Epiziotomie: da sau nu?!
Raspunsuri - Pagina 3
Luna75 spune:
la spitalele din zona Golfului iti faz epiziotomie vrei-nu vrei,deci am trecut si eu prin asta
daca trebuia sa aleg,spuneam nu procedurii,nu sunt sigura ca in cazul meu era necesar
taietura nu doare,cusatura nici atat (dupa durerile de dinaintea expulziei - chiar floare la ureche)insa e dureros dupa trecerea efectului anestezicelor iar zona ramane sensibila inca mult timp
la scoaterea firelor nu stiu cum e,la mine s-au folosit fire care se absorb
Mult curaj,sarcina usoara,iar nasterea vine de la sine,natural,iar durerile sunt la limita suportabilului.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
alinus_25 spune:
Ramonuta sau alte mamici in cunostinta de cauza, cum e cu granulomul de fir?
Mie partea nasoala la epiziotomie mi se pare taietura din vagin. O-RI-BI-LA!
In vagin am fost cusuta cu fir resorbabil si pe la 3 saptamani cand au inceput sa se topeasca firele, marginile taieturii au inceput sa se desfaca, nu de tot, insa s-a prins superficial si arata tare zdrelit vaginul meu. Si acum la 2 luni doare desi rareori ma ashez.
La exterior nu se vedea nici un punct de sutura, acum exteriorul arata perfect, cu exceptia unei galme ce o simt la pipait, si care doare si ma cam tzine. OK, da ce ma fac cu vaginu' asta?
Alinus de Iulius Teodor (10.10.2007)
acina spune:
Eu am avut parte de epiziotomie.S-a vindecat f repede in max 3 saptamani.Firele au fost resorbabile deci nu a fost nevoie de scoaterea lor.M-a mancat un pic inauntru cand s-au desfacut firele dar a f putin deranjant.La mine a fost necesara pt ca Andrei nu era chiar asezat cum trebuie spre iesire si a fost si de 4 kg.
Anca 16 sapt+ mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii
http://www.copaculdehartie.ro/