-a intamplat, adica ai recunoscut ca poti face greseli si nu te-ai crezut o super mama. Este absolut normal asa ceva, dar sa nu uitam esentialul pt puii nostrii suntem cele mai bune mame.
Multa bafta si multa sanatate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_d/dana_sp_d.jpg)
dana d spune:
Eu sunt mama de 13 ani si trebuie sa recunosc ca la inceput am fost mai calma, mai incantata de noul rol, de noua papusa vie. Rabdarea mi-am pierdut-o pe parcurs, cand copilul a crescut si a inceput sa aiba vointa proprie si diferita de a mea, cand am inceput sa ma confrunt cu refuzul si neascultarea. Cat copilu e cuminte si nu face probleme eu zic ca nici mama nu are de ce sa-si iasa din fire. Nu m-am enervat niciodata de prea multe intrebari sau de prea multe rugaminti, dar cand spun sa faca ceva o data, de doua ori, de noua ori si apoi constat ca nici nu a auzit, ca nu ma baga in seama.. atunci imi ies din fire si tip sau chiar dau la fund, daca nu se poate cu vorba buna trec la alte metode. Problema e ca de la o varsta nu mai merge metoda asta, poate merge pana pe la 8-9 ani dar pe urma nu mai poti sa dai si degeaba tipi. Asa ca de mic trebuie gasita o cale de comunicare mai eficienta care sa fie valabila si la copilul mai mare si la adolescent.
In concluzie tot vorba buna si sensibilizarea copilului cu vreo metoda care se adapteaza de la caz la caz.
Si sa va spun din experienta care e factorul care influenteaza cel mai mult starea psihica a mamei: fericirea ei personala, implinirea, multumirea pe care o are cu privire la familia ei, si in primul rand la sot. O femeie implinita, inteleasa, ajutata si iubita,rar ajunge sa-si iasa din fire. Implinirea si multumirea personala iti da un echilibru greu de zdruncinat. Credeti-ma ca stiu din experienta personala si am studiat si alte cazuri: totul vine din interior.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alice2004/alice2004.jpg)
alice2004 spune:
quote:
Originally posted by dana d
Si sa va spun din experienta care e factorul care influenteaza cel mai mult starea psihica a mamei: fericirea ei personala, implinirea, multumirea pe care o are cu privire la familia ei, si in primul rand la sot. O femeie implinita, inteleasa, ajutata si iubita,rar ajunge sa-si iasa din fire. Implinirea si multumirea personala iti da un echilibru greu de zdruncinat. Credeti-ma ca stiu din experienta personala si am studiat si alte cazuri: totul vine din interior.
![](floare2.gif)
![](floare2.gif)
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
![](images/user_woman.png)
Magdone spune:
quote:
Originally posted by dana d
cata dreptate ai!!
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."